Η Δύναμη Των Λογισμών
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2024

 

Η Δύναμη Των Λογισμών

didymoipyrgoi

 

Δυο φίλοι σπούδαζαν στην Αγγλία, ο ένας Θεολογία κι ο άλλος Ιατρική. Όταν τελείωσαν πήγαν στην Αυστραλία για να εργασθούν. Ο Θεολόγος έγινε ιερέας και ποίμαινε μια περιοχή. Με την χάρη της ιεροσύνης και την δυνατή του πιστή ό,τι ζητούσε από τον Θεό το έπαιρνε.

 

Σιγά-σιγά όμως, και δίχως να το καταλάβει, εισχώρησαν λογισμοί υπεροψίας μέσα του, μιας και ο Θεός τον άκουγε τόσο πολύ. Και κάποια στιγμή κατάλαβε ότι μέσα του φώλιαζε πολύς θυμός όταν κάποιος τον προσέβαλε και γι’ αυτό επιθυμούσε ο άλλος να πεθάνει. Και όλως παραδόξως παρατήρησε ότι αρκετός κόσμος απ’ αυτούς που επιθυμούσε να πεθάνουν, γιατί τον πρόσβαλαν, πέθαινε. Οι γιατροί αδυνατούσαν να βρουν τα αίτια όλων αυτών των ξαφνικών και αναίτιων θανάτων.

 

Κάποια στιγμή κλήθηκε και ο φίλος του ο γιατρός να γνωματεύσει. Επειδή ούτε αυτός δεν μπόρεσε να βρει τα αίτια τόσων ξαφνικών θανάτων, πήγε στον φίλο του τον ιερέα να του πει το πρόβλημα και πόσο στενοχωρημένος είναι με όλα αυτά.

 

Αυτός μόλις τον άκουσε, αμέσως του λέει:

 

«Εγώ είμαι η αιτία. Έτσι κι έτσι έγινε.»

 

Τρόμαξε ο φίλος και του είπε:

 

«Σε παρακαλώ, έχω γυναίκα και παιδιά, μη μου το κάνεις και σε μένα αυτό.»

 

Και θαύμασε ο γιατρός πόση δύναμη έχει ο διάβολος και οι διαβολικοί λογισμοί μας. (Από το βιβλίο του γέροντα Θαδδαίου της Βιτόβνιτσα).

 

Με βάση τα παραπάνω σκεφτόμαστε και καταλαβαίνουμε, ότι με τον κακό δαιμονικό λογισμό μπορούμε να βλάψουμε κάποιον, ενώ με τον καλό λογισμό μπορούμε να σώσουμε κάποιον άλλον, με την πίστη δηλαδή στο Θεό και την αγάπη. Διότι, εάν ο διάβολος που έχει αιχμαλωτίσει τον άνθρωπο με το πάθος του θυμού και του εγωισμού, φέρνει τέτοια καταστροφικά αποτελέσματα, πόσο μάλλον ο Θεός μπορεί να ευλογεί και να σώζει και να ελευθερώνει και να θεραπεύει τους ανθρώπους για τους οποίους διατηρούμε καλούς λογισμούς και προσευχόμαστε γι’ αυτούς.

 

(Κ. Γεννάδης)

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top