Η Παναγιά στη ζωή μας
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2016

 

koimisiΜε την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάζεται το ότι όλοι οι άνθρωποι «υπερυψούνται» στη μακαριότητα του νικητή Χριστού και ότι αυτή η υπερύψωση έχει ήδη επιτευχθεί με την Υπεραγία Θεοτόκο. Η Κοίμηση είναι το σημείο, η εγγύηση και ο εορτασμός, ότι η πορεία της Παναγίας είναι ο προορισμός όλων εκείνων των ταπεινών, που η ψυχή τους μεγαλύνει τον Κύριο, που το πνεύμα τους βρίσκει αγαλλίαση στον Θεό και Σωτήρα, που οι ζωές τους είναι απολύτως αφιερωμένες στο να ακούν και να τηρούν τον Λόγο του Θεού, που έχει δοθεί στους ανθρώπους από τον Υιό της Παρθένου, τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου.

Πρέπει να τονισθεί ότι σε όλες τις Θεομητορικές Εορτές της Εκκλησίας, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εορτάζουν γεγονότα της δικής τους εν Χριστώ και εν Αγίω Πνεύματι ζωής. Ό,τι συμβαίνει στην Παναγία συμβαίνει σε όλους όσοι μιμούνται την αγία ζωή της, την ταπείνωση, την υπακοή και την αγάπη της. Όπως κι εκείνη, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν ευλογημένοι και «τιμιότεροι των Χερουβείμ και ενδοξότεροι ασυγκρίτως των Σεραφείμ», αν ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Ο Χριστός θα γεννηθεί εν Αγίω Πνεύματι μέσα στην ψυχή του καθενός κι όλοι θα μπορούν να είναι ναοί του ζώντος Θεού. Όλοι όσοι ζουν τη ζωή που έζησε η Παναγία, θα μοιραστούν την αιώνια ζωή της Βασιλείας του Θεού.

(Από το βιβλίο του π. Θωμά Χίπκο,
Δόγμα και λατρεία, τόμος Α, Αποστ. Διακονίας)

Η Αδελφότητά μας εύχεται Καλές Διακοπές, διακόπτοντας ό,τι μας χωρίζει από τον Χριστό!

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top