Ο Κύριος Θέλει και Μπορεί να μας Βοηθήσει
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2013

 

Τω δε δυναμένω υπέρ πάντα ποιήσαι υπερεκπερισσού ών αιτούμεθα ή νοούμεν, κατά την δύναμιν την ενεργουμένην εν ημίν, αυτώ η δόξα εν τη εκκλησία εν Χριστώ Ιησού εις πάσας τας γενεάς του αιώνος των αιώνων, αμήν» (Εφεσ. 3:20,21).

 

Ο Κύριός μας, όταν μιλούσε για την ανάγκη να προσευχόμαστε με πίστη, ήξερε τι έλεγε. Προερχόταν από τον ουράνιο κόσμο και Του ήταν απολύτως γνωστές οι δυνάμεις που παίζουν το ρόλο τους πίσω από το πέπλο που χωρίζει τον ορατό από τον αόρατο κόσμο, ρόλο για τον οποίο εμείς δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα. Ο Κύριος δεν ζητά από εμάς να γνωρίσουμε ή να εξηγήσουμε τι συμβαίνει στον ουρανό. Εκείνο που μας ζητά είναι να πιστεύουμε και να προσευχόμαστε συνέχεια, με επιμονή και υπομονή και Αυτός θα κάνει το μέρος Του.

 

Υπάρχουν στον αόρατο κόσμο δυνάμεις, που μας είναι προσιτές σε τούτον εδώ τον κόσμο με την πίστη στο Θεό. Ο Θεός κρατάει στα χέρια Του τις δυνάμεις εκείνες που κινούν το σύμπαν. Ο Κύριος του σύμπαντος και της ζωής μας έχει τη θέληση και τη δύναμη να ενεργοποιήσει άγνωστες για μας δυνάμεις, ώστε να κάνει πραγματικότητα αυτά που ζητάμε και είναι αδύνατον να γίνουν από τους ανθρώπους.

 

Πιστεύουμε στην αγάπη και στη δύναμη του Θεού, πιστεύουμε ότι ο καλός Θεός θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει.

 

Προσευχόμαστε, και ο Κύριος απαντάει σε δεκάδες αιτήσεις μας κάθε μέρα. Πιο κάτω αναφέρουμε μερικές, προς «δόξαν Θεού».

 

• Ευχαριστώ τον Κύριο που είναιπάντοτε κοντά μας και μας προστατεύει .Ο Θεός μακροθυμεί και μας δίνει ελπίδα για το μέλλον. Τον ευχαριστώ.

• Ήμουν άρρωστη και ο Κύριος με έκανε καλά.

• Ευχαριστώ τον Κύριο που μας δίνει δύναμη και θάρρος στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας.

• Ευχαριστώ τον Θεό που τις δυσκολίες μου τις κάνει εύκολες.

• Ο Κύριος ήταν μαζί μου στην εγχείρηση που έκανα στο μάτι. Όλα πήγαν καλά. Τον ευχαριστώ.

• Δόξα στον Θεό. Ο Κύριος θεράπευσε το χέρι μου.

• Ευχαριστώ τον Κύριο που με παρηγορεί στις δοκιμασίες μου. Ευχαριστώ για τις προσευχές των αδελφών.

• Ο Κύριος απαντάει στις αιτήσεις μας στην ώρα Του. Τον ευχαριστώ.

• Ευχαριστώ τον Θεό που προστάτευσε τη μητέρα μου από ατύχημα.

• Ευχαριστώ τον Κύριο που ενεργεί σε καταστάσεις δύσκολες και όταν είναι αδύνατον σε μας να βρούμε λύση.

• Ευχαριστώ τον Κύριο, γιατί παρά τις δοκιμασίες που περνά η Μαρία, ο Κύριος τη φροντίζει, τη δυναμώνει, τη συγχωρεί και είναι μαζί της στο πρόβλημα υγείας που έχει.

• Ευχαριστώ τον Κύριο για την παρουσία Του στην Α. στο νοσοκομείο, και τη φροντίδα που της παρείχε και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.

• Ευχαριστώ για τις δοκιμασίες και την υπομονή που μου δίνει ο Κύριος σε απλά καθημερινά πράγματα.

• Ευχαριστώ τον Θεό για τις δοκιμασίες που επιτρέπει στην αδελφή μας Ε. και τα μαθήματα και τη δύναμη που παίρνει από αυτά.

• Δόξα στον Θεό γιατί ποτέ δεν μας αφήνει, ακόμα κι όταν εμείς νομίζουμε ότι βρίσκεται μακριά μας.

• Δέχομαι από τον Κύριο ό,τι κι αν μου συμβαίνει. Ξέρω ότι είναι πάντα δίπλα μου.

• Ευχαριστώ τον Κύριο που έκανε καλά τον Δ., που τόσο υπέφερε για πολύ καιρό. Ευχαριστώ για τις προσευχές των αδελφών.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top