Υπέροχο Φθινόπωρο
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

xristosΤο φθινόπωρο είναι η υπέροχη εποχή του χρόνου, γιατί μετά την ανάπαυση του καλοκαιριού, μας αγκαλιάζει με καινούργιες φιλοδοξίες, επιθυμίες και σχέδια για μια καινούργια και επιτυχημένη περίοδο για όλους μας. Ενώ πολύ γρήγορα από το χειμώνα περνάμε στο καλοκαίρι αγγίζοντας λίγο την άνοιξη, το φθινόπωρο είναι μεγάλο, ευχάριστο και δροσιστικό και δεν βιάζεται να μας βάλει στο χειμώνα.

Το φθινόπωρο μας ανοίγει μεγάλους ορίζοντες για μια υπέροχη ζωή. Αντίθετα με οποιεσδήποτε αρνητικές προβλέψεις, πρέπει να πιστεύουμε ότι αρχίζει μια νέα περίοδος επιτυχίας και προόδου. Η βεβαιότητα αυτή βρίσκεται στον Θεό, που με την Παντοδυναμία Του και τη μεγάλη Του αγάπη θα νικήσει και θα χρησιμοποιήσει πρώτα εμάς σωστά, με τις περιστάσεις και με οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε και να πετύχουμε μια καλύτερη ζωή.

Ο Ιησούς Χριστός στο δυστυχισμένο πατέρα του δαιμονισμένου παιδιού είπε: «Αν μπορείς να πιστέψεις, όλα είναι δυνατά σ’ εκείνον που πιστεύει» (Μάρκος 9:23). Όταν συγκεντρώσεις την προσοχή σου στον Θεό και με όση δύναμη έχεις, Του ζητήσεις να σε κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο, τότε ο Κύριος έρχεται στη ζωή σου, σε ελευθερώνει από κάθε κακό. Tο Άγιο Πνεύμα σου δίνει τεράστιες υπεράνθρωπες δυνάμεις να αντιμετωπίσεις δυσκολίες και προβλήματα που με ανθρώπινες προσπάθειες ήταν αδύνατο να τις αποκτήσεις. Ο απ. Παύλος είπε: «Όταν κάποιος ανήκει στον Χριστό είναι μια καινούρια δημιουργία. Τα παλιά πέρασαν, όλα έχουν γίνει καινούρια» (Β΄ Κορινθ. 5:17).

Η πίστη και η εμπιστοσύνη στον Θεό κινεί τις τεράστιες δυνάμεις Του για τη λύση των προβλημάτων σου και την πρόοδό σου σ’ όλους τους σωστούς τομείς της ζωής σου. Εμπιστεύεσαι με ειλικρίνεια στον Θεό για κάτι καλό, αλλά αδύνατο για σένα, και ο Παντοδύναμος και Πανάγαθος Θεός το κάνει δυνατό. Η πίστη στον Θεό είναι η μεγάλη δύναμη που έδωσε ο Παντοδύναμος και που κινεί τη δική Του υπεράνθρωπη δύναμη. Δεν υπάρχει πρόβλημα ή δυσκολία μεγαλύτερη από τον Θεό. Εκείνο που υπάρχει είναι η αμφιβολία, η ολιγοπιστία, η απιστία, η άγνοια του Θεού και το χειρότερο από όλα η υπερηφάνεια που κατέχει τον άνθρωπο. Έτσι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπεράνθρωπη δύναμη του Θεού για να ελευθερωθεί.

Όταν πιστεύεις στον Θεό και εμπιστεύεσαι σ’ Αυτόν τις υποθέσεις σου, δεν μπορεί παρά να νικήσεις. Ο προφήτης Δαβίδ λέει: «Με τον Θεό μαζί μας θα κάνουμε σπουδαία κατορθώματα» (Ψαλμ. 60:14). Δείχνοντας πίστη στον Θεό θα διαπιστώσεις ότι: «Όλα είναι δυνατά γι’ αυτόν που πιστεύει» (Μάρκος 9:23). Η πίστη στον Θεό, εκτός του ότι εξασφαλίζει τη νίκη και τη λύση των προβλημάτων σου, δημιουργεί μέσα σου έναν καινούργιο άνθρωπο που παραδέχεται και πιστεύει στο αδύνατο. Έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι «αυτά που είναι αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για τον Θεό» (Λουκάς 18:27). Έτσι μαθαίνεις ότι όσο πιστεύεις ότι τα πράγματα για σένα θα πάνε καλά, τότε σου έρχονται και καλά. Πιστεύεις ότι με τη δύναμη του Θεού θα καλυτερεύουν τα πράγματα, ευχαριστείς τον Θεό και Τον δοξάζεις χωρίς να βλέπεις ακόμα καμιά βελτίωση και τα πράγματα αρχίζουν να καλυτερεύουν. Η εμπιστοσύνη σου στον Θεό ενεργοποιεί τον Παντοδύναμο και Αυτός μετατρέπει τα αρνητικά και τα αδύνατα της ζωής σου σε πραγματικά και δυνατά.

Δοκίμασε, λοιπόν, αγαπητέ μου τον Θεό, τον Παντοδύναμο και Πανάγαθο. Πίστευσε απόλυτα στον Χριστό. Εμπιστεύσου Τον. Τότε θα δεις ότι ο Καλός Θεός δεν θα είναι Παντοδύναμος και Πανάγαθος μόνο για τους άλλους, αλλά θα γίνει Παντοδύναμος και Πανάγαθος και για σένα.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top