Η Ανάσταση μάς Δίνει Ελπίδα και Δύναμη
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Anastasi1Το Πάσχα, λουσμένο μέσα στα λουλούδια της Άνοιξης, μοσχοβολά τη γέννηση της ζωής όλων εκείνων που πίστεψαν, έζησαν και άφησαν τον φθαρτό τούτο κόσμο με τη χαρά της ανάστασης στην καρδιά τους. Είναι το ποτάμι που ήρεμα, γλυκά και άφθονα χύνει το νερό της ζωής στις διψασμένες, στεγνές και νεκρές ζωές της εποχής μας. Η χαρά η μεγάλη είναι ότι ο άνθρωπος του Θεού δεν πεθαίνει ποτέ. Η ζωή συνεχίζεται πιο όμορφη, με νέες εξαιρετικές και υπερφυσικές εμπειρίες και γι’ αυτούς που έφυγαν για τον Κύριο και γι’ αυτούς που μένουν και ζουν ως συνειδητοί Χριστιανοί την ευτυχισμένη και αναστημένη ζωή.

Το «Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη» είναι ένα σάλπισμα ευφροσύνης, αισιοδοξίας και νίκης. Η ανάσταση είναι η γιορτή της χαράς. Είναι η μεγάλη «Λαμπρή». Μέσα από το ψυχρό μνήμα ξεπήδησε η ζωή, η μοναδική ζωή. Ο θάνατος δεν είναι πια το τέλος της ζωής. Είναι η αρχή μιας άλλης ζωής, της πραγματικής ζωής, της ευτυχισμένης ζωής εδώ κάτω στη γη και μετά της τρισευτυχισμένης αιώνιας ζωής στον ουρανό.

Η ανάσταση είναι η γιορτή της μοναδικής ελπίδας για μια αιώνια ζωή. Το «Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη» είναι ένα σάλπισμα εσχατολογικό, παραδείσιο και υπερκόσμιο. Η ανάσταση άνοιξε την πόρτα της αιώνιας ζωής. Δεν είναι σχήμα λόγου ούτε ποιητική έκφραση το γεγονός αυτό. Η ανάσταση πραγματικά έγινε, πραγματικά γίνεται και πραγματικά θα γίνεται σε κάθε έναν που με ειλικρίνεια και μετάνοια τη ζητάει. Είναι μια ζωντανή εμπειρία, που δυναμώνει την πίστη και την ελπίδα στην άφθαρτη και υπέροχη ζωή του ουρανού.

Η ελπίδα για τη ζωή πέρα από τον τάφο δίνει φτερά στον άνθρωπο της σύγχρονης καταθλιπτικής εποχής. Όσο η εφήμερη, αγχώδης ζωή καταποντίζει τον άνθρωπο του καιρού μας, τόσο πιο πολύ η ελπίδα της ανάστασης και της αιώνιας ζωής εμψυχώνει τον πιστό να ζήσει και να εργαστεί για τη δόξα του Θεού. Η ελπίδα ότι ο άνθρωπος θα αναστηθεί είναι η μοναδική πηγή εσωτερικής γαλήνης και δύναμης, μέσα στη σύγχρονη ζωή της απόγνωσης.

Η δύναμη της ανάστασης που νίκησε τον θάνατο, τον μεγαλύτερο εχθρό της ζωής, νικάει όλα τα δεινά που αντιμετωπίζει ο συνειδητός Χριστιανός. Αυτό που υποσχέθηκε ο Κύριος, ότι δηλαδή το Άγιο Πνεύμα θα είναι μέσα μας και γύρω μας (Ιωάν. 14:17), γίνεται πραγματικότητα στη ζωή κάθε καινούργιου ανθρώπου. Το Άγιο Πνεύμα που έχει σκηνώσει μέσα στον πιστό, με την αόρατη, αλλά πραγματική δύναμη της ανάστασης, αναλαμβάνει για λογαριασμό του πιστού την υπόθεσή του, τα προβλήματά του, τις δυσκολίες του, τις σατανικές πιέσεις και τις αντιμετωπίζει νικηφόρα.

Ό,τι καλό, ό,τι όμορφο, ό,τι ωφέλιμο για τον άνθρωπο, ως πνευματική οντότητα, είναι βγαλμένο από την ανάσταση του Ιησού Χριστού. Χωρίς ανάσταση έχουμε χάος, απόγνωση, διαφθορά, πνευματική τρέλα. Με την ανάσταση στη ζωή μας έχουμε χαρά της νίκης του θανάτου, ελπίδα στην πραγματικότητα της αιώνιας ζωής και δύναμη για μια υπέροχη ζωή εδώ κάτω στη γη, αλλά και για μια ακόμα πιο υπέροχη ζωή στον ουρανό. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε: «Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή, εκείνος που πιστεύει σ’ Εμένα, και αν πεθάνει, θα ζήσει. Και καθένας που ζει κι εμπιστεύεται σ’ Εμένα δεν θα πεθάνει ποτέ» (Ιωάν. 11: 25,26).

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top