Επίσκεψη στην Ι. Μητρόπολη Μπουρούντι και Ρουάντα
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος –  Αύγουστος 2024

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
H OPΘOΔOΞH IEPAΠOΣTOΛH

Επίσκεψη στην Ι. Μητρόπολη Μπουρούντι και Ρουάντα

 

Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ επισκέφθηκε την Κεντρική Αφρική, συγκεκριμένα την Μητρόπολη Μπουρούντι και Ρουάντα, από τις 27 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2023, όπου τον υποδέχτηκαν ιεράρχες και τοπικοί αξιωματούχοι.

 

Ο Σεβ. οικείος Μητροπολίτης κ. Ιννοκέντιος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την αγάπη του, αναφέροντας μεταξύ των άλλων: «Σήμερα χαίρεται η Μητρόπολή μας, ευφραίνεται η ελληνική κοινότητα και ο λαός δοξολογεί τον Άγιο Θεό».

 

Ο Πατριάρχης αντιφώνησε, ευχαριστώντας τον εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Μπουρούντι, τους παρευρισκόμενους Μητροπολίτες, επισήμους και λοιπούς παρευρισκόμενους, λέγοντας: «Ο υπέροχος λαός της χώρας αυτής από τις δυσκολίες και δοκιμασίες προηγουμένων ετών στέκει περήφανος και αξιοπρεπής μες στον αφρικανικό χώρο, διδάσκοντας τις αξίες της αγάπης και της υπομονής, κατ’ εξοχήν αρετών του Χριστιανισμού, που ασπάζεται η πλειοψηφία του. Προσευχόμαστε στον Κύριο για την πρόοδο και την ευημερία του λαού αυτού».

 

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως ο πατριάρχης στην κυριολεξία «όργωσε» την επικράτεια της χώρας, στηρίζοντας, παρηγορώντας, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία στον ευλογημένο λαό, αγκαλιάζοντας με πολλή αγάπη τα παιδιά της Μητροπόλεως όπως συνηθίζει πάντοτε να κάνει ο Πατριάρχης, εγκαινιάζοντας έργα αγάπης και προσφοράς, όπως θυρανοίξια στον υπό αποπεράτωση Ι. Ν. Αγίων του Μ. Αθανασίου και Ιωάννου του Θεολόγου, επίσκεψη στην Ι. Μ. Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, συνάντηση με το Δ.Σ. του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών, θεία λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, εγκαίνια στο νέο κτίριο του κέντρου επαγγελματικού προσανατολισμού ΣΟΦΟΚΛΕΙΟ, συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου αποφοίτων Ελλάδος (Μπουρουντέζοι), Γενική Σύναξη του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως όπου λήφθηκαν αποφάσεις για τις μελλοντικές δράσεις και την ποιμαντική διακονία και πολλά άλλα. Ορισμένες από τις παραπάνω δράσεις παρουσιάζονται στις φωτογραφίες του άρθρου.

 

Εμείς εδώ στην Ελλάδα ας μην λησμονούμε τους αγαπημένους αδελφούς μας της Αφρικής και ας τους στηρίζουμε υλικά και πνευματικά με την προσευχή μας, ώστε το όνομα του Ιησού Χριστού να δοξάζεται και να επεκτείνεται σε όλες τις περιοχές της ηπείρου αυτής.

 

(Από εκτενές άρθρο του Περιοδικού Πάντα τα έθνη, Τεύχος168)

 

 F2 

Ο Πατριάρχης με τα παιδιά

 

F2

 

Κατά τις περιοδείες στο Μπουρούντι και την Ρουάντα

 

F2

 

Με τον τοπικό κλήρο και τον λαό

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top