Η δύναμη της προσευχής
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

proseyxiΜη νομίζεις ότι τα πάρα κάτω είναι φανταστικά. Σου είναι δύσκολο να τα πιστέψεις και να τα πραγματοποιήσεις; Τότε σκέψου πόσο απέχει η ζωή σου από την «κατά Χριστόν» ζωή.

Από τον μικρό Ευεργετινό:

Ήταν ένας γέροντας στο όρος Σινά και καθώς κατέβαινε κάποτε από εκεί, τον συνάντησε ένας αδελφός και του είπε αναστενάζοντας:
- Πάτερ, είμαστε στενοχωρημένοι εξ αιτίας της ανομβρίας.
- Γιατί δεν κάνετε προσευχή και παράκληση στο Θεό για να βρέξει; τον ρώτησε ο γέροντας.


- Και προσευχές κάνουμε και λιτανείες, αλλά δεν βρέχει, αποκρίθηκε ο αδελφός.
- Οπωσδήποτε δεν θα προσεύχεστε με θέρμη, παρατήρησε ο γέροντας. Και θέλεις να διαπιστώσεις ότι έτσι είναι; «Ας προσευχηθούμε!» Ύψωσε τα χέρια του στον ουρανό, προσευχήθηκε και αμέσως άρχισε να βρέχει! Βλέποντας το θαύμα ο αδελφός φοβήθηκε. Έπεσε τότε και προσκύνησε το γέροντα. Κι εκείνος έφυγε βιαστικά από εκεί.

Ο Αββάς Δουλάς, ο μαθητής του Αββά Βησσαρίωνα, διηγήθηκε:
-Πήγα κάποτε στο κελί του γέροντα και τον βρήκα σε στάση προσευχής, με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό. Δεκατέσσερις ημέρες έμεινε σ΄αυτή τη στάση! Ύστερα με φώναξε και μου είπε: «Ακολούθησε με». Βγήκαμε μαζί στην έρημο. Κάποια στιγμή δίψασα και του είπα: «Αββά, διψάω». Τότε εκείνος πήρε το δερμάτινο πανωφόρι μου και πήγε λίγο πιο πέρα. Προσευχήθηκε και μου το έφερε πίσω γεμάτο νερό!

Άλλοτε πάλι, καθώς βαδίζαμε στην ακροθαλασσιά, δίψασα και του είπα: «Αββά διψάω πολύ». Τότε ο γέροντας προσευχήθηκε και μου είπε.» Πιές απ΄ την θάλασσα». Αμέσως το θαλασσινό νερό έγινε γλυκό και ήπια. Γέμισα μάλιστα κι ένα αγγείο. Βλέποντας ο γέροντας τι έκανα, μου λέει: «Γιατί πήρες νερό;» Και του αποκρίθηκα: «Συγχώρεσε με, μην τυχόν διψάσω πάλι παρακάτω». Και ο γέροντας μου είπε: «Ο Θεός που είναι εδώ, είναι και παντού.»

Ο Αββάς Λώτ επισκέφθηκε τον Αββά Ιωσήφ και του είπε:


- Αββά, κατά την δύναμή μου κάνω τη μικρή ακολουθία μου και τη λίγη νηστεία μου και την προσευχή και τη μελέτη και την ησυχία. Και όσο μπορώ, έχω καθαρούς λογισμούς. Τί μου απομένει να κάνω; Σήκωσε τότε ο γέροντας, ύψωσε τα χέρια του στον ουρανό, κι έγιναν τα δάκτυλα του σαν δέκα αναμμένες λαμπάδες. Και του είπε:
-Αν θέλεις, γίνε ολόκληρος σαν τη φωτιά!

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top