Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα - ΕΚΚΝΑ 2019

EKKNA

Στις 27 Μαΐου πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψή μας στο ΕΚΚΝΑ. Από αρκετό καιρό πριν, είχαμε ενημερώσει τα μέλη της Αδελφότητας να φέρουν πράγματα πρώτης ανάγκης για τους ανήλικους και άπορους κρατούμενους. Πράγματι, η ανταπόκριση στην έκκληση αυτή ήταν μεγάλη και συγκεντρώθηκαν αρκετά πράγματα, όπως κάθε χρόνο.

Για να πετύχει αυτή η προσπάθεια χρειαζόταν η ευλογία του Θεού, γι’ αυτό κάναμε και θερμή προσευχή στον Κύριο.

Ξεκινήσαμε έξι άτομα με πολλή καλή διάθεση και χαρά στην καρδιά μας. Στην είσοδό μας στη Φυλακή, όλοι οι υπάλληλοι μάς δέχτηκαν με χαρά, η δε Κοινωνική Λειτουργός είχε έρθει στη Πύλη για να μας συνοδέψει μέσα στη Φυλακή, στην οποία και παραδώσαμε όλα τα είδη προσωπικής φροντίδας που είχαμε συγκεντρώσει.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον κ. Υποδιευθυντή (ο Διευθυντής απουσίαζε), ο οποίος χάρηκε πολύ που μας είδε και πάλι, καθότι τόσα χρόνια μας γνωρίζει πολύ καλά και μας εμπιστεύεται. Έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να ευωδοθεί ο σκοπός της επισκέψεώς μας. Παραχώρησε 17 παιδιά να τα δούμε σ’ έναν ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο.

Καθίσαμε όλοι σαν μια παρέα. Μας κοιτούσαν με ενδιαφέρον για το τι είχαμε να τους πούμε. Τους εξηγήσαμε ποιοι είμαστε και γιατί είχαμε έρθει στη Φυλακή. Τους μιλήσαμε για τον Χριστό, για την αγάπη Του προς όλους και παρακολουθούσαν, με ενδιαφέρον. Κάποιοι δεν είχαν ακούσει για τον Κύριο και την Εκκλησία, ούτε την Κυριακή προσευχή γνώριζαν (το «Πάτερ ημών»)! Στο τέλος τους συστήσαμε να εμπιστευθούν στον Χριστό και να προσεύχονται σ’ Αυτόν με την μονολόγιστη ευχή: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».

Μείναμε αρκετή ώρα με τα παιδιά και ομολογούμε πως ήταν η πιο όμορφη ώρα κατά την παραμονή μας στη Φυλακή. Ευχόμαστε ο σπόρος που έπεσε στις καρδιές τους να καρποφορήσει και να βρουν το δρόμο του Ιησού Χριστού στη ζωή τους. Τους μοιράσαμε τηλεκάρτες και χάρηκαν πολύ. Στη συνέχεια παρέλαβαν από τα Γραφεία των Κοινωνικών Λειτουργών τα πράγματα που τους φέραμε. Δεν ξέρουμε εάν δώσαμε χαρά στα παιδιά, εμείς όμως πήραμε μεγάλη χαρά, όπως κάθε φορά που τα επισκεπτόμαστε.

Έχουμε μέσα μας τη βεβαιότητα, αλλά και την υποχρέωση να μην εγκαταλείψουμε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να συνεχίσουμε με τη βοήθεια του Θεού, υπακούοντας στην εντολή Του: «Στη Φυλακή ήμουν και με επισκεφθήκατε».

Κοπή της Βασιλόπιτας

basilopitaanespero

Στις 15 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Αδελφότητάς μας, είχαμε την μεγάλη χαρά να προσκαλέσουμε τους αγαπητούς αδελφούς στην κοπή της βασιλόπιτας. Ο αγαπητός σε όλους μας π. Κύριλλος ευλόγησε τη βασιλόπιτα και μας μίλησε με λόγια βασισμένα στην αλήθεια του Ευαγγελίου, προτρέποντας όλους να ανοίξουμε την καρδιά μας στον Σωτήρα Χριστό και να ζήσουμε το νέο έτος με την δική Του δύναμη και χάρη. Ψάλλαμε ωραίους χριστιανικούς ύμνους, ακούσαμε την ανάλυση του Ευαγγελίου της Κυριακής και στο τέλος μοιράστηκαν κεράσματα και αναψυκτικά.

Πραγματικά, ζήσαμε αυτό που αναφέρει και ο Λόγος του Θεού στον Ψαλμό 133: 1 «Δείτε, τι καλό και τι τερπνό, να συγκατοικούν με ομόνοια οι αδελφοί!»

Ευχαριστούμε τον Θεό και ευχόμαστε και όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, να γεμίσουν με την Χάρη του Χριστού στην καρδιά τους και να την σκορπούν σε όλο τον κόσμο.

Η Γιορτή Της Εφημερίδας Μας

anespero37xroniaefhmerida

Την Κυριακή 10 Μαΐου στην αίθουσα της Ορθόδοξης Αδελφότητάς μας γιορτάσαμε τα 37 χρόνια της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας «To Ανέσπερον Φως».

Διαβάσαμε επιστολές αναγνωστών και ευχαριστήσαμε τον Θεό για την αγάπη Του σ’ εμάς, που μέσα από την εφημερίδα μας:

– Άνθρωποι που ζούσαν μακριά από την Εκκλησία, επέστρεψαν.

– Μοναχικοί άνθρωποι βρίσκουν συντροφιά.

– Ασθενείς ζητούν τη χάρη του Θεού στη ζωή τους.

– Αυξάνεται η πίστη των αναγνωστών στον Σωτήρα Χριστό, κλπ.

Χαιρόμαστε, γιατί η εφημερίδα μας γίνεται η αφορμή, ώστε να δοξάζεται ο Θεός στη ζωή των ανθρώπων.

Οι Καλοκαιρινές Μας Διακοπές

livanatesanespero

Όπως είναι γνωστό, ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών. Όσο μπορεί ο καθένας προσπαθεί να «δραπετεύσει» λίγο από τις καθημερινές του δραστηριότητες, για ν’ απολαύσει τη φύση που μας χάρισε ο Θεός ως πολύτιμο αγαθό και να ξεκουραστεί, για να συνεχίσει ανανεωμένος το χειμερινό του πρόγραμμα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Αδελφότητά μας πραγματοποίησε και φέτος τις θερινές της διακοπές στην περιοχή των Λιβανάτων Λοκρίδος, στη Φθιώτιδα. Η περίοδος μετά το δεκαπενταύγουστο είναι ιδανική, εφόσον όλοι έχουμε τιμήσει τη Θεοτόκο και Μητέρα μας γιορτάζοντας το «μικρό Πάσχα», όπως συνήθως το ονομάζουμε. Η τοποθεσία των Λιβανάτων είναι ιδεώδης για την ψυχική και σωματική ανάπαυση, μακριά από την κοσμικότητα και τους θορύβους της μεγαλούπολης.

Ο βασικός μας στόχος είναι να τονωθούν οι ψυχές των αδελφών με πνευματική τροφή και προσευχή. Τα κηρύγματα που γίνονται καθημερινά, πρωί και βράδυ, βοηθούν σ’ αυτό και δίνουν την ευκαιρία στον καθένα που παρευρίσκεται να αναλογιστεί και να αναθεωρήσει τη σχέση του με τον Θεό.

Σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ και η επίσκεψη που γίνεται επί σειρά ετών στην ιερά μονή των Αγίων Αναργύρων Αταλάντης, όπου παρακολουθούμε τον Εσπερινό και το Μέγα Απόδειπνο, κάποια από τις μέρες της παραμονής μας. Είναι μεγάλη ευλογία ο Εσπερινός αυτός, όπου οι καλλικέλαδες φωνές των μοναχών ψάλλουν το «Κύριε εκέκραξα» και το «Κατευθηνθήτω η προσευχή μου»! Εκείνη τη στιγμή δεν γίνεται να μην προσευχηθούμε μαζί με τις μοναχές και να μην απευθύνουμε σιωπηλά τη δέησή μας στον Ύψιστο Θεό μας. Στη συνέχεια γίνεται μια ευλογημένη ομιλία από μία από τις μοναχές της Αδελφότητας της μονής, κάτι που επίσης αποτελεί ιδιαίτερη πνευματική τόνωση για όλους μας στο «Ανέσπερο Φως».

Εκτός όμως από την επίσκεψη στην ιερά μονή και τα κηρύγματα των αδελφών, μια πολύ μεγάλη ευλογία είναι και η παρέα μεταξύ μας, στην οποία επίκεντρο είναι ο Χριστός, ο Σωτήρας μας!

Με την ευκαιρία του Σεπτεμβρίου, ευχόμαστε σε όλους μια καλή κι ευλογημένη νέα εκκλησιαστική περίοδο!

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top