Ο Θεός μαζί μας το 2015
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

KALHXRONIAΠιστεύουμε ότι ο Θεός είναι Παντοδύναμος, Πανάγαθος, Δίκαιος και Πονόψυχος και πάντοτε, όταν στρεφόμαστε σ’ Αυτόν, όχι μόνο μας δέχεται αλλά και μας δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε και να νικήσουμε τις αρνητικές δυνάμεις που προσπαθούν να μας γονατίσουν. Πιστεύουμε ότι, όταν ο Θεός είναι με το μέρος μας, κανένας δεν μπορεί να σταθεί εναντίον μας (Ρωμ. 8:31).

Μπαίνοντας στο 2015, πιστεύουμε ότι, όπως ο Θεός ήταν καλός και δυνατός μαζί μας όλα τα χρόνια που περάσαμε, θα συνεχίσει να είναι το ίδιο καλός και τη χρονιά αυτή.

Με τον Θεό στη ζωή μας κάνουμε όνειρα για το χρόνο αυτό. Με τον Θεό βλέπουμε και τα καλά και τα κακά, εμείς όμως δεχόμαστε στη ζωή μας και επιμένουμε να ζούμε τα καλά. Με τον Θεό, κάθε μέρα και περισσότερο αναπτύσσουμε μεγάλη αισιοδοξία για το 2015, γιατί γνωρίζουμε από την πείρα μας ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη, καλύτερη και πιο αποτελεσματική δύναμη από Εκείνον. Δεν υπάρχει καμιά ανθρώπινη ή υπερφυσική δύναμη, δεν υπάρχει άνθρωπος ή κυβέρνηση που να μπορούν να μας νικήσουν το 2015. Ο Θεός νικάει όλους και όλα. Ο Θεός θα είναι μαζί μας το 2015!

Στην ιστορία της ανθρωπότητας βλέπουμε πάρα πολύ καθαρά ότι ποτέ και καμιά δύναμη δεν νίκησε τον Θεό. Σε καμιά περίπτωση και ποτέ ο Θεός δεν ήρθε ισόπαλος με φυσικές και υπερφυσικές δυνάμεις. Σε καμιά περίπτωση ο Θεός δεν αρνήθηκε τη δύναμή Του σε κάποιον που ταπεινά και ειλικρινά τη ζήτησε για κάτι καλό και σωστό. Αντίθετα, ο Θεός αρνείται να βοηθήσει κάθε άνθρωπο και κάθε κοινωνία ανθρώπων που ζητούν την επέμβασή Του για να κάνουν κακό. Γιατί η φύση Του είναι να κάνει μόνο το καλό (Iακ. 1:13).

Το πιο αισιόδοξο, λοιπόν, μήνυμα για το σύγχρονο, κουρασμένο και ταλαιπωρημένο άνθρωπο είναι ότι κι αν η ζωή είναι και γίνεται πιο δύσκολη, δεν μπορεί ποτέ να επιδράσει καταστρεπτικά στη ζωή μας το 2015. Όπως ο Κύριος μας ελευθέρωσε, μας βοήθησε, μας θεράπευσε, μας προστάτευσε το 2014 και όλα τα προηγούμενα χρόνια, το ίδιο θα κάνει και το 2015.

Ο Θεός πάντοτε επεμβαίνει με τη μεγάλη Του δύναμη και την αγάπη και θαυματουργεί στη ζωή και με τη ζωή των παιδιών Του. Το 2015 θα είναι ένας υπέροχος χρόνος, γιατί ο Θεός ζει και ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο που έχει εμπιστευτεί τη ζωή του σ’ Αυτόν.

Αυτή την αλήθεια την ζούμε και την βιώνουμε μέσα στην Εκκλησία. Αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις που ο Θεός έχει επέμβει με δύναμη στη ζωή μας. Το βλέπουμε και στις συναθροίσεις μας στο Ανέσπερο Φως. Έχουμε, λοιπόν, ακλόνητη πίστη και πεποίθηση ότι ο Θεός είναι μαζί μας, όπως το υπόσχεται στον θείο Του Λόγο. Μαζί με τον Θεό βλέπουμε το 2015 με αισιοδοξία. Χωρίς τον Θεό η ζωή είναι μαύρη και αφόρητη.

Επειδή, λοιπόν, ζήσαμε και ζούμε μαζί με τον Θεό, τον Παντοδύναμο και Πανάγαθο, πιστεύουμε πως θα έχουμε ένα υπέροχο νέο έτος, που ακόμα και ο θάνατος να έρθει, θα είναι η μεγαλύτερη ευλογία της ζωής μας, καθώς θα μας μεταφέρει στην ουράνια πατρίδα μας.

Το τονίζουμε, λοιπόν, και πάλι. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Κύριος θα είναι μαζί μας τη χρονιά αυτή και θα φροντίσει για τις λογικές ανάγκες μας. Και αυτό, διότι στο θείο Του Λόγο είπε: «Αν εσείς, παρόλο που είστε αμαρτωλοί και πονηροί ξέρετε να δίνετε στα παιδιά σας καλά πράγματα, πολύ περισσότερο ο ουράνιος Πατέρας σας θα δώσει αγαθά πράγματα σ’ όσους Του τα ζητούν» (Ματθ. 7:11).

Βασιζόμαστε, λοιπόν, στην υπόσχεση αυτή του Θεανθρώπου. Είμαστε αισιόδοξοι και επιμένουμε να ζούμε την καλή πλευρά της ζωής. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ποτέ δεν είπε ψέματα. Τον δοξάζουμε και Τον ευχαριστούμε, γιατί πάντοτε δείχνει την αγάπη Του και τη δύναμή Του στη ζωή μας.

Επιμένουμε, λοιπόν, να είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2015 θα είναι ο χρόνος της ζωής μας. Και επιμένουμε, γιατί πιστεύουμε ότι ο Πανάγαθος και Παντοδύναμος Θεός θα είναι μαζί μας το 2015.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top