H προσευχή του ουρανού
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάρτιος - Απρίλιος 2019

 

OΛA ΔYNATA ME THN ΠPOΣEYXH

H προσευχή του ουρανού

motherpraying

«Εάν λοιπόν έχετε αναστηθεί μαζί με τον Χριστό, να ζητάτε όσα είναι επάνω, όπου ο Χριστός κάθεται εις τα δεξιά του Θεού, να σκέπτεσθε τα πράγματα εκεί επάνω και όχι τα επίγεια» (Κολοσσαείς 3:1,2).

Επουράνιε Κύριέ μου και Θεέ μου,

Σε δοξάζω και Σε ευχαριστώ για τη Βασιλεία Σου και για όλα τα επουράνια.

Ζητώ και επιθυμώ την τέλεια αγάπη της Αγίας Τριάδος, την αγάπη των αγγέλων και την αγάπη των Αγίων του ουρανού. Επιθυμώ πάρα πολύ την κοινωνία, τη χαρά, τη λατρεία, τη δοξολογία, τους ύμνους του ουρανού. Χρειάζομαι πάρα πολύ τον δικό Σου άγιο νου και τις δικές Σου άγιες σκέψεις, την αγία Σου καρδιά και τις άγιες επιθυμίες Σου.

Θέλω να βλέπω τους συνανθρώπους μου όπως Εσύ μας βλέπεις από τον ουρανό. Χρειάζομαι απαραίτητα την εγκράτειά Σου για τις άσχημες καταστάσεις της γης, την πειθαρχία Σου να κάνω το σωστό, την καλοσύνη Σου, τον άγιο χαρακτήρα Σου, την αγάπη Σου, την υπομονή Σου, την πραότητά Σου, τη δύναμή Σου, το έλεός Σου, την συγχώρησή Σου, τη δικαιοσύνη Σου, τη γνώση Σου, τη σοφία Σου, τη χάρη Σου, την ευγένειά Σου, τα σπλάχνα οικτιρμών Σου, την επιείκειά Σου σε μας τους αμαρτωλούς και περισσότερο τη μακροθυμία Σου.

Ζητώ από τον Κύριο να μου δίνει την πραότητα, την αγάπη, την ταπείνωση, την εγκράτεια, την πειθαρχία του Κυρίου Ιησού Χριστού. Να με βοηθήσει να γίνω ένα μικρό φως στον κόσμο, ώστε να βοηθώ τους ανθρώπους. Να με αξιώνει να είμαι το νερό και το ψωμί, η οδός, η αλήθεια, η ζωή, ο καλός ποιμένας των ανθρώπων και να είμαι υγιής όπως ο Κύριός μου ο Ιησούς Χριστός.

Ζητώ από τον Κύριο να με κάνει έναν αγνό και καθαρό άνθρωπο. Να διδάσκω την αλήθεια του Αγίου Πνεύματος, να βοηθάω και να συμπαραστέκομαι στους αδύνατους και αρρώστους αδελφούς μου. Να με βοηθήσει να έχω αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστοήθεια, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα και εγκράτεια. Να φωτίζω τους ανθρώπους με τη ζωή μου και τα έργα μου.

Ζητώ και επιθυμώ, Κύριε, την ειρήνη, την ηρεμία, τη γαλήνη και την ευτυχία του ουρανού. Έχω μεγάλη ανάγκη να επικοινωνώ με τους συνανθρώπους μου, όπως οι Άγιοι του ουρανού επικοινωνούν και αγαπούν ο ένας τον άλλον.

Ζητώ και επιθυμώ, Κύριε, να δω στη ζωή μου την αγνότητα, την καθαρότητα, την αγιότητα και την προθυμία και υπακοή των αγγέλων να Σε υπηρετούν και να υπηρετούν κι εμάς εδώ κάτω στη γη. Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος εάν θα μπορούσα να μάθω τους ύμνους που ψάλλουν και τον τρόπο που Σε δοξάζουν.

Ζητώ και επιθυμώ, Κύριε, την ευλογημένη και άγια ζωή των Αγίων του ουρανού. Μια ζωή χωρίς δάκρυα, χωρίς λύπη και θλίψη, χωρίς άγχος και πόνο (Αποκ. 21:4). Τη ζωή χωρίς νύχτα (Αποκ.22:5), χωρίς αμαρτία και αμετανόητους αμαρτωλούς (Αποκ. 21:8).

Ζητώ και επιθυμώ τον ουρανό εδώ κάτω στη γη, όπου ο ήλιος θα είσαι Εσύ Κύριε και η δόξα Σου (Αποκ. 21:23).

Σε παρακαλώ, Κύριε, δώσε μου τη ζωή Σου και τη ζωή όλων των κατοίκων του ουρανού. Aμήν.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top