Χριστούγεννα, Καινούργια και Αιώνια Ζωή
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

GenisisΧριστούγεννα είναι η γέννηση του Κυρίου Ιησού Χριστού, του Θεανθρώπου, του μοναδικού Εκείνου που δίνει μια απόλυτα καινούργια ζωή σε κάθε άνθρωπο που ταπεινά θα ζητήσει τη σωτηρία του.

Ο Ιησούς Χριστός ήλθε για ένα μοναδικό σκοπό: Να βγάλει τον άνθρωπο από το σκοτάδι της άγνοιας, της αμαρτίας και τον πνευματικό θάνατο και να τον φέρει στο φως, στη γνώση της αλήθειας και στην ανάσταση, σε μια νέα ζωή εδώ κάτω στη γη και σε μια ακόμα πιο υπέροχη ζωή μετά το θάνατό του στον ουρανό.

Τα Χριστούγεννα επίσης μας θυμίζουν τη μεγάλη αγάπη του Θεού για εμάς. «Τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε το Γιο Του τον μονογενή, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ Αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια» (Ιωάν. 3:16). Η ειλικρινής και βαθιά αγάπη του Θεού για τον καθένα μας ξεχωριστά βρήκε τον πιο παράξενο και πρωτότυπο τρόπο για να γίνει πράξη. Ο Θεός έστειλε το Γιο Του τον Μονογενή να γεννηθεί ως άνθρωπος στη γη και να πεθάνει επάνω στο σταυρό για όλους μας. Η γέννηση του Θεανθρώπου από την Αγία Παρθένο Μαρία ήταν κάτι το ασύλληπτο για τον άνθρωπο.

Αυτό που δεν θα τολμούσε να ζητήσει ο άνθρωπος από τον Θεό, ο Θεός το έδωσε - τον μοναδικό του Γιο - για να ελευθερώσει κάθε άνθρωπο από τον ίδιο τον εαυτό του και να τον κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο. Ο ερχομός του Κυρίου Ιησού Χριστού δεν ήταν μόνο ένα ορόσημο στην ιστορία με το προ Χριστού και το μετά Χριστόν, αλλά μια επαναστατική αλλαγή σε όλους τους ανθρώπους που θα πίστευαν ότι είναι ο μοναδικός Σωτήρας.

Ο Ιησούς Χριστός, ως Αρχηγός της Χριστιανικής Πίστης, δεν είναι ένας ακόμα μεγάλος μύστης και ιδρυτής κάποιας θρησκείας. Είναι ο μόνος που ήλθε από τον ουρανό. Ο μόνος που γεννήθηκε από τον Πατέρα Θεό και ως άνθρωπος από την Αγία Παρθένο. Ο μόνος που έζησε χωρίς αμαρτία. Ο μόνος που αναλήφθηκε ζωντανός, με πνευματικό σώμα, θεώνοντας την ανθρώπινη φύση. Ο μόνος που θα ξανάρθει έτσι όπως αναλήφθηκε στους ουρανούς. Όλοι οι άλλοι μεγάλοι της ανθρωπότητας ήταν άνθρωποι με αδυναμίες, που άσχετα από τα πόσα μεγάλα και σπουδαία έκαναν, πέθαναν, θάφτηκαν και παρέμειναν έτσι στην ιστορία της ανθρωπότητας, ως μεγάλοι, άντρες και γυναίκες.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος που από τη γέννησή Του, μέχρι την ανάληψή Του υπήρξε μοναδικός σε υπερφυσική δύναμη, σε άγια αναμάρτητη ζωή και με απόλυτη εξουσία στον Εαυτό Του, στον άνθρωπο και στη φύση.

Τα γενέθλια του Θεανθρώπου στις δύσκολες αυτές μέρες της παγκόσμιας σύγχυσης σε όλους τους τομείς της ζωής, και ιδιαίτερα στην άσχημη κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να υποδεχτούμε τον μοναδικό Λυτρωτή μέσα στην καρδιά μας σαν δικό μας προσωπικό Σωτήρα. Μόνον ο Ιησούς, ο Κύριος της ζωής και του θανάτου, μπορεί να κάνει καινούργιο κάθε άνθρωπο, κάθε κοινωνία, κάθε έθνος.

Για όσους από εμάς ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας και ο Κύριος της ζωής μας, τα Χριστούγεννα είναι γιορτή θείας χαράς. Ο Γιος του Θεού μάς χάρισε την ειρήνη, που είναι το πιο σπάνιο και απαραίτητο σύγχρονο αγαθό. Μας έκανε παιδιά Του, σύμφωνα με την Αγία Γραφή που λέει: «Σ’ όσους Τον δέχτηκαν και πίστεψαν σ’ Αυτόν, έδωσε το δικαίωμα να γίνουν παιδιά του Θεού» (Ιωάν. 1:12). Έφερε ριζική αλλαγή στη ζωή μας και μας έκανε συνειδητούς Χριστιανούς, ζωντανά μέλη της Εκκλησίας, ώστε μέσα σ’ αυτή να απολαμβάνουμε την πνευματική και μυστηριακή της ζωή. Ζούμε κάθε μέρα μαζί Του, μιλάμε σ’ Αυτόν, μιλάμε στους άλλους γι’ Αυτόν, μας φροντίζει, μας προστατεύει στο παρόν και στο μέλλον, συγχωρεί τις αμαρτίες μας, μας δίνει τη χαρά και την ελπίδα της αιώνιας ζωής. Τον ευχαριστούμε. Τον ευγνωμονούμε. Τον λατρεύουμε. Τον δοξάζουμε. Τον αγαπούμε και θέλουμε να ζούμε γι’ Αυτόν και μόνο γι’ Αυτόν.

 

«Χριστός γεννάται. Δοξάσατε»

Αυτά τα Χριστούγεννα,

Ας ανοίξουμε την καρδιά μας να δοξαστεί ο Χριστός μέσα μας

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top