Επίσκεψη στο ΕΚΚΝΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2022

 

Επίσκεψη στο ΕΚΚΝΑ

 

EKKNAfoto

 

Σε 28 βιβλία της Αγίας Γραφής και 182 χωρία αναφέρεται η λέξη «φυλακή»! Δανιήλ, Απόστολος Πέτρος, Απόστολος Παύλος, Ιωάννης Βαπτιστής είναι μόνο μερικοί από τους ανθρώπους του Θεού που φυλακίστηκαν. Ο Απόστολος Παύλος μας προτρέπει: «Να θυμάστε τους φυλακισμένους, σαν να είστε κι εσείς φυλακισμένοι μαζί τους κι όσους υποφέρουν, γιατί κι εσείς μπορείτε να βρεθείτε στη θέση τους», Επιστολή προς Εβραίους: 13:3.

 

Παίρνοντας αφορμή από τα λόγια του αποστόλου Παύλου, μία ομάδα ανθρώπων του «Ανεσπέρου Φωτός» επισκέφθηκε, όπως κάθε χρονιά, το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022. Έχοντας μαζί μας πολλά ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής, τηλεκάρτες και ένα ποσόν για το φιλόπτωχο ταμείο των Φυλακών, όλα αυτά που συγκέντρωσαν οι αδερφοί μας, αλλά πάνω από όλα με πολύ χαρά και δέος, ξεκινήσαμε με πολλή προσευχή και αγάπη για τους αδελφούς μας στη φυλακή, κατά το ρήμα του Χριστού: στην φυλακή ήμουν και με επισκεφθήκατε (Ματθ. 25:36).

 

Φθάνοντας στο ΕΚΚΝΑ, όπως κάθε χρόνο, μας υποδέχθηκε η Υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας που με χαρά παρέλαβε το φορτίο της αγάπης για τα παιδιά. Ο Διευθυντής μας δέχθηκε με χαρά και μας ενημέρωσε για τα σοβαρά θέματα της Φυλακής. Στην συνέχεια, είχαμε την ευλογημένη ευκαιρία να συζητήσουμε με αρκετά παιδιά και να προσπαθήσουμε να δώσουμε την διάσταση της αγάπης του Θεού ανεξαίρετα για όλους, καθώς και της δυνατότητας που έχει ο καθένας να αποκτήσει μια συνειδητή σχέση πίστης και υπακοής στο Θεό, οτιδήποτε και εάν έχει κάνει στη ζωή του. Συζητήσαμε με παιδιά που ήταν συντετριμμένα λόγω των αιτιών που τα οδήγησαν στις φυλακές. Η ανταπόκρισή τους ήταν συνταρακτική. Υπάρχει μεγάλη δίψα για αγάπη. Τα περισσότερα των παιδιών βρέθηκαν εκεί λόγω έλλειψης αγάπης. Ας μη ξεχνάμε ότι ακόμη και ο Ιησούς Χριστός φυλακίστηκε. Πόσο πολύ παρηγορούμαστε όταν γνωρίζουμε ότι ο Χριστός αντιμετώπισε τις ίδιες δυσκολίες με τις δικές μας, τα ίδια βάσανα, τον ίδιο (και μεγαλύτερο) πόνο! Αυτό προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε σε όλους τους νέους.

 

Τέλος, επισκεφθήκαμε και τα Σχολεία του ΕΚΚΝΑ, Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο και συζητήσαμε με τον Διευθυντή, που χρόνια τώρα μοχθεί μαζί με τους Δασκάλους, να δώσουν την δυνατότητα αλλαγής της νοοτροπίας των παιδιών. Μάλιστα, υπήρξαν και περιπτώσεις μαθητών που πέρασαν στα Πανεπιστήμια!

 

Το κράτος έχει θεσπίσει τον σωφρονισμό. Εκτός όμως από τον επίγειο σωφρονισμό και τα επίγεια δεσμά, εμείς προσβλέπουμε στον ουράνιο σωφρονισμό, τη Μετάνοια, την επιστροφή μας στον Ιησού Χριστό με καθαρότητα. Ο Χριστός μας αγαπά τόσο πολύ, γιατί λύνει τα δεσμά της φυλακής μας, ενώ πλήρωσε και φυλακίστηκε ο ίδιος για τον δικό μας άγιο σωφρονισμό.

 

Όμως ο Θεός είναι απρόβλεπτος. Οι άνθρωποι που περισσότερο ευλογήθηκαν ήμασταν εμείς. Εισπράξαμε αγάπη από τους νέους του Καταστήματος Κράτησης. Φεύγοντας γεμάτοι με ευγνωμοσύνη στον Θεό, που, κάθε χρόνο επί 9-10 χρόνια τώρα, μας ανοίγει τις πόρτες των Φυλακών, ώστε να αφήσουμε μια ελπίδα στις καρδιές τους ότι υπάρχει μέλλον για όλους τους, μέλλον μαζί με τον Χριστό.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top