Ο Μοναδικός Σωτήρας του Ανθρώπου
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

ihsousxristosΟ Κύριος, ο Θεός μας, ζωοποιεί τους νεκρούς και «καλεί τα μη όντα ως όντα» (Ρωμ. 4:17). Έχει τη δύναμη να ζωντανέψει τον άνθρωπο του 2017.

Όταν ο σύγχρονος, τρομερά κουρασμένος άνθρωπος, πιστέψει ότι μπορεί ριζικά ν’ αλλάξει η ζωή του, τότε και μόνον τότε θα γίνει ένα καινούργιο δημιούργημα. Όταν ο Θεάνθρωπος, ο Κύριος της ζωής και του θανάτου, ο Ιησούς Χριστός, έρθει στη ζωή του ανθρώπου, τότε εκείνος αλλάζει ολοκληρωτικά. Η αναγέννηση που φέρνει ο Σωτήρας Χριστός στη ζωή του ανθρώπου είναι τέλεια και ολοκληρωμένη. Η αναδημιουργία της ζωής είναι το θαύμα των θαυμάτων.

«Αλήθεια, αλήθεια σας λέγω» είπε ο Ιησούς Χριστός, «εγώ ήρθα για να έχουν ζωή (όσοι πιστεύουν σε μένα) και να την έχουν άφθονη» (Ιωάν. 10:10). Η ζωή που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο και χαρούμενο, είναι η ζωή που προσφέρει ο Ιησούς Χριστός. Μακριά από τον Χριστό, ο σύγχρονος άνθρωπος ζει και θα συνεχίζει να ζει μια ζωή άγχους και κατάθλιψης. Με τον Χριστό στη ζωή του, θα ζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο μια ζωή ειρήνης.

Ο Θεάνθρωπος, με τη δύναμη και την αγάπη Του, είναι το μοναδικό Πρόσωπο που μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα τον άνθρωπο. Σε κάποια στιγμή της θαυματουργικής Του διακονίας, ξέσπασε σε μια κραυγή πρόσκλησης στους κουρασμένους ανθρώπους της εποχής Του και είπε: «Όποιος διψάει, να έρθει σ’ εμένα και να πιει. Μέσα σ’ εκείνον που πιστεύει σ’ εμένα, καθώς λέει η Γραφή, ποτάμια ζωντανό νερό θα τρέξουν. Αυτό το είπε ο Ιησούς εννοώντας το Πνεύμα που θα έπαιρναν όσοι πίστευαν σ’ Αυτόν» (Ιωάν. 7:37-39). Η πρόσκληση αυτή του μεγάλου Σωτήρα Χριστού ισχύει και για σήμερα. Ο σύγχρονος άνθρωπος, που μάταια προσπαθεί να ξεδιψάσει με γήινα αγαθά και εφήμερες απολαύσεις, θα ικανοποιήσει την εσωτερική του δίψα μόνον όταν παραδώσει τον εαυτό του στον Χριστό.

Ο Απ. Πέτρος, στο δεύτερό του κήρυγμα μετά την Πεντηκοστή, κάλεσε και καλεί κάθε άνθρωπο ν’ αρχίσει μια νέα ζωή. Με απλά λόγια, ξεκαθάρισε μια για πάντα τον τρόπο της ριζικής αλλαγής του ανθρώπου λέγοντας: «Μετανοήστε για να εξαλειφθούν οι αμαρτίες σας, για να έλθουν καιροί αναψυχής από μέρος του Κυρίου» (Πράξεις 3:19). Με τα λόγια αυτά, σφράγισε με απόλυτη βεβαιότητα τον τρόπο της σωτηρίας του ανθρώπου.

Όποιος πραγματικά ζητά μια καινούργια ζωή, θα τη βρει στην ειλικρινή συντριβή και μετάνοια μπροστά στον Κύριο.

Για να γίνεις, αγαπητέ μου, ένας καινούργιος άνθρωπος, πρέπει να πεθάνει μέσα σου ο παλιός άνθρωπος της καταστροφής. Πρέπει απαραίτητα να παραδεχτείς την πνευματική σου αποτυχία, για να έρθουν καιροί αναψυχής στη ζωή σου. Ο μεγάλος Σωτήρας μας κάνει τα πάντα καινούρια, μόνον όταν ο άνθρωπος αναγνωρίσει και ομολογήσει την αδυναμία του να γίνει ελεύθερος και χαρούμενος. Η μετάνοια και η πίστη στον Κύριο είναι δύο απαραίτητες πράξεις, που χαρίζουν τη σωτηρία στον άνθρωπο. Αυτές τον ελευθερώνουν από το εσωτερικό αποτυχημένο του παρελθόν και του χαρίζουν μια υπέροχη ζωή εδώ κάτω στη γη και μια ακόμα πιο υπέροχη ζωή στην αιωνιότητα. Ο Ιησούς Χριστός είπε: «Σας βεβαιώνω, όποιος πιστεύει σ’ Εμένα, αυτός έχει την αιώνια ζωή».

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top