Χαριτωμένες Θαυματουργίες Του Αγίου Ιωάννου Της Κροστάνδης
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2023

 

OΛA ΔYNATA ME THN ΠPOΣEYXH 

Χαριτωμένες Θαυματουργίες
Του Αγίου Ιωάννου Της Κροστάνδης

 

proseyxh

 

Ο συγγραφεύς Σούρσκυ αναφέρει και την κάπως κωμική περίπτωση του ιερορράπτου Π. Γ. Θεοδώροβιτς, που πίστεψε ότι ο π. Ιωάννης (ο άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης) θα τον θεράπευε από τον τραυλισμό της φωνής του και που τελικά η πίστις του δικαιώθηκε.

 

«Το καλοκαίρι του 1893 ο βραδύγλωσσος ιερορράπτης περίμενε στην Μόσχα τον π. Ιωάννη ανάμεσα σε πυκνό πλήθος. Όταν έφθασε, προσπάθησε απεγνωσμένα να τον πλησιάσει. Σκεπτόταν ότι η συνάντηση θα ήταν αποφασιστική για όλη του την ζωή. Άρχισε λοιπόν να φωνάζει τραυλίζοντας φοβερά:

 

«Μπάτιουσκα, προσευχηθείτε για μένα».

 

Ο π. Ιωάννης τον κτύπησε με το δεξί χέρι στο αριστερό μάγουλο και τον διέταξε:

«Μίλα καθαρά, μίλα καθαρά…»!

 

Το θαύμα έγινε. Η τόσο ενοχλητική πάθηση έπαυσε να τον ταλαιπωρεί.

 

Πολλές φορές συνόδευαν την προσευχή του ιδιαίτερες εκδηλώσεις, όπως διάφορες εντολές ή προτροπές να σηκωθούν οι άρρωστοι από το κρεββάτι του πόνου. Σε αρκετά βιβλία περιέχεται η διήγηση της θεραπείας μιας νεαρής κυρίας, που πέθαινε από κοιλιακό τύφο. Μετά το τέλος της θαυματουργικής του προσευχής, η άρρωστη, βλέποντάς τον εξασθενημένο, τον ερώτησε αν ήθελε ένα κέρασμα.

 

Ο π. Ιωάννης της απάντησε:

«Εάν μου δώσετε ένα μικρό ποτηράκι κρασί, θα σας ευγνωμονώ, διότι είμαι εξαντλημένος. Παρακαλώ όμως, σύμφωνα με την ρωσική εθιμοτυπία, η ίδια η οικοδέσποινα να μου το προσφέρει».

 

Έπειτα από αυτή την ευγενική εντολή η ετοιμοθάνατη ανασηκώθηκε από το κρεβάτι, κατέβασε τα πόδια στο πάτωμα, και με σταθερό βήμα κατευθύνθηκε προς την τραπεζαρία. Πήρε το κρασί και το πρόσφερε. Μετά από μερικές μέρες ανάρρωσε τελείως.

 

Από το βιβλίο «Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης», Έκδοση Ιεράς Μονής Παρακλήτου

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top