Η Επίσκεψή Μας Στους Ανήλικους Κρατούμενους
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

 Ιούλιος – Αύγουστος 2024

 

Η Επίσκεψή Μας Στους Ανήλικους Κρατούμενους

 

  373 2 

 

Ακόμη μία μεγάλη χαρά. Η επίσκεψή μας στις Φυλακές του Αυλώνα. Εκεί που κρατούνται ανήλικοι. Εκεί που πηγαίνουμε πλέον των 10 ετών, μεταφέροντας την έμπρακτη αγάπη πολλών αδελφών που συγκέντρωσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους προσωπικά είδη για τα παιδιά: ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής, κλπ, καθώς και χρήματα για τους απόρους κρατουμένους.

 

Ήταν Δευτέρα πρωί, 13 Μαΐου, όταν τέσσερις αδελφοί ξεκινήσαμε με δύο αυτοκίνητα γεμάτα με τις προσφορές της αγάπης, αλλά και με γεμάτες στις καρδιές μας να συναντήσουμε την Διοίκηση των Φυλακών, την Κοινωνική Υπηρεσία, τα Σχολεία των Φυλακών, αλλά και ορισμένους από τους νεαρούς κρατούμενους.

 

Με την άφιξή μας, στην είσοδο μας υποδέχτηκε όπως πάντα η ευγενέστατη Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η οποία παρέλαβε τα πράγματα που φέρναμε και μας οδήγησε στον Διευθυντή των Φυλακών. Μας υποδέχτηκε με ανοιχτή αγκαλιά, φανερώνοντας την μεγάλη ικανοποίηση για την επίσκεψή μας και την προσφορά μας στους κρατούμενους.

 373 11

Ήταν μεγάλη μας η χαρά, να μπορέσουμε να συναντήσουμε 10 κρατούμενους και να μοιραστούμε μαζί τους θέματα ζωής και πίστης. Αυτή τη φορά, είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση, διότι υπήρξαν πολλές ερωτήσεις και δόθηκαν και οι αντίστοιχες απαντήσεις. Βλέπαμε την ελπίδα στα μάτια των παιδιών, καθώς ρουφούσαν τα λόγια. Τέλος, μοιράσαμε μικρές Καινές Διαθήκες και αποσπάσματα με το κατά Ιωάννη άγιο Ευαγγέλιο, που τα πήραν με μεγάλη χαρά.

 

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε στα σχολεία των Φυλακών (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε επί μακρόν με τον Διευθυντή των σχολείων, ο οποίος έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του επί δεκαετίες, μαζί με όλους τους Δασκάλους και τους Καθηγητές, βοηθώντας τα παιδιά να ξεφύγουν από την νοοτροπία που τα οδήγησε εκεί, να επικεντρωθούν στις σπουδές τους κι έτσι να αλλάζουν νοοτροπία ζωής. Μάλιστα μερικά από αυτά συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, και κάποιοι εισάγονται και στα Πανεπιστήμια!

 

Θυμόμαστε τα λόγια του Ιησού Χριστού που είπε στους μαθητές Του ότι, μεταξύ των άλλων κατά τη δευτέρα παρουσία, θα αναφερθεί και στην επίσκεψη των φυλακισμένων. Χρειάζεται να μην ξεχνάμε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι πλασμένοι από τον Θεό και ότι ο Θεός τους αγαπάει αδιάκριτα το ίδιο, ακόμα και αν βρίσκονται στις Φυλακές. Προσπαθούμε λοιπόν στις επισκέψεις μας αυτές να δείξουμε στα παιδιά ότι πραγματικά ο Θεός δεν τους έχει ξεχάσει, αλλά τους αγαπάει ειλικρινά και μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η ζωή τους.

 

Τέλος, προσευχόμαστε ονομαστικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τα παιδιά που συναντούμε, που μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 100! Ο Κύριος να ελεήσει όλους μας και ιδιαίτερα τα παιδιά αυτά, αλλά και κάθε φυλακισμένο.

 

Κυριάκος Γεννάδης

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top