Μάρτιος – Απρίλιος 2024

 

Κοπή της Βασιλόπιττας

 

Web Size 11  Web Size 11 

 

Ήταν μεγάλη μας χαρά να έχουμε μεταξύ μας τον από πολλών ετών πολύ αγαπητό π. Θεότιμο στην ετήσια εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας στην Αδελφότητά μας.

 

Μία ευκαιρία να συγκεντρωθούμε και πάλι πολλοί αδελφοί και να ενισχύσουμε την πίστη μας στον Ιησού Χριστό, μα και την αγάπη μας και στον Θεό και Σωτήρα μας, αλλά και στους αδελφούς μας.

 

Τα πρόσωπα όλων χαρούμενα, καθώς εισέπρατταν την αγάπη του Θεού μέσα από τα ευλογημένα λόγια του πατρός Θεοτίμου.

 

Και στο τέλος κανείς δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη ζεστή ατμόσφαιρα, δημιουργώντας “πηγαδάκια” και συζητώντας θέματα σχετικά με τα θαυμάσια του Θεού στη ζωή των ανθρώπων.

 

Δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Θεό μας που τόσο πολύ μας αγάπησε, ώστε έδωσε τον ίδιο του τον Γιο τον Μονογενή για μας, και ίδρυσε Εκκλησία δια του Αγίου Πνεύματος, μας περικύκλωσε με πλήθος αμέτρητο Αγίων και μας πλημμυρίζει με την αγάπη Του, όλους τους πιστούς σε όλο τον κόσμο.

 

Μακάρι να μένουμε πιστοί σ’ αυτή Του την αγάπη.

 

Κ. Γεννάδης

 Μαΐος – Ιούνιος 2023

 

Επίσκεψη Στις Φυλακές

 

EKKNAfoto  Pie Theotimos

 

Ακολουθώντας την ρήση του Κυρίου «εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς με» (Ματθ. 25:36), τα 10 τελευταία χρόνια, με εξαίρεση ένα έτος κατά την περίοδο της πανδημίας, επισκεπτόμαστε ετησίως τις Φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα Αττικής, προσφέροντας από την αγάπη του Θεού είδη πρώτης ανάγκης για τους νεαρούς κρατούμενους πού οι συνθήκες της ζωής και οι λάθος επιλογές τους έφεραν εκεί.

 

Έτσι και φέτος, τέσσερις αδελφοί, έχοντας γεμίσει με ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής δύο αυτοκίνητα, και έχοντας συλλέξει από την αγάπη πολλών ανθρώπων χρήματα για το φιλόπτωχο ταμείο των Φυλακών, βρεθήκαμε και πάλι στο πολύ φιλόξενο περιβάλλον που μας δημιουργεί πάντοτε η διοίκηση και η κοινωνική υπηρεσία του ΕΚΚΝΑ (Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα).

 

Είναι πράγματι μία ξεχωριστή εμπειρία αγάπης να συζητάς με τους ανθρώπους πού εργάζονται στη φροντίδα των κρατουμένων: ο Διευθυντής των Φυλακών, ο Γραμματέας που ασχολείται με όλη τα θέματα καθημερινής λειτουργίας των Φυλακών, και η Προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας που μοναδικό σκοπό έχει να φροντίσει στο μέτρο του δυνατού τις προσωπικές ανάγκες των κρατουμένων.

 

Και πάλι μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε από κοντά με μία ομάδα νεαρών κρατουμένων, να τους ακούσουμε με προσοχή, και κυρίως να μοιραστούμε μαζί τους την εμπειρία της προσωπικής σχέσης που προσφέρει ο Χριστός δωρεάν σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να Τον ζητήσει στην ζωή του με μετάνοια και πίστη. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η φετινή ομάδα των νεαρών, διότι παρατηρήσαμε πως δεν ήθελαν να φύγουν από το χώρο συνάντησης και διαρκώς συνεχίζαμε να μοιραζόμαστε μαζί τους θέματα μέσα από το Ευαγγέλιο του Χριστού. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του Θεού, που απλώνεται σε κάθε ψυχή που ανοίγεται σε αυτόν, ιδιαίτερα μέσα στις Φυλακές.

 

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν περαιτέρω την επιθυμία μας να συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε τις Φυλακές ανηλίκων, με μοναδικό σκοπό το μοίρασμα της αγάπης του Θεού. Και πάνω από όλα, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε με αγάπη για κάθε ένα παιδί που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα, τα οποία αριθμούν άνω των 100. Δόξα στο όνομα του Θεού.

 

Κυριάκος Γεννάδης

 

Μάρτιος - Απρίλιος 2023

 

Κοπή της Βασιλόπιτας

 

EKKNAfoto  Pie Theotimos

 

Ήταν μεγάλη η χαρά μας που έπειτα από παύση 3 ετών λόγω της πανδημίας, ξαναβρεθήκαμε στην ευλογημένη γιορτή της κοπής της βασιλόπιτας της Αδελφότητάς μας.

Ακόμα μεγαλύτερη χαρά ήταν η παρουσία του αγαπημένου μας πατέρα Θεότιμου που ευλόγησε την βασιλόπιτα και μας μίλησε στην συνέχεια με τον ιδιαίτερο τρόπο που ξέρει ο ίδιος να κερδίζει τις καρδιές των ακροατών.

Η χαρά του Χριστού γέμισε τις καρδιές μας και ευχηθήκαμε μεταξύ μας ο Θεός να είναι ο οδηγός μας στο 2023 και να τον ακολουθούμε με ειλικρινή υπακοή, ακολουθώντας την πορεία των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Ιούλιος - Αύγουστος 2022

 

Επίσκεψη στο ΕΚΚΝΑ

 

EKKNAfoto

 

Σε 28 βιβλία της Αγίας Γραφής και 182 χωρία αναφέρεται η λέξη «φυλακή»! Δανιήλ, Απόστολος Πέτρος, Απόστολος Παύλος, Ιωάννης Βαπτιστής είναι μόνο μερικοί από τους ανθρώπους του Θεού που φυλακίστηκαν. Ο Απόστολος Παύλος μας προτρέπει: «Να θυμάστε τους φυλακισμένους, σαν να είστε κι εσείς φυλακισμένοι μαζί τους κι όσους υποφέρουν, γιατί κι εσείς μπορείτε να βρεθείτε στη θέση τους», Επιστολή προς Εβραίους: 13:3.

 

Παίρνοντας αφορμή από τα λόγια του αποστόλου Παύλου, μία ομάδα ανθρώπων του «Ανεσπέρου Φωτός» επισκέφθηκε, όπως κάθε χρονιά, το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022. Έχοντας μαζί μας πολλά ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής, τηλεκάρτες και ένα ποσόν για το φιλόπτωχο ταμείο των Φυλακών, όλα αυτά που συγκέντρωσαν οι αδερφοί μας, αλλά πάνω από όλα με πολύ χαρά και δέος, ξεκινήσαμε με πολλή προσευχή και αγάπη για τους αδελφούς μας στη φυλακή, κατά το ρήμα του Χριστού: στην φυλακή ήμουν και με επισκεφθήκατε (Ματθ. 25:36).

 

Φθάνοντας στο ΕΚΚΝΑ, όπως κάθε χρόνο, μας υποδέχθηκε η Υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας που με χαρά παρέλαβε το φορτίο της αγάπης για τα παιδιά. Ο Διευθυντής μας δέχθηκε με χαρά και μας ενημέρωσε για τα σοβαρά θέματα της Φυλακής. Στην συνέχεια, είχαμε την ευλογημένη ευκαιρία να συζητήσουμε με αρκετά παιδιά και να προσπαθήσουμε να δώσουμε την διάσταση της αγάπης του Θεού ανεξαίρετα για όλους, καθώς και της δυνατότητας που έχει ο καθένας να αποκτήσει μια συνειδητή σχέση πίστης και υπακοής στο Θεό, οτιδήποτε και εάν έχει κάνει στη ζωή του. Συζητήσαμε με παιδιά που ήταν συντετριμμένα λόγω των αιτιών που τα οδήγησαν στις φυλακές. Η ανταπόκρισή τους ήταν συνταρακτική. Υπάρχει μεγάλη δίψα για αγάπη. Τα περισσότερα των παιδιών βρέθηκαν εκεί λόγω έλλειψης αγάπης. Ας μη ξεχνάμε ότι ακόμη και ο Ιησούς Χριστός φυλακίστηκε. Πόσο πολύ παρηγορούμαστε όταν γνωρίζουμε ότι ο Χριστός αντιμετώπισε τις ίδιες δυσκολίες με τις δικές μας, τα ίδια βάσανα, τον ίδιο (και μεγαλύτερο) πόνο! Αυτό προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε σε όλους τους νέους.

 

Τέλος, επισκεφθήκαμε και τα Σχολεία του ΕΚΚΝΑ, Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο και συζητήσαμε με τον Διευθυντή, που χρόνια τώρα μοχθεί μαζί με τους Δασκάλους, να δώσουν την δυνατότητα αλλαγής της νοοτροπίας των παιδιών. Μάλιστα, υπήρξαν και περιπτώσεις μαθητών που πέρασαν στα Πανεπιστήμια!

 

Το κράτος έχει θεσπίσει τον σωφρονισμό. Εκτός όμως από τον επίγειο σωφρονισμό και τα επίγεια δεσμά, εμείς προσβλέπουμε στον ουράνιο σωφρονισμό, τη Μετάνοια, την επιστροφή μας στον Ιησού Χριστό με καθαρότητα. Ο Χριστός μας αγαπά τόσο πολύ, γιατί λύνει τα δεσμά της φυλακής μας, ενώ πλήρωσε και φυλακίστηκε ο ίδιος για τον δικό μας άγιο σωφρονισμό.

 

Όμως ο Θεός είναι απρόβλεπτος. Οι άνθρωποι που περισσότερο ευλογήθηκαν ήμασταν εμείς. Εισπράξαμε αγάπη από τους νέους του Καταστήματος Κράτησης. Φεύγοντας γεμάτοι με ευγνωμοσύνη στον Θεό, που, κάθε χρόνο επί 9-10 χρόνια τώρα, μας ανοίγει τις πόρτες των Φυλακών, ώστε να αφήσουμε μια ελπίδα στις καρδιές τους ότι υπάρχει μέλλον για όλους τους, μέλλον μαζί με τον Χριστό.

Ιούλιος - Αύγουστος 2021

 

Επίσκεψη στο ΕΚΚΝΑ

EKKNAfoto

 

Ο Κύριος μάς ελέησε να ικανοποιήσουμε την από πολύ καιρό επιθυμία μας και να επισκεφθούμε το Ε.Κ.Κ.Ν.Α. (Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα). Το εμπόδιο ήταν η απαγόρευση επισκεπτηρίων λόγω κορωναϊού. Όμως ο κ. Διευθυντής έκανε κάθε προσπάθεια για να διευκολύνει την επίσκεψή μας, καθότι μας γνωρίζει από ετών και μας εμπιστεύεται.

 

Αρκετό καιρό νωρίτερα είχαμε ενημερώσει τα μέλη μας, ώστε να μαζέψουμε είδη πρώτης ανάγκης για να τα προσφέρουμε στα παιδιά. Έτσι, λοιπόν, στις 28 Ιουνίου ξεκινήσαμε λίγοι αδελφοί με προορισμό μας την φυλακή των νέων. Η ημέρα ήταν πολύ ζεστή, αλλά η καρδιά μας δροσιζόταν από χαρά και αγάπη γι’ αυτά τα παιδιά που έχουμε βάλει στην καρδιά μας.

 

Φθάσαμε, στη φυλακή μ’ ένα αυτοκίνητο γεμάτο πράγματα. Ο κ. Διευθυντής μάς δέχθηκε με πολύ χαρά, μάς κέρασε σαν να είμαστε δικοί του άνθρωποι. Μάς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξηγώντας μας πως η λειτουργία της υπηρεσίας στηρίζεται αρκετά στην ευσυνειδησία και στο φιλότιμο του ολιγάριθμου Προσωπικού.

 

Στη συνέχεια μας οδήγησαν στο χώρο που θα βλέπαμε λίγα παιδιά ως προστασία έναντι της πανδημίας, με τα οποία ο καθένας μας μίλησε μέσα απ’ την καρδιά του με πολύ απλά λόγια για τον Θεό. Άκουγαν με προσοχή. Μας έκανε εντύπωση το πως μας κοιτούσαν. Η έκφρασή τους έδειχνε σαν να τα άκουγαν για πρώτη φορά. Σε μια περίπτωση μάλιστα, χρειάσθηκε να χρησιμοποιήσουμε την εικόνα της ανάστασης του Χριστού για να καταλάβει ο νέος. Δυστυχώς αρκετά παιδιά είναι αναλφάβητα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαβάσουν την Καινή Διαθήκη που τους προσφέραμε και μικρά βιβλιαράκια. Έκαναν πολλές ερωτήσεις και τους δίνονταν απαντήσεις. Ρουφούσαν τα λόγια.

 

Μακάρι να τους δίνεται η ευκαιρία πολλές φορές να ακούσουν για την αγάπη του Θεού, την σωτηρία του Χριστού, την σταύρωση, την ανάσταση, την αιώνια ζωή, κυρίως από τον ιερέα των φυλακών, αλλά και από πολλούς χριστιανούς που τους επισκέπτονται. Επιβάλλεται λοιπόν, στο χώρο αυτό να συνεχισθεί ένας ευαγγελισμός, που οι άνθρωποι αυτοί τον έχουν ανάγκη λόγω της στέρησης της σωματικής τους ελευθερίας. Μακάρι να δεχθούν με υπομονή τον εγκλεισμό τους και να αποκτήσουν την ελευθερία της ψυχής και την σωτηρία τους.

 

Επισκεφθήκαμε, όπως πάντα, και τα Σχολεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο. Ο κ. Διευθυντής των σχολείων μας ενημέρωσε ότι το 95% των παιδιών είχαν δηλώσει να σπουδάσουν πριν ξεκινήσει η πανδημία του κορωναϊού. Μετά, έπρεπε τα παιδιά να μένουν στα κελιά τους. Αλλά και πάλι βρέθηκε λύση. Δημιούργησαν καλωδιακή τηλεόραση και οι καθηγητές μαγνητοσκοπούσαν το μάθημα, το οποίο μπορούσαν στη συνέχεια να το δουν «καλωδιακά» μέσω της τηλεόρασης που έχουν στα κελιά τους. Εντυπωσιασθήκαμε με την ιδέα τους. Μάλιστα, η φυλακή δεν τους στερεί την εκπαιδευτική τους πρόοδο, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να φθάνουν στην ανώτατη βαθμίδα το «Πανεπιστήμιο», όπως πέρυσι που 2 παιδιά πέρασαν στο Πανεπιστήμιο.

 

Φύγαμε πολύ ικανοποιημένοι, με την υπόσχεση του Διευθυντή ότι είμαστε καλοδεχούμενοι όποτε το επιθυμούμε. Η ψυχή μας θα έχει πάντα μία θέση γι’ αυτά τα παιδιά που είδαμε και γι’ αυτά που δεν είδαμε. Τα έχουμε στην προσευχή μας, όλα όσα έχουμε συναντήσει από δεκαετίας πλέον, ώστε ο Θεός να τα φωτίζει και να τα ευλογεί.

Σελίδα 1 από 2

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top