Η Αγάπη του Θεού για τον Έλληνα
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2013

 

Οι μεγαλύτερες συγκλονιστικές αλλαγές που έγιναν στην Πατρίδα μας είναι οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα τελευταία 50 χρόνια. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της, η αγαπημένη μας Ελλάδα, δεν έζησε τόσο μεγάλες και δυναμικές αλλαγές σε πολλούς τομείς.

Οι αλλαγές αυτές έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, που κάνουν μεν τη ζωή πιο εύκολη με τα τεχνικά και οικονομικά επιτεύγματα, αλλά πιο άχαρη και αγχώδη με την απομάκρυνση του ανθρώπου από τη φυσιολογική, απλή ζωή.

Το τραγικό της όλης αυτής αλλαγής και προόδου είναι ότι ο σύγχρονος Έλληνας δεν έγινε ούτε καλύτερος ούτε πιο ευτυχισμένος, ενώ σαν συνέπεια της πτώσης της «ανθρώπινης» ζωής είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας-ζούγκλας. Ο άνθρωπος, φορτωμένος με άγχη, άγνωστα πριν από την τελευταία αυτή «πρόοδο», συγκρούεται με το συνάνθρωπό του και κυριολεκτικά «σβήνει», ζαλισμένος από τα ηρεμιστικά και τα καυσαέρια.

Το πιο θαυμαστό της σύγχρονης ζωής είναι ότι ο Θεός είναι ο ίδιος «χθες και σήμερα και στους αιώνες». Ο Θεός, ο Παντοδύναμος και Πανάγαθος, δεν αλλάζει με τίποτα. Δεν αλλάζει στον Εαυτό Του, ούτε και στη συμπεριφορά του με τον Έλληνα, το σύγχρονο ταλαιπωρημένο Έλληνα, που προσπαθεί μακριά από Εκείνον να βρει τη χαρά. Ναι! Το πιο θαυμαστό, το πιο αισιόδοξο, το πιο ενθαρρυντικό για το σύγχρονο Έλληνα είναι ότι ο Θεός δεν αλλάζει. Συνεχίζει να αγαπά τον Έλληνα,όπως βέβαια και κάθε άνθρωπο, και συνεχίζει να τον περιμένει να επιστρέψει σ’ Αυτόν, για να γίνει για πάντα ευτυχισμένος και χαρούμενος.

Ο Θεός, ο Παντοδύναμος και Πανάγαθος Κύριος, όπως πάντοτε αγαπούσε τον Έλληνα, έτσι και σήμερα συνεχίζει να τον αγαπά. Ο σύγχρονος Έλληνας, πνιγμένος στην απάνθρωπη σύγχρονη ζωή, κάνει λάθος να νομίζει ότι ο Θεός τον ξέχασε.

Ο Θεός δεν είναι κακός. Δεν έχει απωθημένα για κανέναν, δεν εκδικείται, δεν περιφρονεί κανέναν. Όσο ο Έλληνας ζει, ο Θεός τον περιμένει με υπομονή να γυρίσει κοντά Του. Η αγάπη του Θεού είναι μοναδική. Ο Θεός αγαπά τον Έλληνα και θέλει να τον βοηθήσει, δεν θέλει να τον καταδικάσει. Είναι έτοιμος και πρόθυμος να συγχωρήσει όλη του τη ζωή. Είναι στη διάθεσή Του να τον κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο, δυνατό, σωστό, επιτυχημένο. Ο Θεός, σαν Πατέρας πλούσιος και δυνατός, μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανθρώπινες ανάγκες του και να εκπληρώσει όλες του τις αγαθές προσδοκίες. Κι όλα αυτά από αγάπη και μόνον από αγάπη. Εκείνο που μένει στο σύγχρονο Έλληνα, είναι να επιστρέψει στον Θεό και να Του πει: «Ήμαρτον Κύριε. Συγχώρεσέ με για όλα. Άρχισε μια νέα ζωή μέσα μου. Σου παραδίδομαι και Σε εμπιστεύομαι».

Υπάρχει, λοιπόν, ελπίδα για τον Έλληνα. Υπάρχει ελπίδα, γιατί ο Θεός αγαπάει τον Έλληνα.

         

                             Μιχάλης Κανταρτζής

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top