O KYPIOΣ AΠANTA ΣTIΣ ΠPOΣEYXEΣ

μέγεθος γραμματοσειράς +

Ο Θεός Θέλει Και Μπορεί Να Βοηθήσει

O άνθρωπος που έχει προσωπική σχέση με τον Θεό και Τον εμπιστεύεται ως Σωτήρα του και Κύριό του, βλέπει κάθε μέρα τη δύναμη του Θεού και την αγάπη Του στη ζωή του. Ο Θεός είναι Παντοδύναμος και Πανάγαθος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και θέλει να βοηθήσει τον άνθρωπο. Αυτή είναι η πείρα όλων των Αγίων, των γνωστών και των αφανών, όλων αυτών που ζουν κάθε μέρα με εμπιστοσύνη στο Θεό και συμμετέχουν ακατάπαυστα στην πνευματική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Ο Κύριος προσφέρει τους πιστούς Του στον κόσμο για το καλό της ανθρωπότητας. Οι πιστοί Του, οι Άγιοι, είναι «το φώς και το άλας της γης» (Ματθ. 4:13,14), που φωτίζουν με τα λόγια τους και τα έργα τους και με τη χριστιανική συμπεριφορά τους και διατηρούν και νοστιμίζουν σαν το αλάτι τον άνοστο κόσμο μας.

Οι πιστοί του Κυρίου κάθε μέρα προσεύχονται στο Θεό. Κάθε μέρα ζητούν τη συγχώρηση του Θεού, αλλά και την αγάπη Του και τη δύναμή Του γι’ αυτούς, για τα αγαπητά τους πρόσωπα και τον κόσμο ολόκληρο.

Προσπαθούμε, λοιπόν, κι εμείς να τους μιμηθούμε και προσευχόμαστε με χαρά για όσους μας το ζητήσουν. Προσευχόμαστε στην Εκκλησία, στην Αδελφότητά μας και στα σπίτια μας, παντού και ευχαριστούμε και δοξάζουμε το Θεό που απαντάει στις προσευχές μας. Πιο κάτω γράφουμε μερικές από τις απαντήσεις αυτές προς δόξαν Θεού:

•  Ευχαριστώ τον Κύριο που μ’ έφερε στην Αδελφότητα να ακούσω τον Λόγο του Θεού και για όλα όσα χαρίζει σε μένα και στην οικογένειά μου.

•  Ευχαριστώ τον Κύριο για την ευλογημένη επίσκεψη στο Άγιο Όρος με φίλους και αδελφούς.

•  Ο Κύριος με προστάτευσε από δύο ατυχήματα. Τον ευχαριστώ.

•  Η ανεψιά μου που έκανε επέμβαση πάει πολύ καλά.

•  Ευχαριστώ τους αδελφούς για τις προσευχές τους. Τα τρία πρόσωπα που προσευχόμασταν είναι καλά.

•  Ευχαριστώ τον Κύριο που μας συγχωρεί, μας ελεεί και μας προστατεύει κάθε μέρα.

•  Ευχαριστώ τον Κύριο που η αδελφή Δ., στη μοναξιά της νιώθει τη ζωντανή παρουσία Του.

•  Ευχαριστώ τον Κύριο γιατί είναι μαζί μας σε δύσκολες καταστάσεις που τις αλλάζει και τις κάνει ευλογία.

•  Ευχαριστώ τον Θεό που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στο δρόμο Του

• Ο Κύριος σε δύσκολες καταστάσεις λύνει προβλήματα με την αγάπη των αδελφών και μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες της ζωής.

•  Ευχαριστώ τον Θεό που βοήθησε την υγεία αγαπητού προσώπου που υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα.

•  Ευχαριστώ τον Κύριο που είναι ο αληθινός Θεός μας. Δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από τον Κύριο και Πατέρα μας.

•  Η αγάπη του Κυρίου με βοήθησε και κοινώνησα σήμερα.

•  Έπεσα, αλλά δεν χτύπησα. Ο Κύριος ήταν μαζί μου. Τον ευχαριστώ,

•  Χωρίς τον Κύριο η ζωή μου είναι κενή. Τον ευχαριστώ που ήρθε στη ζωή μας.

•  Ευχαριστώ τον Θεό για την αγάπη Του και την καθημερινή καθοδήγηση και φώτιση.

•  Ο Κύριος μας χαρίζει κάθε μέρα ειρήνη, γαλήνη, ηρεμία. Τον ευχαριστώ.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top