Ο Κύριος Απαντά
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014

 

Η προσευχή είναι η ευλογημένη επικοινωνία μας με τον Θεό. Ο Θεός όρισε να προσευχόμαστε και να μην κουραζόμαστε (Λουκάς 18:1). Για τον άνθρωπο του Θεού, η σπουδαιότερη και ανώτατη στιγμή της ζωής του είναι η στιγμή που συναντά τον Κύριό του και ανοίγει την καρδιά του σ’ Αυτόν.

Στην ιστορία της χριστιανικής πίστης έχουμε άπειρα παραδείγματα απαντήσεων στις προσευχές.

Η προσευχή άνοιξε δρόμο στη θάλασσα, σταμάτησε ορμητικά ποτάμια, έκανε βράχους να αναβλύζουν δροσερό νερό, έσβησε φωτιές, φίμωσε στόματα λεόντων, εξουδετέρωσε δηλητήριο φιδιών, άνοιξε σιδερένιες πόρτες, ανάστησε νεκρούς, έβγαλε δαιμόνια, έφερε λεγεώνες αγγέλων από τον ουρανό, χαλιναγώγησε και άλλαξε ανθρώπινα πάθη και εξαφάνισε στρατιές υπερηφάνων αθεϊστών. Η προσευχή επανέφερε ζώντα έναν προφήτη (τον Ιωνά) από τα βάθη της θάλασσας και από την κοιλιά ενός κήτους, κι άλλον ανέβασε με πύρινη άμαξα στον ουρανό (προφήτης Ηλίας).

Αυτός ο ίδιος Θεός που έκανε και κάνει τόσα θαύματα, θα μας φροντίσει σήμερα και πάντοτε. Ο Απόστολος Παύλος τελειώνοντας την επιστολή του προς Φιλιππησίους γράφει: «Έτσι κι όλες τις δικές σας ανάγκες θα τις καλύψει ο Θεός μου σύμφωνα με τον πλούτο Του, που μας χαρίζει δια του Ιησού Χριστού» (Φιλιπ. 4:19). Με τα λόγια αυτά ο Θεός υπόσχεται πως θα φροντίσει κάθε ανάγκη των Χριστιανών των Φιλίππων. Ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις. Η υπόσχεσή Του αυτή ισχύει για κάθε Χριστιανό.

Ο Θεός, ο Παντοδύναμος και Πανάγαθος, είναι πρόθυμος, έτοιμος και ικανός να φροντίσει κάθε ανάγκη αυτών που Τον λατρεύουν και Τον αγαπούν. Οι συνειδητοί Χριστιανοί έχουν άπειρες εμπειρίες της δύναμης και της καλοσύνης του Θεού στη ζωή τους. Ο Κύριος πάρα πολλές φορές άκουσε τις προσευχές τους και απάντησε στις αιτήσεις τους, ικανοποιώντας τις ανάγκες τους.

Ο Θεός ακούει τις προσευχές όλων των ανθρώπων, όταν γίνονται με ειλικρίνεια, με πίστη και εμπιστοσύνη. Ο Κύριος λέει: «Κάλεσέ με και θα σου απαντήσω και θα σου δώσω μεγάλα και απόκρυφα που εσύ δεν γνωρίζεις» ( Ιερεμ. 33:3). Κι ακόμα: «Φώναξε, ζήτησε, πες μου την ανάγκη σου και θα την φροντίσω. Επικαλέσου με, στάσου ειλικρινά και ταπεινά ζητώντας τη βοήθειά μου και περίμενε με υπομονή και έτοιμος να δεχτείς αυτό που σου έχω».

Μιχάλης Κανταρτζής

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top