Το Πνεύμα της Προσευχής
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάρτιος - Απρίλιος 2012

 

proseyxiΠροσευχή είναι η ανύψωση του νου και της καρδιάς προς τον Θεό, η θέαση του Θεού, η θαρραλέα συνομιλία αυτού που δημιουργήθηκε με Αυτόν που τον δημιούργησε (του δημιουργήματος με τον Δημιουργό) ενώ η ψυχή στέκεται με ευλάβεια κοντά σ’ Αυτόν, λες και στέκεται κοντά στο Βασιλιά και σ’ αυτή τη Ζωή που δίνει ζωή στα πάντα.

 

Προσευχή είναι η λησμονιά του κάθε τι που μας περιβάλλει, η τροφή της ψυχής, ο αέρας και το φως της ψυχής, η ζωογόνος θαλπωρή της, η κάθαρσή της από την αμαρτία, ο ενάρετος ζυγός του Χριστού και το ελαφρύ φορτίο Του.

 

Προσευχή είναι η συνεχής συναίσθηση της αδυναμίας και της πνευματικής μας φτώχειας, ο καθαγιασμός της ψυχής, η πρόγευση της μελλοντικής, της αγγελικής μακαριότητας, η ουράνια βροχή που αναζωογονεί και ποτίζει και γονιμοποιεί το έδαφος της ψυχής. Η δύναμη της ψυχής και του σώματος, ο καθαρισμός της πνευματικής μας ατμόσφαιρας, ο φωτισμός της διάνοιας, η χαρά του πνεύματος, «ο χρυσός κρίκος που ενώνει το δημιούργημα με τον Δημιουργό», το θάρρος και η ανδρεία σε όλες τις λύπες και τους πειρασμούς της ζωής, το λυχνάρι της ζωής, η επιτυχία σε κάθε προσπάθεια, η ενίσχυση της πίστεως, της ελπίδας, της αγάπης.

 

Προσευχή είναι η συνομιλία με τους αγίους αγγέλους και τους αγίους, οι οποίοι ήσαν ευάρεστοι στον Θεό από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του κόσμου.

 

Προσευχή είναι η διόρθωση της ζωής μας, η μητέρα της συντριβής της καρδιάς και των δακρύων, το δυνατό ελατήριο για καλά (θεάρεστα) έργα, η ασφάλεια της ζωής, η καταστροφή του φόβου του θανάτου, η περιφρόνηση των επιγείων θησαυρών, η επιθυμία των ουρανίων ευλογιών, η αναμονή του καθολικού κριτή (του κριτή των πάντων), της γενικής ανάστασης και της μέλλουσας ζωής, η έντονη προσπάθεια να σωθούμε από τα αιώνια βάσανα, η ακατάπαυστη αναζήτηση της συγνώμης από τον ύψιστο Βασιλιά, η πορεία προς τον Θεό, η μακαριστή εξαφάνιση του εαυτού μας μπροστά στον Δημιουργό, που τα πάντα δημιούργησε και τα πάντα καλύπτει (γεμίζει), το τρεχούμενο νερό της ψυχής.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top