Γεννήθηκε ο Σωτήρας Χριστός
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

XristougennaΗ σύγχρονη ζωή, με τη ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, δημιούργησε έναν καινούργιο τρόπο ζωής, που βρήκε τον άνθρωπο ανώριμο και απροετοίμαστο. Όλα πήγαν μπροστά με τρομερή ταχύτητα. Όλα, εκτός από τον άνθρωπο, που δεν μπόρεσε να πορευτεί μαζί της. Έτσι, έμεινε πίσω άδειος, ανικανοποίητος, με το παράπονο ότι μέσα στα πάρα πολλά αγαθά της επιστήμης και της τεχνολογίας, αυτός ζει σαν ζωντανός νεκρός. Για πρώτη φορά στον πλανήτη μας έχουμε σε τόσο μεγάλο βαθμό άγχη, καταθλίψεις, μελαγχολίες, στενοχώριες και ψυχικές παθήσεις, που δεν τα είχαμε ποτέ άλλοτε.

Από την άλλη πλευρά, η ζωή μακριά από τον Θεό είναι γεμάτη με ορατούς και αόρατους κινδύνους, που την κάνουν αφόρητη. Οι φόβοι των πολέμων, η τρομοκρατία, η αβεβαιότητα του μέλλοντος, η κοινωνική αδικία, ο κλονισμός των θεσμών, ιδιαίτερα της οικογένειας, η φιλαυτία, η αναρχία, ο ατομοκεντρισμός, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, τα ναρκωτικά, η διαφθορά και η ανηθικότητα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, η κομπίνα και η απάτη, αλλά και πολλά άλλα κακά ταράζουν και «κατασπαράζουν» τον άνθρωπο.

Ο σύγχρονος άνθρωπος χρειάζεται απαραίτητα έναν Σωτήρα. Σωτήρα όμως υπεράνθρωπο, θείο και υπερφυσικό, ικανό να τον ελευθερώσει από τα αβάσταχτα βάρη που κάθε μέρα κουβαλάει και να του δώσει μια νέα ζωή, μια καθαρή ζωή, μια ζωή με νόημα, με σκοπό και καινούργιες δραστηριότητες, που θα τον κάνουν μόνιμα και πραγματικά ευτυχισμένο και χαρούμενο. Τέτοια ζωή κανένας άλλος δεν μπορεί να του χαρίσει, παρά Αυτός που είναι η ίδια η Ζωή και έχει τη ζωή.

Η ζωή, εκτός από μια πραγματικότητα, είναι ΠΡΟΣΩΠΟ, είναι ο Ιησούς Χριστός. Όσο παράξενο και υπερβολικό κι αν φαίνεται, η ζωή είναι ΠΡΟΣΩΠΟ. Διαβάζουμε στην Αγία Γραφή: «Αυτός (ο Χριστός) ήταν η ζωή και ήταν το φως για τους ανθρώπους» (Ιωάν. 1:4). «Όποιος έχει τον Υιό (τον Χριστό) αυτός μόνο έχει τη ζωή, όποιος δεν έχει τον Υιό του Θεού, αυτός δεν έχει ΟΥΤΕ τη ζωή» (Α’ Ιωάν. 5:12).

Η γέννηση του Ιησού Χριστού ήταν μια εξαιρετική πράξη αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο. Ήταν αυτό που χρειαζόταν η ανθρωπότητα, αυτό που χρειάζεται σήμερα ο άνθρωπος - έναν Σωτήρα - έναν Παντοδύναμο και Πανάγαθο Ελευθερωτή από τα πιο ύπουλα και καταστρεπτικά δεινά της εποχής μας.

Η ζωή που ψάχνει να βρει και να ζήσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ο Χριστός. Σ’ Αυτόν υπάρχει η όμορφη, καθαρή και αληθινή ζωή, που θα τον κάνει άνθρωπο σωστό και ευτυχισμένο, που θα του δώσει την αιώνια ζωή. Μακριά από τον Ιησού Χριστό είναι το χάος, η απόγνωση, η δυστυχία και η μόνιμη απελπισία.

Η γέννηση, λοιπόν, του Χριστού στον κόσμο, πάλι το τονίζουμε, ήταν, είναι και θα είναι το μεγαλύτερο και το ποιο υπέροχο δώρο της νέας ζωής που έφερε από τον ουρανό ο Θεάνθρωπος. Το μήνυμα του αγγέλου στους βοσκούς αντήχησε, αντηχεί και θα αντηχεί ως η μόνη αισιόδοξη και πραγματική ζωή που υπάρχει: «Μην τρομάζετε! Να, σας φέρνω χαρμόσυνο άγγελμα, που θα γεμίσει με χαρά μεγάλη όλον τον κόσμο. Γιατί σήμερα, στην πόλη Δαβίδ γεννήθηκε για χάρη σας σωτήρας κι αυτός είναι ο Χριστός, ο Κύριος» (Λουκ. 2:10,11).Χαρά, λοιπόν, μεγάλη γεμίζει κάθε άνθρωπο που αναγνωρίζει ότι του λείπει η χαρά αυτή και τη ζητάει με συντριβή και μ’ όλη του την καρδιά. Το δώρο της σωτηρίας και της νέας ζωής, που μόνον ο Ιησούς Χριστός προσφέρει, είναι το δυναμικό αντίδοτο της σύγχρονης άχαρης και καταστρεπτικής ζωής. Όποιος ταπεινά το ζητάει, το παίρνει αμέσως και χωρίς δική του προσπάθεια και κόπο, γιατί είναι δώρο.

Δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Θεό για τη δωρεάν σωτηρία του Χριστού. Η σωτηρία αυτή μπορεί να είναι μια ζωντανή εμπειρία για κάθε άνθρωπο. Ο Θεός έγινε άνθρωπος, για να ζήσει ως άνθρωπος, να νιώσει τον ανθρώπινο πόνο, να τον θεραπεύσει, να ελευθερώσει ψυχικά τον άνθρωπο και να τον σώσει από το κακό του παρελθόν. Το άνοιγμα του ουρανού, ο χορός των αγγέλων, οι γλυκές τους ψαλμωδίες αναγγέλλουν θριαμβευτικά ότι μια για πάντα, μια υπεράνθρωπη και θεία δύναμη μπήκε στην ανθρωπότητα.

Ο ταλαιπωρημένος σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να γίνει ένας καινούργιος άνθρωπος. Μπορεί να γίνει ένα καινούργιο δημιούργημα: «Όποιος είναι του Χριστού, είναι καινούργιο δημιούργημα, τα παλαιά πέρασαν, όλα έγιναν νέα» (Β’ Κορινθ. 5:17). Μπορεί να γίνει ένας αιώνιος κάτοικος του ουρανού, συντροφιά με του Αγίους, τους αγγέλους και τον Τριαδικό Θεό.

Προτάσεις χριστουγεννιάτικων δώρων:

Στον εχθρό σας, τη συγχώρεση. Στον ανταγωνιστή σας, την ανοχή.
Σε έναν φίλο, την καρδιά σας. Σε όλους, την φιλανθρωπία.
Σε κάθε παιδί, ένα καλό παράδειγμα. Στον εαυτό σας, σεβασμό (
Oren Arnold)

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top