Νιώθω Τον Θεό Κοντά Μου
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2022

 

OΛA ΔYNATA ME THN ΠPOΣEYXH

 

Νιώθω Τον Θεό Κοντά Μου

 

proseyxh

 

(Διασκευή από το περιοδικό Ζωή)

 

Πόσο Σήμερα επισκεπτόμαστε το Αντιλεπρικό Σταθμό Αγίας Βαρβάρας. Σε κάποιο μικρό σπιτάκι συναντούμε τον κ. Γεωργίου. Έχει κάμει 7-8 σοβαρές εγχειρήσεις. Πολλές φορές είχε φτάσει στο χείλος του θανάτου, αλλά θαυματουργικά είχε γλιτώσει. Πριν ένα χρόνο έκανε για δεύτερη φορά εγχείρηση στομάχου με τοπική νάρκωση, γιατί ο εξαντλημένος ο οργανισμός του δεν θ’ άντεχε καθολική νάρκωση.

 


Επειδή το ένα του μάτι παρουσίασε επικίνδυνη βλάβη, αφαιρέθηκε τελείως και δυστυχώς επηρεάστηκε και το άλλο, μ’ αποτέλεσμα να βλέπει πολύ αμυδρά.

 

Ο ηρωικός αυτός άνθρωπος ζει ήρεμα, καρτερικά το δράμα του και διηγείται τα θαυμάσια που έκαμε ο Θεός στη ζωή του. Άρρωστοι, γιατροί, νοσοκόμες μιλούν για την ηρωική καρτερία του, την εξαίρετη υπομονή του. Αντιμετωπίζει χριστιανικά τα πολλά σωματικά του βάσανα. Ακούστε τι λέει ένας λεπρός, τυφλός, με πόνους σ’ όλο το κορμί του:


«Εγώ, παιδιά μου, είμαι ένας αμαρτωλός. Μπορώ όμως να σας βεβαιώσω κάτι. Από τότε που γνώρισα εδώ μέσα το Χριστό, από τότε που εξομολογήθηκα και κοινώνησα των αχράντων Μυστηρίων, η ζωή μου έγινε μια σειρά από θαύματα. Είδα μυστηρίως, ότι στη ζωή μου έγιναν μια σειρά από θαύματα. Είδα το θάνατο πολλές φορές να με πλησιάζει, αλλά δεν φοβήθηκα καθόλου. Και όταν τελευταία μου είπαν ότι θα χάσω και το άλλο μάτι μου, είπα μέσα μου «ας γίνει το θέλημα του Κυρίου, του Χριστού μου». Εγώ νιώθω το Θεό κοντά μου, δίπλα μου. Αυτός μου χαρίζει δύναμη, χαρά, αισιοδοξία. Δοξολογώ μέρα νύχτα το Θεό για τα πολλά Του δώρα».

 

Ποιος τα λέγει αυτά; Ένας λεπρός, ένας τυφλός, ένας πολυπονεμένος άνθρωπος. Ποιο το μυστικό της ψυχραιμίας του; Η χριστιανική πίστη, η θεία κοινωνία, η συνομιλία του με το Χριστό!

 

(«Σ’ ευχαριστώ για τον πόνο», Θεόδωρος Κ. Βγόντζας, σελ. 120-121)

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top