Το Καθαρό Γουρουνάκι με τη Βρώμικη Καρδιά
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2018

 

gourounakiΤο Καθαρό Γουρουνάκι με τη Βρώμικη Καρδιά

Ο Λεωνίδας ήταν ένα παιδί με φόβο Θεού. Πήγαινε στο κατηχητικό σχολείο και εκεί άκουσε ότι θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο της ζωής του. Ο καημένος ο Λεωνίδας προσπαθούσε να είναι καλός. Όμως, όσο κι αν προσπαθούσε, δεν τα κατάφερνε. Η κατάστασή του τον κούρασε και τον απογοήτεψε. Έτσι πλησίασε το δάσκαλο του Κατηχητικού Σχολείου και του ζήτησε να τον βοηθήσει. Ο δάσκαλος του διηγήθηκε τότε την ιστορία με το «καθαρό» γουρουνάκι.

Η κυρά – Φωτεινή είχε ένα γουρουνάκι. Το αγαπούσε και το καμάρωνε πολύ. Ήθελε να το διδάξει να συμπεριφέρεται αλλιώτικα από τ’ άλλα γουρουνάκια και να είναι πάντοτε καθαρό. Γέμισε λοιπόν μια λεκάνη με χλιαρό νερό. Το περιέχυσε με σαμπουάν και με μια βούρτσα άρχισε να τρίβει και να τρίβει, ώσπου το έκανε να λάμπει. Στο τέλος έδεσε στο λαιμό του μια γαλάζια κορδέλα. Τώρα με το κάτασπρο δέρμα, τη γαλάζια κορδέλα και τη ροζ μουσουδίτσα του, το γουρουνάκι φαινόταν πιο ωραίο.

Η κυρά – Φωτεινή ήταν πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα της προσπάθειάς της. Του έδεσε ένα λουράκι στο λαιμό του και αποφάσισε να το βγάλει περίπατο για νατο δουν οι φίλοι της.

Όλα πήγαιναν καλά, ώσπου το γουρουνάκι είδε μια γούρνα γεμάτη λασπόνερα. Τινάχτηκε απότομα, ξέφυγε από το χέρι της κυρίας του και πήγε στα λασπόνερα. Δίχως χρονοτριβή, χώθηκε στις λάσπες και με φανερή ευχαρίστηση κυλιόταν βαθύτερα και βαθύτερα.

 

Αν και η κυρά – Φωτεινή είχε καθαρίσει το γουρουνάκι απ’ έξω, από μέσα του συνέχισε να έχει καρδιά γουρουνιού. Η εξωτερική του εμφάνιση δεν άλλαξε την πραγματική του φύση. Σαν γουρουνάκι που ήταν, ευχαριστιόταν να κυλιέται μέσα στο βούρκο.

Ο δάσκαλος που διηγήθηκε την ιστορία στον μικρό Λεωνίδα πρόσθεσε: «Λεωνίδα εσύ προσπαθείς ν’ αλλάξεις τον τρόπο της ζωής σου και να είσαι καλός. Όμως το πρόβλημα βρίσκεται μέσα σου. Η καρδιά σου χρειάζεται ν’ αλλάξει και να καθαριστεί. Ο Χριστός γνωρίζει ότι αυτό είναι το πρόβλημα όλων μας και γι’ αυτό ήρθε να μας βοηθήσει. Πέθανε πάνω στο σταυρό Εκείνος που ήταν αναμάρτητος, για να μας σώσει από τις δικές μας αμαρτίες και αναστήθηκε για να μας δώσει τη δύναμη να ζήσουμε μια καθαρή ζωή. Μονάχα με μια καινούργια καθαρή καρδιά θα μπορέσεις να ευχαριστήσεις τον Θεό. Μόνον ο Χριστός, που γνωρίζει την καρδιά σου, μπορεί να την αλλάξει. Εκείνος έχει τον τρόπο, ενώ εσύ, όσο και αν προσπαθείς, δεν θα τα καταφέρεις».

Το παράδειγμα του γουρουνιού βοήθησε το Λεωνίδα να καταλάβει και πήρε την απόφαση να βάλει στην καρδιά του τον Χριστό, τον Σωτήρα του.

Προσεύχομαι και εσύ που διαβάζεις την ιστορία αυτή, να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Λεωνίδα και να προσευχηθείς με τα λόγια του ψαλμωδού:

«Καθάρισέ με κι οι αμαρτίες μου θα εξαλειφθούν. Πλύνε με κι απ’ το χιόνι λευκότερος θα γίνω. Κτίσε μέσα μου Κύριε μια καθαρή καρδιά» (Ψαλμός 51: 9,12).

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top