Μην Υπογράφεις το Διαζύγιο
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2012

 

diazygio«Σε παρακαλώ, πατέρα, μην υπογράφεις. Σε ικετεύω, μην υπογράψεις αυτά τα χαρτιά».

Η παράκλησή μου αυτή οπωσδήποτε μεγάλωσε το άγχος και τη στενοχώρια του πατέρα μου. Δυστυχώς όμως δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να κρατάει το στυλό και να υπογράφει τα χαρτιά της οριστικής εκδόσεως του διαζυγίου με τη μητέρα μου. Έτσι, γκρεμίστηκε ο κόσμος γύρω μου και μαζί του κι εγώ.

Εκείνη την ημέρα, κάτι είχε πεθάνει μέσα στην παιδική μου καρδιά. Ναι, για την παιδική καρδούλα μου, ποτέ ξανά δεν επρόκειτο να έρθουν ανέμελες μέρες. Από εκείνη τη στιγμή, η μητέρα μου και ο πατέρας μου χωρίσανε. Το διαζύγιο ήταν πια γεγονός.

Το διαζύγιο! Μια λέξη μικρή, αλλά πολύ μισητή. Ποιες θα ήταν οι συνέπειές του στο μεγάλωμά μας δεν ήξερα. Ήξερα όμως τι σήμαινε για μένα. Σήμαινε πως η οικογένεια που είχα μέχρι εκείνη την ώρα, δεν θα υπήρχε πια. Για εμάς τα παιδιά, η οικογένειά μας, με τον μπαμπά και τη μαμά, είναι ολόκληρος ο κόσμος μας. Αλλά, αυτός ο κόσμος ξαφνικά ζάρωσε, μαράθηκε. Όπως ξεσπάει ξαφνικά η καταιγίδα και τα καταστρέφει όλα γύρω, έτσι και η ζωή μας, μέσα σε μια στιγμή, έγινε άνω-κάτω. Το μεγαλύτερο σοκ μου προκαλούσε η σκέψη πως, εκείνοι που μου κατέστρεψαν τη ζωή, ήταν οι ίδιοι που μου παρείχαν ασφάλεια και στους οποίους στηριζόμουν.

Από εκείνη την ημέρα, η οικογένειά μου θα ήταν μοιρασμένη. Μου ζήτησαν να διαλέξω με ποιον από τους γονείς μου θα ’θελα να πάω. Με τη μητέρα μου ή με τον πατέρα μου; Δεν μπορούσα να τους έχω και τους δύο. Δεν μπορούσα να γυρίσω την πλάτη μου στον ένα γονιό, λέγοντας πως θέλω τον άλλο περισσότερο.

Δόξα στον Θεό, στην πάλη και στον αγώνα μου μέσα στο σκοτάδι, γνώρισα τον Σωτήρα μου, τον Ιησού Χριστό, που σιγά-σιγά μου έδωσε τη δύναμη να ξαναζήσω. Από τότε που παντρεύτηκα, δεν σας κρύβω, πως ήρθε στιγμή που νόμισα πως και εγώ θα αποτύχω στο γάμο μου, όπως και οι γονείς μου. Όμως, θυσιάζοντας το «εγώ» μου και με πολλή αγάπη κατάφερα να κάνω το γάμο μου ζωντανό, πραγματικό, διαρκή. Ο υπέροχος σύντροφός μου και τα αγαπημένα μου παιδιά είναι η ανταμοιβή μου.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top