Θέλεις να Γίνεις «Πανευτυχής»;
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

paulsilasΌταν ο Απ. Παύλος και ο Σίλας κήρυξαν στους Φιλίππους, οι άρχοντες τους έπιασαν και τους έβαλαν στη φυλακή, με εντολή στο δεσμοφύλακα να τους φυλάει ασφαλισμένους καλά. Αυτός εφ’ όσον πήρε μια τέτοια εντολή, τους έβαλε στο πιο εσωτερικό κελί και για λόγους ασφαλείας έσφιξε τα πόδια τους στην ξυλοπέδη.

Γύρω στα μεσάνυχτα, ο Παύλος και ο Σίλας προσεύχονταν και έψελναν ύμνους στον Θεό και τους άκουγαν οι φυλακισμένοι. Ξαφνικά, έγινε σεισμός τόσο δυνατός, που σαλεύτηκαν τα θεμέλια της φυλακής. Αμέσως άνοιξαν όλες οι πόρτες και τα δεσμά των φυλακισμένων λύθηκαν. Ο δεσμοφύλακας ξύπνησε και όταν είδε τις πόρτες της φυλακής ανοιχτές, έβγαλε το σπαθί του κι ήθελε να σκοτωθεί, νομίζοντας ότι οι φυλακισμένοι είχαν δραπετεύσει. Τότε ο Παύλος του φώναξε: «Μην κάνεις κανένα κακό στον εαυτόν σου! Είμαστε όλοι εδώ»! Ο δεσμοφύλακας ζήτησε να του φέρουν φώτα, πήδηξε μέσα στο κελί, και τρομαγμένος έπεσε στα πόδια του Παύλου και του Σίλα. Ύστερα τους έβγαλε έξω και τους ρώτησε: «Κύριοι τι πρέπει να κάνω για να σωθώ»; Αυτοί είπαν: «Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό, και θα σωθείς κι εσύ και το σπίτι σου». Και κήρυξαν σ’ αυτόν και σ’ όσους ήταν στο σπίτι του το Λόγο του Κυρίου. Ο δεσμοφύλακας τους πήρε την ίδια εκείνη ώρα μέσα στη νύχτα κι έπλυνε τις πληγές τους, ύστερα βαπτίστηκαν αμέσως ο ίδιος και όλη του η οικογένεια. Κατόπιν τους ανέβασε στο σπίτι του και τους έστρωσε τραπέζι. Ήταν πανευτυχής κι αυτός και όλη η οικογένεια που είχαν βρει την πίστη στον Θεό (Πράξεις των Αποστόλων, 16:25-34).

Το πρώτο γεγονός της πίστης στον Χριστό ήταν ότι έγιναν «πανευτυχείς». Η δύναμη του Θεού μπήκε μέσα τους και τους έκανε πανευτυχείς. Ο Κύριος διώχνει τη λύπη, το άγχος, την κατάθλιψη και δίνει τη μεγάλη χαρά της άνωθεν γέννησης (Ιωάν.3:3). Το ερώτημα, λοιπόν, για κάθε άνθρωπο είναι: Θέλεις να γίνεις ένας πανευτυχής καινούργιος άνθρωπος; Θέλεις η δύναμη του Θεού να έρθει στη ζωή σου, να αλλάξει την αδύνατη και κακή φύση σου και να την κάνει δυνατή και καλή; Αν θέλεις, δεν έχεις παρά να ζητήσεις απ’ τον Χριστό να σε αλλάξει. Να κάνει το θαύμα της αλλαγής της φύσης μέσα σου. Στη θεραπεία του τυφλού, η τυφλή φύση έγινε φύση όρασης. Ο τυφλός είδε. Στον παράλυτο, η παράλυτη φύση έγινε φύση υγείας. Στο δαιμονισμένο, η δαιμονισμένη φύση έγινε φύση γαλήνης, ηρεμίας και ειρήνης. Σε κάθε άνθρωπο που ζητάει τη σωτηρία του, η αμαρτωλή του φύση γίνεται θεία, γιατί την αλλαγή αυτή την κάνει το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.

Αυτό το θαύμα, είναι το θαύμα που θέλει να κάνει ο Θεός στη ζωή κάθε ανθρώπου. Μια γυναίκα του υποκόσμου μιλούσε με έναν κληρικό. Του είπε ότι τα έχασε όλα στη ζωή, την ηθική, το όνομά της, την αξιοπρέπεια, βουτήχτηκε στη λάσπη της αμαρτίας. Υπήρχε σωτηρία γι’ αυτήν; Ο κληρικός της εξήγησε ότι ο Χριστός την αγαπάει και την δέχεται. Ο Χριστός είπε: «Αυτόν που έρχεται σ’ εμένα δεν θα τον βγάλω έξω». Η γυναίκα κατάλαβε, μετανόησε, ζήτησε τον Χριστό στη ζωή της κι έγινε μια «πανευτυχισμένη» γυναίκα, όπως ο δεσμοφύλακας των Φιλίππων.

Ο Χριστός θέλει η δύναμή Του να ευεργετήσει κάθε άνθρωπο. Όταν η αιμορροούσα άγγιξε τον Χριστό με πίστη, ο Ιησούς Χριστός το ένιωσε και είπε: «Ποιος άγγιξε τα ρούχα μου»; Διότι ένιωσε ότι βγήκε δύναμη από μέσα Του. Στη γυναίκα αυτή ο Κύριος είπε: «Κόρη μου, η πίστη σου σε έσωσε. Πήγαινε στο καλό, είσαι θεραπευμένη από την αρρώστια σου».

Τη στιγμή, λοιπόν, αυτή αγαπητέ μου, μπορείς να πεις:

«Θέλω η δύναμη του Χριστού να έρθει στη ζωή μου και να την αλλάξει».

»Θέλω ο Κύριος να με κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο.

»Θέλω καινούργιο μυαλό, που να γεννάει καινούργιες σκέψεις. Σκέψεις προόδου και υγείας.

»Θέλω ο Κύριος να μου δώσει μια καινούργια καρδιά, που θα γεννάει καινούργια συναισθήματα αγάπης, καλοσύνης, ειρήνης και γαλήνης.

»Θέλω ο Κύριος να μου δώσει μια καινούργια ζωή, να με κάνει πανευτυχή, που θα ζω σε μια μόνιμη πνευματική κατάσταση αγάπης.

»Θέλω ο Κύριος να με τοποθετήσει σε ένα καινούργιο μέλλον, όπου η αισιοδοξία και η θετική σκέψη θα επικρατεί».

Φίλε μου αγαπητέ, άσχετα πόσο πολύ ή λίγο αμαρτωλός νοιώθεις ότι είσαι, έχεις απόλυτη ανάγκη της επέμβασης του Θεού στη ζωή σου. Πίστεψε ότι ο Χριστός σ’ αγαπάει. Σ’ αγαπάει τόσο πολύ, ώστε πλήρωσε στο σταυρό για τις αμαρτίες σου. Μετανόησε και ζήτησε με πίστη τη σωτηρία σου. Ο Κύριος θα σου τη δώσει αμέσως.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top