ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (10)

Το Άγιο Πνεύμα Στη Ζωή Μας

AGIOPNEYMA

H μεγαλύτερη ανάγκη του ανθρώπου είναι να αποκτήσει το Άγιο Πνεύμα. Η «Φωνή Κυρίου» της 26 Μαΐου 1991 αναφέρει: «Σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος. Αυτό είναι κοινή διδασκαλία όλων των Αγίων της Εκκλησίας μας. Αυτή η διδασκαλία βέβαια δεν είναι αυθαίρετη, αλλά πηγάζει από τη διδαχή του Χριστού: Ζητείτε πρώτα τη Βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη αυτού και όλα αυτά θα σας προστεθούν! Η βασιλεία του Θεού είναι η παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας. Η Πεντηκοστή είναι ένα γεγονός που έχει άμεση σχέση με την προσωπική μας ζωή.

Πρώτη, λοιπόν και απαραίτητη ανάγκη μας είναι η κατάληψη της ζωής μας από το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα να μας γεμίσει, να κυριαρχήσει στη ζωή μας. «Ελθέ (Άγιο Πνεύμα) και σκήνωσον εν ημίν και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος και σώσον αγαθέ τας ψυχάς ημών». Γι’ αυτό είναι μεγάλη ανάγκη να προσευχόμαστε, να ζητούμε την έκχυση του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας. Ο Κύριος είναι πρόθυμος να Το στείλει σε όποιον με ταπεινό πνεύμα, με πίστη και εμπιστοσύνη Το ζητά. Αυτός νιώθει και τη μεγάλη χαρά να γεμίζει με το Άγιο Πνεύμα.

Ο Ησαΐας γράφει: «Νερά θα δώσω σε διψασμένη γη και ποταμούς σε στεγνωμένο έδαφος. Το Πνεύμα μου στους απογόνους σου θα βάλω και στα παιδιά σου την ευλογία μου και θα βλαστήσουν σαν χόρτο καλοποτισμένο, καθώς οι ιτιές πλάι σε τρεχούμενα νερά» (Ησαΐας 44:3-4). Ο Θεός στο μέρος αυτό λέει ότι «θα δώσω το Άγιο Πνεύμα σ’ αυτούς που θέλουν, που Το ζητούν και που Το διψούν». Ο Κύριος θα εκχύσει το Πνεύμα Του στη ζωή του ανθρώπου που Το επιθυμεί, ώστε να γίνει ένας ευτυχισμένος και δυνατός άνθρωπος.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός τόνισε την ίδια αλήθεια πάρα πολύ συγκεκριμένα και δυναμικά λέγοντας: «Όποιος διψά να έρθει σ’ εμένα και να πιει. Μέσα από εκείνον που πιστεύει σ’ εμένα, καθώς λέει η Γραφή, ποτάμια ζωντανού νερού θα τρέξουν. Αυτό το είπε ο Ιησούς, εννοώντας το Πνεύμα που θα έπαιρναν όσοι πίστευαν σ’ αυτόν» (Ιωάν. 7:37-39). Πάλι εδώ τονίζεται ότι η προϋπόθεση για να πάρει κάποιος το Άγιο Πνεύμα είναι να διψά, δηλαδή να θέλει πολύ να πάρει το Άγιο Πνεύμα. Επίσης τονίζεται ότι μόνον ο Χριστός ξεδιψά τον άνθρωπο. Μόνον ο Χριστός ελευθερώνει τον άνθρωπο από τις κακίες του, την κατάπτωσή του και τη δυστυχία του. Το Άγιο Πνεύμα, λοιπόν, έρχεται στη ζωή του ανθρώπου που πιστεύει στον Χριστό.

Όταν έχεις τον Χριστό, έχεις το Άγιο Πνεύμα. Και όταν έχεις το Άγιο Πνεύμα έχεις τον Χριστό και έχεις γαλήνη, ειρήνη, χαρά και μια ευτυχισμένη ζωή. Ευλογημένος και μακάριος ο άνθρωπος στον οποίον κατοικεί το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα, το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, είναι η μεγαλύτερη δύναμη του σύμπαντος. Είναι «ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός».

Μιχάλης Κανταρτζής

Η Ευτυχία

jesus knocking

Eυτυχία σημαίνει εσωτερική γαλήνη, ανάπαυση, ευχαρίστηση, χαρά, ειρήνη και μόνιμη ψυχική ικανοποίηση. Η ευτυχία και η ευτυχισμένη ζωή είναι ένας από τους κύριους σκοπούς του ανθρώπου. Ένας πολύ πλούσιος είπε: «Νόμισα ότι το χρήμα θα ήταν ικανό να αγοράσει την ευτυχία, αλλά έχω απογοητευτεί τρομερά. Νιώθω ότι η ζωή μου έχει τελειώσει για μένα». Και μια φημισμένη ηθοποιός του κινηματογράφου μιλούσε με την παρακάτω πικρία: «Έχω χρήμα, ομορφιά, γοητεία και δημοτικότητα. Παρ’ όλα αυτά είμαι σε άθλια κατάσταση. Γιατί;»

Η ευτυχία και η ευτυχισμένη ζωή που μάταια την αναζητά ο άνθρωπος στις επιτυχίες και στα υλικά μέσα, υπάρχει έξω απ’ αυτόν και έξω από τον υλικό και διανοητικό κόσμο. Η ευτυχισμένη ζωή, σαν μια μόνιμη και πλούσια σε περιεχόμενο καθημερινή εμπειρία, είναι αποκλειστική περιουσία του Θεού. Η ευτυχία του Θεού γεμίζει την ψυχή του ανθρώπου. Του δίνει αναλλοίωτη αξία στη ζωή, που δεν στηρίζεται στις καταστάσεις. Είναι μια ευτυχία που συνέχεια μεγαλώνει, που δεν κλονίζεται από αποτυχίες. Μία ευτυχία που δίνει εσωτερική, ανακούφιση, ειρήνη και χαρά, γιατί είναι ριζωμένη στα βάθη της αγάπης του Θεού.

Την ευτυχία αυτή την έφερε στη γη ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός όταν σταυρώθηκε για τη σωτηρία μας. Την σωτηρία αυτή την αποκτάει κάθε άνθρωπος, όταν με ειλικρινή μετάνοια για τις αμαρτίες του και με πίστη στο σωτήριο έργο του Χριστού στο σταυρό ζητάει από τον Κύριο Ιησού Χριστό να τον κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο.

Στην ταραγμένη, κενή και άχαρη εποχή μας, ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να καταλάβει ότι η ευτυχία είναι Πρόσωπο και όχι άπιαστο βίωμα. Είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Είναι το μοναδικό Πρόσωπο που έζησε στη γη και απέδειξε με τη ζωή του, τα θαύματά Του και την χωρίς όρια αγάπη του για τον άνθρωπο, τη σταύρωση και την ανάστασή Του, ότι και θέλει και μπορεί να κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Προσκαλεί, λοιπόν, με αγάπη και πόνο ψυχής τον άνθρωπο να έρθει σ’ Αυτόν να τον κάνει καινούργιο και ευτυχισμένο άνθρωπο. Η πρόσκλησή Του είναι: «Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι κι εγώ θα σας ξεκουράσω. Ελάτε και θα αναπαυτεί η ψυχή σας» (Ματθ. 11:28). «Ελάτε και θα σας δώσω μια καινούργια και άφθονη ζωή» (Ιωάν.10:10)

Κάθε άλλη ευτυχία, εκτός από την ευτυχία που δίνει δωρεάν ο Ιησούς Χριστός, είναι εφήμερη και οδηγεί στην απογοήτευση, στο άγχος και στην κατάθλιψη. Όσοι, με συναίσθηση της αμαρτωλότητας μας και με πίστη στο έργο του Χριστού στο σταυρό, ζητήσαμε τη σωτηρία μας, ο Κύριος μας την έδωσε και μας έκανε καινούργιους και ευτυχισμένους ανθρώπους.

Μιχάλης Κανταρτζής

Η Πίστη

agionpantonts11024768
Οι Άγιες Πάντες

H πίστη είναι η πνευματική κατάσταση της προσωπικότητάς μας, που η αξία της είναι πάνω από οποιαδήποτε άλλη πνευματική αξία. Βέβαια, με τη λέξη «πίστη» δεν εννοούμε την επιπόλαιη παραδοχή κάποιου «πιστεύω» ή δόγματος, ούτε την παραδοχή κάποιας φιλοσοφικής θεωρίας που περιέχει σπέρματα αλήθειας, αλλά εννοούμε την πίστη εκείνη που δημιουργεί τεράστια, βαθιά και υπέροχα αποτελέσματα στη ζωή μας και στην κοινωνία. Εννοούμε την πίστη που έχει αντικείμενο και στήριγμα τον Θεό, τον Παντοδύναμο, τον Παντογνώστη και Πανάγαθο. Η πίστη αυτή σε έναν τέτοιο Θεό είναι υπερλογική και υπερφυσική και δημιουργεί υπερλογικά και υπερφυσικά αποτελέσματα.

Η πίστη δεν είναι αυθυποβολή. Δεν στηρίζεται, δεν βγαίνει από τον εαυτό μας. Είναι έξω από μας. Είναι από τον Θεό και κατευθύνεται στον Θεό. Ο Θεός δίνει πίστη σε όσους τη θέλουν και τη ζητούν. Η πίστη είναι πάνω από την ανθρώπινη λογική, τη γνώση και την επιστήμη και δεν συγκρούεται μ’ αυτές. Η πηγή της πίστης και το αντικείμενό της είναι ο Θεός.

Όποιος θέλει να ζήσει μια υπέροχη ζωή, θα τη ζήσει οπωσδήποτε, αφού βέβαια αποφασίσει να πιστέψει στον Χριστό και εμπιστευτεί τη ζωή του σ’ Αυτόν. Μόνον ο Θεός μπορεί να δώσει στον άνθρωπο μια τέτοια ζωή. Και τη ζωή αυτή τη δίνει σε όποιον ειλικρινά παραδέχεται ότι απέτυχε να ζήσει μια τέτοια ζωή, ταπεινώνεται μπροστά στον Θεό και με εμπιστοσύνη παραδίδει τον εαυτό του σ’ Αυτόν.

Τον Θεό βέβαια δεν Τον είδε κανένας. Έτσι, κάθε άνθρωπος διστάζει να εμπιστευτεί κάποιον που δεν έχει δει. Ο Ιησούς Χριστός όμως, είδε τον Θεό. Όποιος εμπιστεύεται τη ζωή του στον Χριστό, την εμπιστεύεται στον Θεό και αποκτά μια νέα ζωή με καινούργιες δυνάμεις, με νέους ορίζοντες και σε διαστάσεις επιτυχιών αφάνταστα μεγάλες. Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, που ποτέ δεν είπε ψέματα, δήλωσε και είπε ότι «Αυτός που έχει δει εμένα, έχει δει τον Πατέρα (Θεό)» (Ιωάν. 14:9). «Εγώ και ο Πατέρας (Θεός) είμαστε ένα» (Ιωάν. 10:30). «Κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα, παρά μόνο αν περάσει από μένα» (Ιωάν. 14:6).

Το μυστικό, λοιπόν, της ουσίας και της δύναμης της πίστης βρίσκεται στην πίστη στον Ιησού Χριστό ως το μοναδικό Σωτήρα. Οι Πατέρες της Εκκλησίας παρουσιάζουν τον Ιησού Χριστό ως «τον Έναν» και «Μοναδικό». Ο Ιερός Χρυσόστομος έλεγε για τον Ιησού Χριστό ότι είναι «η Αυτοαλήθεια, η Αυτοπηγή, το Αυτοφώς και η Αυτοζωή». Με τον Χριστό στη ζωή σου γίνεσαι καινούργιος άνθρωπος. Για αιώνες τώρα, ο Θεάνθρωπος ξαναδημιουργεί τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο πρόσωπο ούτε άλλη τέτοια δύναμη στο σύμπαν και στους αιώνες που να μπορεί να δημιουργήσει ένα καινούργιο μυαλό, μια καινούργια καρδιά, μια νέα δύναμη θέλησης. Ο άνθρωπος που έχει τον Χριστό μέσα του, έχει τη δύναμη της θείας πίστης να δημιουργήσει καινούργιους κόσμους, να μετακινήσει βουνά και ακόμα, σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού Χριστού, να κάνει παραπάνω απ’ ό,τι Αυτός ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός έκανε. Διαβάζουμε στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη ότι ο Χριστός είπε: «Σας βεβαιώνω πως αυτός που πιστεύει σ’ εμένα, θα κάνει κι εκείνος τα ίδια έργα που κάνω εγώ και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερα από αυτά, γιατί εγώ πηγαίνω κοντά στον Πατέρα» (Ιωάν. 14:12). Πράγμα που έγινε με τους Άγιους Πάντες, την εικόνα των οποίων βλέπουμε παραπάνω.

Ηρεμία Και Γαλήνη

sifounas

υπερένταση και το στρες της εποχής μας έχουν κατακτήσει και κατακτούν το ήρεμο ιερό της ψυχής μας και του νευρικού μας συστήματος. Το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο που ήταν άγνωστο πριν 40-50 χρόνια, σήμερα κάνει τρομερό και καταστρεπτικό έργο στον άνθρωπο.

Η σύγχρονη, πολυδιάστατη και πλούσια σε υλικά αγαθά και δραστηριότητες ζωή δεν προσφέρει καμία ουσιαστική ανακούφιση στον άνθρωπο της εποχής μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος παραμένει νευρικός, αγχώδης, καταθλιπτικός και φορτωμένος με πραγματικά και φανταστικά βάρη, ψάχνοντας να βρει καινούργιους τρόπους να ξεδώσει και να εκτονωθεί.

Βασική, λοιπόν, και απαραίτητη ανάγκη του ανθρώπου σήμερα είναι να ηρεμήσει. Ο Πασκάλ πάνω σ’ αυτό είπε: «Ένας από τους λόγους που ο άνθρωπος δημιουργεί προβλήματα στη ζωή είναι η ανικανότητά του να ηρεμήσει». Πολλές λανθασμένες αποφάσεις μας οφείλονται στο ταραγμένο μας μυαλό. Η ηρεμία και η γαλήνη της ψυχής είναι η πηγή αποτελεσματικών δραστηριοτήτων. Ο Έντγουιν Μάρκον είπε κάτι πολύ αληθινό: «Μέσα στην καρδιά του κυκλώνα που σχίζει τον ουρανό, υπάρχει ένας κεντρικός χώρος ηρεμίας. Από το κέντρο αυτό της ηρεμίας του κυκλώνα πηγάζει η δύναμή του». Για να μπορέσει, λοιπόν, ο άνθρωπος σήμερα να κυριαρχεί στις καταστάσεις που δημιουργούν υπερεντάσεις, νεύρα και άγχος, θα πρέπει να μάθει να γίνει κυρίαρχος της εσωτερικής του γαλήνης και ηρεμίας.

Το εσωτερικό δράμα του σύγχρονου ανθρώπου, όσο και να οφείλεται στη διαμόρφωση της σύγχρονης ζωής, έχει τις ρίζες του στην απομάκρυνσή του από τον Θεό, που είναι η γαλήνη και η ηρεμία, η χαρά και η πηγή της μοναδικής όμορφης ζωής (Ιωάν. 10:10). Η μόνιμη εμπειρία της ηρεμίας που κυριαρχεί στο σώμα, στην καρδιά, στο νου και στο πνεύμα του ανθρώπου, αποκτάται όταν ο άνθρωπος «ξαναδημιουργείται» από τον Θεό: «Όποιος είναι του Χριστού είναι καινούργιο δημιούργημα. Τα παλαιά πέρασαν, όλα έγιναν καινούργια» (Β΄ Κορινθ. 5:17). Με τη δύναμη του Θεού μπορεί και αντιμετωπίζει οτιδήποτε αρνητικό, δύσκολο και αδύνατο. Ο Θεός έχει τη δύναμη, που βγαίνει από τη γαλήνη και την ηρεμία.

Όταν έχεις προσωπική γνώση και σχέση με τον Θεό, τότε οι ιδιότητες της Παντοδυναμίας, της Παντογνωσίας και της Πανσοφίας του Θεού επιδρούν στη ζωή σου. Ο Θεός της αγάπης τοποθετεί τις θείες δυνάμεις της ηρεμίας και της γαλήνης στη ζωή σου. Έτσι, καμία άλλη δύναμη δεν μπορεί να σε εξουσιάζει. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός στους ταραγμένους μαθητές Του, όπως και σε μας, λέει: «Ειρήνη σας αφήνω, την δική μου ειρήνη σας δίνω, όχι όπως ο κόσμος δίνει. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας, ούτε ας δειλιά» (Ιωάν. 14:27). Ο Κύριος Ιησούς Χριστός μέσα στους αιώνες μεταμορφώνει τους ταραγμένους, αγχώδεις και καταθλιπτικούς, σε ήρεμους και γαλήνιους. Η φωνή της αγάπης και της δύναμής Του στην ανεμοθύελλα ακούγεται σήμερα: «Σιώπα, φιμώσου» και η ανεμοθύελλα υποτάχτηκε στη φωνή του και «σταμάτησε ο άνεμος κι έγινε απόλυτη γαλήνη» (Μάρκος 4:39).

Αυτή την απόλυτη γαλήνη τη δίνει μόνον ο Ιησούς Χριστός σε κάθε ταραγμένο που ταπεινά θα τη ζητήσει. Όταν ο άνθρωπος παραδώσει τον εαυτό του στον Θεό και εξουσιαστεί από Αυτόν, τότε αόρατα, αλλά δυναμικά, ο υπέροχος Αυτός Θεός της αγάπης τον φροντίζει, τον προστατεύει, τον φωτίζει να λύνει με ηρεμία τα προβλήματά του. Το μυαλό του ανθρώπου του Θεού δεν «μπλοκάρεται» από την υπερένταση. Με τη βοήθεια της θείας, υπεράνθρωπης δύναμής Του οδηγείται σε λύσεις, που μόνον ο Θεός μπορεί και δίνει.

Ο Θεός δεν είναι αδιάφορος στην επιδημία της υπερέντασης, του άγχους και της κατάθλιψης. Το πρόβλημα δεν είναι στον Θεό, ούτε προέρχεται από τον Θεό. Το πρόβλημα είναι στον άνθρωπο και στη σύγχρονη ζωή που διαμορφώθηκε από την επιστημονική περίοδο που πήγε πάρα πολύ μπροστά, όμως αφήνοντας τον άνθρωπο κενό εσωτερικά και αβοήθητο. Ο Θεός και μόνον ο Θεός έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ηρεμήσει το σύγχρονο άνθρωπο και να τον ελευθερώσει από τα άγχη, τις καταθλίψεις και την καταστρεπτική υπερένταση.

Μιχάλης Κανταρτζής

ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Η Ελπίδα

elpida

Eλπίδα! Μια λέξη που αξίζει να γραφεί με ανεξίτηλα γράμματα στο νου και στην καρδιά του ανθρώπου. Ελπίδα! Είναι λέξη δυναμική, που πάντοτε κοιτάζει μπροστά με θάρρος και αισιοδοξία.

Ο Αμερικανός καρδιολόγος Μ. Γουίλσον είπε: «Η ελπίδα είναι το φάρμακο που χρησιμοποιώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η ελπίδα μπορεί να θεραπεύσει σχεδόν κάθε τι.»

Σ’ ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων στον Κορεατικό πόλεμο παρουσιάστηκε το φαινόμενο να πεθαίνουν οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι σε 48 ώρες, χωρίς κάποια οργανική ασθένεια. Οι αιχμάλωτοι που έμειναν σε σκηνές τον χειμώνα, έριχναν μια κουβέρτα στο κεφάλι τους, κάθονταν ακίνητοι για 48 ώρες και πέθαιναν.

Ψυχολόγοι και Ψυχίατροι που ερεύνησαν το φαινόμενο αυτό, ανακάλυψαν ότι η αιτία του θανάτου ήταν η απελπισία που τους είχε καταλάβει από την απάνθρωπη ζωή που ζούσαν. Δεν είχαν καμία ελπίδα να ζήσουν και έτσι οδηγούσαν σε 48 ώρες τον εαυτό τους στο θάνατο. Από έρευνα που έκαναν σε αυτούς που έζησαν, διαπίστωσαν ότι όσοι πήγαιναν στα παιδικά τους χρόνια σε κατηχητικά σχολεία ή στην Εκκλησία, όσοι είχαν πίστη στο Θεό, έλπιζαν στο Θεό και δεν απελπίστηκαν, δεν οδήγησαν τον εαυτό τους στο θάνατο.

Η σύγχρονη ζωή είναι φορτωμένη από πολλές και διαφορετικές πιέσεις, που κάθε μέρα επιδρούν αρνητικά σε εκατομμύρια ανθρώπους και τους κάνουν να απογοητεύονται, να απελπίζονται και να δημιουργούν άγχη, καταθλίψεις, φοβίες και μελαγχολίες. Ζούμε στην εποχή του ψυχικού πόνου, της αφόρητης καταπίεσης, της πίεσης του χρόνου, της εργασίας, του περιβάλλοντος, των οικονομικών αναγκών και άλλων πολλών και διαφόρων πιέσεων, που κάνουν το σύγχρονο άνθρωπο να χάνει το θάρρος του, να απελπίζεται κάθε μέρα πιο πολύ και καμιά φορά χωρίς σοβαρή αιτία.

Αντίθετα, αυτοί που έχουν ελπίδα, αυτοί που πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον, ανεβαίνουν ψηλότερα από τα σύγχρονα εμπόδια, γίνονται οι άνθρωποι που εμπνέουν την αισιοδοξία, την πίστη στην νίκη και τη διάθεση για αγώνα και επιτυχία. Η ελπίδα είναι μια δυναμική πραγματικότητα που οδηγεί κάθε ταλαιπωρημένο και απογοητευμένο άνθρωπο να κοιτάζει μπροστά με θάρρος και αισιοδοξία. Η ελπίδα μας κρατάει στη ζωή, μας εμψυχώνει, ανοίγει καινούργιους δρόμους σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Αν, λοιπόν, η ανθρώπινη ελπίδα βοηθάει πολύ τον άνθρωπο, η ελπίδα στον Μόνο Αληθινό Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό κάνει θαύματα, υπερφυσικές πράξεις που μεταμορφώνουν τον άνθρωπο που αναγέννησε ο Θεός και τον κάνει υπερνικητή.

Η ελπίδα του Θεού δίνει στον άνθρωπο δύναμη, τον οδηγεί στη νίκη και στο θρίαμβο. Η ελπίδα μας και η εμπιστοσύνη μας στο Θεό θαυματουργεί. Ο άνθρωπος του Θεού με χαρά και αισιοδοξία φωνάζει: «Διατί είσαι περίλυπος ψυχή μου και διατί ταράττεσαι εντός μου; Έλπιζε επί τον Θεόν, επειδή έτι θέλω υμνεί Αυτόν. Αυτός είναι η σωτηρία του προσώπου μου και ο Θεός μου» (Ψαλμός 42:11).

Οποιοδήποτε κι αν είναι το πρόβλημα του ανθρώπου, όταν ελπίζει στο Θεό θα έρθει ο χρόνος που θα δοξάσει το Θεό για τη λύση του προβλήματός του. Όταν ο άνθρωπος γνωρίζει το Θεό και ζει κάθε μέρα με το Θεό, του δίνει τη δύναμη, την αισιοδοξία, την πίστη και την ελπίδα για τη νικηφόρα αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.

Ο άνθρωπος που ζει με το Θεό και για το Θεό, δεν απελπίζεται. Ο Θεός που είναι «πηγή της ελπίδας» (Ρωμ.15:13) κατοικεί μέσα του και του δίνει δύναμη να αντιμετωπίσει με ελπίδα τις αντίξοες περιστάσεις.

Μιχάλης Κανταρτζής

Σελίδα 1 από 2

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top