ΠΕΡΙ TOY ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Το Άγιο Πνεύμα Στη Ζωή Μας
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2021

 

ΠΕΡΙ TOY ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

 

Το Άγιο Πνεύμα Στη Ζωή Μας

agiopnevma

Η χριστιανική πίστη φανερώνει τη δυναμική παρουσία του Κυρίου Ιησού Χριστού στη ζωή μας. Έχει ένα ζωντανό Τριαδικό Θεό, έτοιμο να ενεργήσει στη ζωή και για τη ζωή του κάθε συνειδητού Χριστιανού που πιστεύει στον Ιησού Χριστό και τον ακολουθεί ως Σωτήρα του και Κύριό του. Ο συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός, όπως τον περιγράφει η Αγία Γραφή και οι Πατέρες της Εκκλησίας, τόσο από την προσωπική τους πείρα, όσο και από την πείρα των αδελφών, πιστεύει ότι ο Θεός είναι ένας ζωντανός δυναμικός Θεός, που με το Άγιο Πνεύμα ενεργεί εδώ και τώρα.

Κάθε, λοιπόν, συνειδητός Χριστιανός, θα πρέπει να βλέπει καθημερινά τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του. Ο συνειδητός Χριστιανός, κάθε μέρα προσεύχεται και μελετάει τον Λόγο του Θεού, ζει μια αγία ζωή, συμμετέχει στην πνευματική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και κάνει το θέλημα του Θεού. Έτσι, έρχεται πιο κοντά στον Κύριο και ο Κύριος πιο κοντά σ’ αυτόν. Κάθε μέρα όλο και περισσότερο νιώθει και βλέπει τον Κύριο να ενεργεί στη ζωή του και με τη ζωή του να κάνει με το Άγιο Πνεύμα πράγματα μεγάλα και θαυμαστά. Όσο πιο πολύ υπακούει στο Λόγο του Θεού και Τον εμπιστεύεται, τόσο πιο πολύ ο Κύριος ανοίγει τους ουρανούς Του και τον γεμίζει με τα αγαθά και τις ευλογίες που έχει ανάγκη αυτός ο ίδιος, τα αγαπητά του πρόσωπα, αλλά και κάθε άνθρωπος για τον οποίο προσεύχεται.

Ο συνειδητός Χριστιανός πιστεύει ότι ο Κύριος είναι ζωντανός και ενεργεί δια του Αγίου Πνεύματος σε κάθε πιστό Χριστιανό. Στις μέρες μας ο Κύριος θέλει να εργαστεί με το Άγιο Πνεύμα στη ζωή του Χριστιανού (Α’ Ιωάν. 4:4). Ο αναγεννημένος Χριστιανός δίνει μεγάλη σημασία στην παρουσία του Αγίου Πνεύματος.

Η Αγία Γραφή, ο Λόγος του Θεού, μας οδηγεί και μας εμπνέει να επιμένουμε στην προσευχή, ζητώντας το Άγιο Πνεύμα να καταλάβει όλη μας τη ζωή. Ο Κύριος μας μιλάει με το θείο του Λόγο και μας λέει: «Μη διστάζετε να ζητήσετε οτιδήποτε θέλετε, όσο μεγάλο κι αν είναι. Μείνετε πιστοί σε Μένα. Εμπιστευθείτε Με και θα σας δώσω τόσα πολλά και τόσο μεγάλα που μάτι δεν είδε και αυτί δεν άκουσε και καρδιά ανθρώπου δεν επιθύμησε. Θα σας δώσω ό,τι μου ζητήσετε, γιατί σας αγαπώ και θέλω να σας κάνω ευτυχισμένους» (Ιωάν. 15:7,16:24, Α’ Κορινθ. 2:9).

Μιχάλης Κανταρτζής

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top