Είναι απαραίτητη μια καινούργια Πεντηκοστή
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάιος - Ιούνιος 2016

 

thepentecostΔεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τα «σημεία των καιρών», τα σύγχρονα γεγονότα μαρτυρούν ότι ο Κύριος έρχεται. Τα περισσότερα από τα σημεία αυτά έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και κυριαρχούν στην κοινωνία μας.

Ο Προφήτης Ιωήλ μιλώντας για την Δευτέρα Παρουσία, αναφέρει τα παρακάτω για τον ερχομό του Αγίου Πνεύματος, σαν ένα από τα ευλογημένα σημεία της Δευτέρας Παρουσίας. «Μετά απ’ αυτά τα γεγονότα, το Πνεύμα μου πλουσιοπάροχα θα το χαρίσω σε κάθε άνθρωπο. Έτσι, οι γιοι κι οι θυγατέρες σας θα κηρύξουν το μήνυμά μου, οι γέροντές σας θεϊκά όνειρα θα δουν, κι οι νέοι σας οράματα. Εκείνο τον καιρό θα χαρίσω πλουσιοπάροχα το Πνεύμα μου ακόμη και στους δούλους και στις δούλες» (Ιωήλ 3:1-3). Μιλάει, λοιπόν, πολύ καθαρά ο Ιωήλ για μια έκχυση του Αγίου Πνεύματος, που θα συμβεί πριν από τη Δευτέρα Παρουσία.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειαζόμαστε το Άγιο Πνεύμα. Τρομεροί εξωτερικοί και εσωτερικοί εχθροί προσπαθούν να καταστρέψουν την αγαπημένη μας Ελλάδα. Απαιτείται μια δυναμική επέμβαση του Αγίου Πνεύματος. Καθώς βρισκόμαστε τόσο κοντά στον ερχομό του Κυρίου, ο μόνος τρόπος για να επιζήσουμε ως έθνος και ως θρησκεία είναι κάθε Έλληνας να ζητήσει και να γεμίσει με το Άγιο Πνεύμα. Η Εκκλησία, αλλά και κάθε πιστός, μπορούν να βρουν τη δύναμή τους, που είναι το Άγιο Πνεύμα.

Η σύγχρονη τρομερή κατάπτωση της κοινωνίας μας απαιτεί μια άμεση και δυναμική επέμβαση του Κυρίου. Η κραυγή όλων μας που αγαπούμε τον Κύριο πρέπει να είναι: «Κύριε, ο Θεός μας, το Πνεύμα το Άγιο, έλα γρήγορα! Έλα και καθάρισέ μας! Έλα και σώσε μας! Έλα και ζωοποίησέ μας! Έλα και μη βραδύνεις!» Το Άγιο Πνεύμα, το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, είναι αυτό που χρειαζόμαστε πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα.

Η πρώτη μας μεγάλη ανάγκη είναι μια καινούργια Πεντηκοστή. Το Άγιο Πνεύμα να έρθει με τη δύναμή Του και την αγάπη Του και να σώσει το λαό μας.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητος ο ερχομός, κατά δυναμικό τρόπο, του Αγίου Πνεύματος. Χρειαζόμαστε το Άγιο Πνεύμα για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον: Για να μας γεμίσει με την Θεία Χάρη και να μας φέρει κοντά στον Θεό. Μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί να μας δώσει μια βαθιά πνευματική ζωή, μια σωστή, αγία, ασυμβίβαστη με την αμαρτία πατερική ζωή. Δεύτερον: Για να αποκαταστήσει τη θαυματουργική Του ζωή στη ζωή της Εκκλησίας, αλλά και στην ατομική μας ζωή. Η δύναμη του Αγίου Πνεύματος δεν είναι μόνο στη Θεία Λειτουργία ή σε μια ριζική αλλαγή της ζωής του ανθρώπου, αλλά είναι επίσης και η δύναμη που ελευθερώνει τους ανθρώπους από τα πάθη τους και από κάθε αρρώστια.

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, το Άγιο Πνεύμα για μια καινούργια ζωή για όλους. Ο Κύριος πάρα πολύ πρόθυμα θα μας στείλει σήμερα το Άγιο Πνεύμα, όταν με σοβαρότητα και ειλικρίνεια το ζητήσουμε. Ο Ιησούς Χριστός είπε: «Αν λοιπόν εσείς, παρ’ όλο που είστε αμαρτωλοί ξέρετε να δίνετε καλά πράγματα στα παιδιά σας, πολύ περισσότερο ο ουράνιος Πατέρας θα δώσει το Άγιο Πνεύμα σε όσους Του το ζητούν» (Λουκάς 11:13).

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top