Η Ανάσταση είναι η Δύναμη του Θεού
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ευχόμαστε η ανάσταση του Χριστού να αναστήσει
την νέα ζωή του Χριστού μέσα σε όλους

anastasi1

Η ανάσταση είναι το κέντρο, η πεμπτουσία, η βάση και η δύναμη της χριστιανικής πίστης. Χωρίς την ανάσταση, ο Χριστιανισμός όχι μόνο δεν είναι θρησκεία, αλλά είναι η μεγαλύτερη απάτη των αιώνων. Η ζωή, η διδασκαλία, το κήρυγμα και τα θαύματα του Ιησού Χριστού αποδεικνύονται αληθινά, μόνο και μόνο επειδή ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε.

Η ανάσταση, λοιπόν, του Ιησού Χριστού είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι το μοναδικό γεγονός που είναι απόλυτα ταυτισμένο με τη ζωή του ανθρώπου. Γιατί η ανάσταση δεν αφορά μόνον τον Ιησού Χριστό, αλλά κάθε άνθρωπο. Όπως ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε, έτσι και ο κάθε άνθρωπος που πιστεύει στο σωτήριο έργο του Ιησού Χριστού επάνω στο σταυρό και στην ανάστασή Του, ανασταίνεται σε μια υπέροχη ζωή εδώ κάτω στη γη και σε μια ακόμη πιο υπέροχη ζωή, μετά την αναχώρησή του από τη γη, στον ουρανό.

Ο Απ. Παύλος, απευθυνόμενος στους Χριστιανούς της Κορίνθου, τονίζει τη σπουδαιότητα της ανάστασης με τα παρακάτω λόγια. «Αν ο Χριστός δεν έχει αναστηθεί, η πίστη σας είναι χωρίς περιεχόμενο. Ζείτε ακόμα μέσα στις αμαρτίες σας. Άρα κι εκείνοι που πέθαναν με πίστη στον Χριστό, έχουν χαθεί. Αν η χριστιανική ελπίδα μας περιορίζεται μόνο σ’ αυτή τη ζωή, τότε είμαστε οι πιο αξιοθρήνητοι απ’ όλους τους ανθρώπους. Η αλήθεια όμως είναι πως ο Χριστός έχει αναστηθεί, κάνοντας την αρχή για την ανάσταση όλων των νεκρών. Γιατί, όπως ο θάνατος ήρθε στον κόσμο από έναν άνθρωπο, έτσι από έναν άνθρωπο ήρθε και η ανάσταση των νεκρών. Όπως πεθαίνουν όλοι εξ αιτίας της συγγενείας με τον Αδάμ, έτσι χάρη στη συγγένεια με τον Χριστό, όλοι θα ξαναπάρουν ζωή» (Α΄ Κορινθ. 15:17-22).

Η αιώνια ζωή του ανθρώπου βασίζεται στην ανάσταση του Χριστού. Ο άνθρωπος που μετανοεί για τη ζωή που έζησε μακριά από τον Ιησού Χριστό, που πιστεύει στο έργο της σωτηρίας του Χριστού επάνω στο σταυρό και ζητά με πίστη τη συγχώρηση όλων των αμαρτημάτων του, όχι μόνο συγχωρείται για όλες τις αμαρτίες του και γίνεται ένας καινούργιος πέρα για πέρα άνθρωπος, αλλά εκείνη τη στιγμή αποκτά την αιώνια ζωή, το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο αγαθό του κόσμου. Αυτή ήταν η εμπειρία του ληστή στο σταυρό, όταν στην προσευχή του στον Κύριο είπε: «Θυμήσου με Κύριε όταν έλθεις στη βασιλεία σου». Και ο Κύριος του απάντησε: «Αλήθεια σου λέω, σήμερα κιόλας θα είσαι μαζί μου στον Παράδεισο» (Λουκάς 23:42,43).

Η ανάσταση του Ιησού Χριστού είναι η μεγαλύτερη δύναμη που φανερώθηκε στην ανθρωπότητα. Με την ανάσταση, ιδιαίτερα ο σύγχρονος κουρασμένος άνθρωπος, μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημά του. Γιατί αν ο Ιησούς Χριστός νίκησε το θάνατο που είναι ο μεγαλύτερος και ανίκητος εχθρός του ανθρώπου, μπορεί να νικήσει και κάθε άλλο κακό και να λύσει κάθε πρόβλημα.

Το γεγονός ότι μόνον η χριστιανική θρησκεία έχει άδειο τάφο, ενώ τα κόκαλα των αρχηγών των άλλων θρησκειών βρίσκονται κλεισμένα σε κάποιο μνήμα, είναι η πιο τρανταχτή μαρτυρία και απόδειξη ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι σήμερα ζωντανός και, σύμφωνα πάντα με την Αγία Γραφή και την εμπειρία της χορείας των Αγίων της Εκκλησίας μας, βρίσκεται στα δεξιά του Πατέρα Θεού και μεσιτεύει για μας. Έτσι, κάθε άνθρωπος που έχει πιστέψει ειλικρινα στον Ιησού Χριστό ως δικό του Σωτήρα, μπορεί να ζητά ότι χρειάζεται από τον Θεό στο όνομα του Ιησού Χριστού (Ματθ. 7:7-11, Μάρκος 11:24, Λουκάς:11:9, Ιωάννης 15:7).

Το γεγονός, λοιπόν, της ανάστασης προσφέρει τεράστια πρακτικά ευεργετήματα στον άνθρωπο. Όποιος πιστέψει στην ανάσταση του Χριστού και με συντριβή και μετάνοια ζητήσει τη δική του ανάσταση, σε μια στιγμή γίνεται καινούργιος άνθρωπος και αποκτά αιώνια ζωή. Από τη στιγμή εκείνη επίσης, γίνεται ένας συνειδητός Χριστιανός που έχει στενή σχέση με τον Θεό, τόσο μέσα στην Εκκλησία με τα μυστήρια, όσο και στην προσωπική του ζωή. Η πόρτα τ’ ουρανού ανοίγει γι’ αυτόν και μπορεί να προσεύχεται οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του, απολαμβάνοντας το έλεος του Θεού, την προστασία Του, τη φώτισή Του, αλλά και οτιδήποτε άλλο έχει ανάγκη.

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top