Ο Θεός αγαπάει τον Έλληνα
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάρτιος - Απρίλιος 2013

 

Η σύγχρονη πολυσύνθετη ζωή, με την τόση αδικία, διαφθορά, ανηθικότητα και απάνθρωπη συμπεριφορά συμπατριωτών μας, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα από ντόπιους και ξένους κακοποιούς, τη μανία για περισσότερα υλικά αγαθά, περισσότερες ανέσεις και εντυπωσιακές, ανόητες επιδείξεις, όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, κλονίζουν κάθε μέρα τον Έλληνα.

Από την άλλη όμως πλευρά, ο Θεός των Αγίων Προφητών, Αποστόλων και Πατέρων της Εκκλησίας είναι ένας Θεός που έχει άμεσα ενδιαφέρον για τον Έλληνα. Είναι ο Θεός που αγαπά πάρα πολύ τον Έλληνα και θέλει να τον βοηθήσει, να του συμπαρασταθεί με δύναμη και αγάπη σε όλες του τις ανάγκες. Ο Θεός, ο Τριαδικός Θεός, είναι ζωντανός σήμερα και θέλει να δείξει την παρουσία Του με εξαιρετικά δυναμικό τρόπο στη ζωή του σύγχρονου Έλληνα.

Ποια όμως είναι η στάση και η θέση του Έλληνα, μπροστά σ’ αυτή την δύναμη και αγάπη του Θεού;

Ο σύγχρονος Έλληνας επιμένει με πείσμα να βρίσκεται μακριά από τον Θεό και να προσπαθεί να γεμίσει την άδεια ζωή του με πρόσκαιρες χαρές, με υλικά αγαθά και ανούσιες δραστηριότητες.

Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο Έλληνας δεν ήταν τόσο απογοητευμένος από την εξέλιξη της σύγχρονης ζωής. Ποτέ δεν είχαμε τόσους ζωντανούς νεκρούς, τόσους ψυχοπαθείς, τόσους νευρικούς, κουρασμένους και στενοχωρημένους, τόσους καταπιεσμένους και καταθλιπτικούς.

Η αιτία της δυστυχίας του Έλληνα βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι μακριά από το Θεό και την Εκκλησία.Τη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τη δίνει ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Θεάνθρωπος. Αυτός είναι που πήρε επάνω στο Σταυρό όλα τα προβλήματα και τις κακίες του Έλληνα. Το απολυτρωτικό έργο του Χριστού είναι το μόνο που μπορεί να του χαρίσει την ελευθερία του στη σύγχρονη πολύ κακή κατάσταση που βρίσκεται.

Η κύρια, λοιπόν, αιτία της δυστυχίας του, βρίσκεται στο γεγονός ότι ζει και κινείται ανεξάρτητα από τον Θεό, που είναι η πηγή της ζωής και της χαράς. Η πρώτη ανάγκη του σύγχρονου Έλληνα είναι να επιστρέψει με μετάνοια και πίστη στον Χριστό, που είναι η πηγή της άφθονης ζωής και της χαράς. Όποιος ταπεινά, ειλικρινά και με σοβαρότητα αναγνωρίσει ότι η αιτία της αποτυχίας του να ζήσει σωστά βρίσκεται στο γεγονός ότι ζει μακριά από τον Θεό και μετανοήσει γι’ αυτό, αυτός γίνεται δεκτός από τον Θεό. Ανανεώνεται, αναγεννάται και αρχίζει, με τη δύναμη του Θεού, μια καινούργια ζωή.

Ο Λόγος του Θεού βροντοφωνάζει αυτήν την αλήθεια: «Μετανοήστε και επιστρέψτε στον Θεό και θα έρθουν καιροί αναψυχής» (Πράξεις 3:19).Ο Θεός, και μόνον ο Θεός, έχει τη δύναμη να εξαλείψει ολοκληρωτικά το αμαρτωλό παρελθόν του Έλληνα και να τα κάνει όλα καινούργια στη ζωή του.

                                                                      Μιχάλης Κανταρτζής 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top