Ινδονησία
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2021

 

BOHΘEIA ΣTOYΣ ΛAOYΣ

H OPΘOΔOΞH IEPAΠOΣTOΛH

 

Ινδονησία

F1
Με τους ενορίτες κατά τον εορτασμό της Υπαπαντής στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μοτζοκέρτο

Με τη χάρη του Θεού συνεχίζεται το έργο της Ιεραποστολής στην Ινδονησία, χωρίς βεβαίως να λείπουν και οι δυσκολίες, η σοβαρότερη των οποίων είναι η αντιμετώπιση των φανατισμένων μουσουλμάνων, που δεν θέλουν να προβάλλεται το έργο της Εκκλησίας μας, αλλά και γενικά ο χριστιανισμός.

Στην Ανατολική Ιάβα έχουμε τέσσερεις ενορίες σε τρείς πόλεις. Στο Μοτζοκέρτο, όπου βρίσκεται και η έδρα του ιεραποστολικού μας κλιμακίου, έχουμε είκοσι πέντε (25) χριστιανούς. Στην ενορία της Σουραμπάγια έχουμε τριάντα (30) πιστούς, ενώ στο Τζέμπερ έχουμε είκοσι (20). Στην Κεντρική Ιάβα, στο Μποϊολάς, όπου είναι υπεύθυνος ο π. Μεθόδιος Σρο Γκουνάρτζο, υπάρχουν τέσσερεις ενορίες με εκατόν πενήντα (150) περίπου Χριστιανούς συνολικά. Οι ενορίες μας είναι: της Αγίας Αικατερίνης, του Αγίου Φανουρίου που κτίστηκε από τον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός), της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που ανακαινίσαμε πρόσφατα και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Δόξα τω Θεώ που μας χαρίζει υγεία και δύναμη, γι’ αυτό μπορούμε να κρατούμε το έργο 21 χρόνια τώρα. Ευχαριστούμε όμως και όλους εσάς, που μας στηρίζετε στην προσπάθειά μας.

(Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός,
Αριθ. Τεύχους 121, σελ. 226-231)

F2
Θεοφάνεια στην θάλασσα της Σουραμπάγια με τους πιστούς της ενορίας του Αγίου Παϊσίου

F3Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Φανουρίου στο Μποϊολάς

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top