Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας των Νηστειών, όλοι οι ιερείς συμμετείχαν σε Λατρευτικό και Λειτουργικό Σεμινάριο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην Άκκρα, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερο και καλύτερα τη λειτουργική ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας με τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και επίκαιρη διδασκαλία.

Την 25η Μαρτίου εορτάσαμε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωριό Κομόα Φόμενα της κεντρικής Γκάνας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλοι κατευθυνθήκαμε στο παρακείμενο δάσος, όπου ευρίσκεται το Προσκύνημα του Αρχαγγέλου Ραφαήλ και θέσαμε τον θεμέλιο λίθο του καινούργιου Ναού των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, προσφορά ανωνύμου κυρίας από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η Ιερά Μητρόπολη διοργάνωσε οκταήμερο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για όλους τους διδασκάλους των Κατηχητικών Σχολείων όλων των Ορθοδόξων Ενοριών της τοπικής Εκκλησίας μας στους χώρους του Τεχνικού Λυκείου «Απόστολος Πέτρος» στην κωμόπολη Λαρτέ. Πάνω από 60 κατηχητές και κατηχήτριες πήραν μέρος σ’ αυτό το πρόγραμμα, όπου δίδαξαν πέντε διδάσκαλοι και δύο ικανοί ιερείς.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top