Η Δύναμη που Χρειάζεσαι το 2016
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

IhsousXristosΟ αγώνας σήμερα για οικονομική επιβίωση ταλαιπωρεί αφάνταστα εκατομμύρια συμπατριωτών μας. Οι υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον έχουν μείνει στα χαρτιά. Ο Έλληνας υποφέρει, η οικογένεια μαστίζεται από την ανέχεια και την οικονομική κρίση. Ο Έλληνας δεν έχει τη δύναμη να συνεχίσει τη ζωή του με αυτές τις προϋποθέσεις. Η ήσυχη και ικανοποιητική ζωή του παρελθόντος έχει περάσει χωρίς επιστροφή. Ο Έλληνας αισθάνεται εγκαταλειμμένος από το κράτος, ανήμπορος να αντιδράσει και να σταθεί στα πόδια του. Η κάθετη πτώση των αξιών της ζωής, η υποβάθμιση του ανθρώπου σε ένα σεξουαλικό, υλιστικό και απάνθρωπο όν και το καθημερινό άγχος κάνουν τη σύγχρονη ζωή αφόρητη και καταθλιπτική.

Η «Εταιρεία της Ρώμης» που αποτελείται από ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης προβλέπει ότι η ανθρωπότητα συνέχεια βυθίζεται και οδηγείται σε μια ανεπανόρθωτη καταστροφή, που κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει. Έτσι κάνουν έκκληση οι σύγχρονοι αυτοί σοφοί στον Ο.Η.Ε, σε Διεθνείς Κοινωνικούς και Θρησκευτικούς Οργανισμούς να πάρουν μέτρα, ώστε η ολοκληρωτική καταστροφή της ανθρωπότητας να αργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

  • Ποιο, λοιπόν, είναι το μέλλον μας;
  • Ποιο θα είναι το 2016;
  • Πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα βουνά αυτά της ηθικής, πνευματικής και οικονομικής κατάρρευσης της κοινωνίας;
  • Υπάρχει λύση;

Το 2016 θα είναι αυτό που θα το κάνει ο καθένας μας για τον εαυτό του. Αυτό που σκεφτόμαστε, αυτό που σχεδιάζουμε, αυτό που επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε. Όποιος αγαπά τη ζωή, θα ζήσει ζωή αγάπης. Όποιος μισεί τη ζωή, θα ζήσει ζωή μίσους. Ό,τι θα σπείρει ο άνθρωπος το 2016, αυτό και θα θερίσει (Γαλ. 6:7). Για να μπορέσει ο σύγχρονος άνθρωπος να αντιμετωπίσει τα πολυσύνθετα προβλήματα του 2016, θα πρέπει να γεμίσει με τη δύναμη εκείνη, που θα τον βοηθήσει και θα τον βοηθάει καθημερινά να δίνει λύσεις στα προβλήματα αυτά. Η δύναμη όμως αυτή δεν υπάρχει στον άνθρωπο. Υπάρχει μόνο στον Θεό. Η υπεράνθρωπη δύναμη που χρειαζόμαστε βρίσκεται στον Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό, που είναι πρόθυμος και διατεθειμένος να τη δώσει σε κάθε άνθρωπο, που Τον σέβεται και Τον εμπιστεύεται.

Ο σύγχρονος, λοιπόν, άνθρωπος για να νικήσει τις αρνητικές δυνάμεις του 2016 που κάνουν τη ζωή του καταθλιπτική και αφόρητη, χρειάζεται μια ριζική αλλαγή και ανακαίνιση. Το έργο αυτό το κάνει μόνον ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Όταν ο Θεάνθρωπος έλεγε: «Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι και εγώ θα σας ξεκουράσω» (Ματθ. 11:28), το εννοούσε και το έκανε. Έτσι, άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, με πολλά και διαφορετικά προβλήματα, πάθη, αρρώστιες, έρχονταν στον Ιησού Χριστό, ελευθερώνονταν και γίνονταν καινούργιοι άνθρωποι.

Το θαύμα της αναγέννησης του ανθρώπου από τον Ιησού Χριστό τον κάνει έναν καινούργιο εσωτερικά άνθρωπο. Οικονομικοί παράγοντες όπως οι Τελώνες Ματθαίος και Ζακχαίος, διανοούμενοι όπως ο Νικόδημος και ο βουλευτής Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, γυναίκες με ανήθικη ζωή όπως η Σαμαρείτισσα και τέλος η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, που είχε 7 δαιμόνια, όλοι αυτοί βρήκαν την ειρήνη της ψυχής τους - το πιο πολύτιμο και σπάνιο αγαθό της εποχής μας - και έγιναν δυνατοί για να κάνουν καλά έργα.

Όποιος ειλικρινά καταλαβαίνει ότι είναι αδύνατος να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα δεινά του 2016 και με ταπείνωση και συντριβή ζητάει τη σωτηρία του, αυτός γίνεται σε μια στιγμή ένας καινούργιος άνθρωπος. Ο Ιησούς Χριστός τον ανασταίνει κυριολεκτικά σε μια νέα ζωή και ο άνθρωπος γίνεται συνειδητό μέλος της Εκκλησίας, ικανός να σταθεί και να νικήσει σε κάθε δυσκολία, ακόμα και στις δύσκολες οικονομικά καταστάσεις.

Ο Απ. Παύλος βροντοφωνάζει:«Όποιος είναι του Χριστού είναι καινούργιο δημιούργημα, τα παλιά πέρασαν, όλα έχουν γίνει καινούρια» (Β’ Κορινθ. 5:17). Ο Χριστός που κατοικεί μέσα στον ανακαινισμένο άνθρωπο, του δίνει τη δύναμή Του να αντιμετωπίζει τα πάντα νικηφόρα. Η δύναμη αυτή, που είναι το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το Άγιο Πνεύμα, που κατοικεί μέσα του και τον προστατεύει και τον βοηθά, φροντίζει τις ανάγκες του και τον φωτίζει να παίρνει σωστές αποφάσεις. Όποιος έχει τον Χριστό, έχει τη δύναμη του Θεού μέσα του για το 2016.

Ευχές

Είθε το Νέο Έτος ο Ουράνιος Πατέρας να σας ενισχύει με το Άγιο Πνεύμα, ώστε να κατοικήσει ο Χριστός
στις καρδιές σας και να είστε ριζωμένοι στην αγάπη (Εφ. 3:16­­–17)

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top