Η Ανάσταση Χαρίζει Νέα Ζωή
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

hanastasiΗ ανάσταση του Ιησού Χριστού δεν είναι μόνον ένα αναμφισβήτητο γεγονός, αλλά ένα γεγονός που έχει άμεση σχέση και καταλυτική επίδραση στον άνθρωπο. Ο Ιησούς Χριστός πέθανε και αναστήθηκε, ώστε ο νεκρός σύγχρονος άνθρωπος να μπορεί να αναστηθεί και να ζήσει μια νέα ζωή.

Το κήρυγμα του Ιησού Χριστού για μια καινούργια, αναστημένη ζωή, είναι μια καθημερινή ζωντανή πραγματικότητα, ένα θείο βίωμα στη ζωή όλων αυτών που πίστεψαν στην ανάσταση και επιθυμήσαν ο αναστημένος Χριστός να γίνει ο Σωτήρας και Κύριός τους.

Η ανάσταση του Ιησού Χριστού στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι η μοναδική σωτηρία και η μόνη ελπίδα για μια νέα ζωή. Η τρομερή καταστρεπτική και πολυσύνθετη σύγχρονη ζωή έχει θανατώσει και θανατώνει κάθε μέρα τον άνθρωπο.

Τα κατορθώματα στον τεχνικό – επιστημονικό τομέα, η αφθονία των υλικών αγαθών και μέσων, το μόνο που έχουν επιτύχει είναι να κάνουν τον άνθρωπο περισσότερο αγχώδη και καταθλιπτικό. Η διακήρυξη του προφήτη Ησαΐα 800 χρόνια πριν από τον Χριστό ότι «μέσα στα τόσα αγαθά είμαστε νεκροί» (Ησαΐας 59:10) ανταποκρίνεται απόλυτα στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Η μοναδική, λοιπόν, λύση για μια ριζική αλλαγή του ανθρώπου δεν είναι απλά να καλυτερέψει τη ζωή του, αλλά κυριολεκτικά να αναστηθεί σε μια νέα ζωή.

Όταν ο Ιησούς Χριστός έλεγε, «Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή. Εκείνος που πιστεύει σε μένα, και αν πεθάνει, θα ζήσει, και καθένας που ζει και εμπιστεύεται σε μένα δεν θα πεθάνει ποτέ» (Ιωάν. 11:25,26) διακήρυττε τη μεγαλύτερη αλήθεια που ειπώθηκε ποτέ. Με το δικαίωμά Του ως Θεάνθρωπος και τη νίκη Του κατά του θανάτου πρόσφερε και προσφέρει την ανάσταση κάθε ανθρώπου. Την προσφορά Του αυτή ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να τη δεχτεί με χαρά και ενθουσιασμό και με ταπεινό πνεύμα να ζητήσει την ανάστασή του.

Πώς γίνεται όμως ένας σύγχρονος, νεκρός πνευματικά άνθρωπος να ανασταίνεται σε μια νέα ζωή;

Πρώτον: Ο άνθρωπος πρέπει να πιστέψει ότι ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε. Όποιος δεν πιστεύει στην ανάσταση του Χριστού, δεν μπορεί να αναστηθεί, δεν μπορεί να γίνει καινούργιος άνθρωπος.

Δεύτερον: Να πιστέψει ότι ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε, όχι μόνο για να αποδείξει τη θεότητά Του και τη δύναμή Του, αλλά για να αναστηθεί και ο καθένας που πιστεύει σ’ Αυτόν. Ο Θεάνθρωπος διακήρυξε: «Όποιος πιστεύει σε μένα, δεν θα πεθάνει ποτέ» (Ιωάν. 11:26). Η πεμπτουσία της χριστιανικής πίστης είναι η ανάσταση του Ιησού Χριστού στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Τρίτον: Ο άνθρωπος που θέλει να αναστηθεί και να αποκτήσει μια νέα ζωή, πρέπει να παραδεχτεί με βαθιά και ειλικρινή συναίσθηση ότι για τον Θεό είναι νεκρός. Αν αυτό δεν το καταλάβει, αν δεν ταπεινωθεί, αν δεν συντριφτεί και δεν φωνάξει από τα τρίσβαθα της ψυχής του: «Κύριε, είμαι χαμένος και νεκρός, σε παρακαλώ σώσε με, ανάστησέ με», δεν πρόκειται να γίνει ένας καινούργιος άνθρωπος, δεν πρόκειται να αναστηθεί στη νέα ζωή του Χριστού. Στην παραβολή του Ασώτου διαβάζουμε τη δήλωση του πατέρα, που αντιπροσωπεύει τον Πατέρα Θεό, ότι ο γιος του μακριά απ’ αυτόν«ήταν νεκρός και ανέζησε, ήταν χαμένος και βρέθηκε» (Λουκάς 15:24).

Ο Ιησούς Χριστός σώζει και ανασταίνει κάθε άνθρωπο, που αναγνωρίζει ότι είναι αμαρτωλός και νεκρός. Όταν ο άνθρωπος το πιστέψει αυτό, τότε γίνεται το θαύμα των θαυμάτων. Η ανάστασή του! Ελεύθερος από την αμαρτία που έκανε τη ζωή του αφόρητη, απολαμβάνει τις ευλογίες της αναστημένης ζωής, που είναι: «Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθότητα, πίστη, πραότητα, εγκράτεια» (Γαλ. 5:22).

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top