Επίσκεψη στο ΕΚΚΝΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2021

 

Επίσκεψη στο ΕΚΚΝΑ

EKKNAfoto

 

Ο Κύριος μάς ελέησε να ικανοποιήσουμε την από πολύ καιρό επιθυμία μας και να επισκεφθούμε το Ε.Κ.Κ.Ν.Α. (Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα). Το εμπόδιο ήταν η απαγόρευση επισκεπτηρίων λόγω κορωναϊού. Όμως ο κ. Διευθυντής έκανε κάθε προσπάθεια για να διευκολύνει την επίσκεψή μας, καθότι μας γνωρίζει από ετών και μας εμπιστεύεται.

 

Αρκετό καιρό νωρίτερα είχαμε ενημερώσει τα μέλη μας, ώστε να μαζέψουμε είδη πρώτης ανάγκης για να τα προσφέρουμε στα παιδιά. Έτσι, λοιπόν, στις 28 Ιουνίου ξεκινήσαμε λίγοι αδελφοί με προορισμό μας την φυλακή των νέων. Η ημέρα ήταν πολύ ζεστή, αλλά η καρδιά μας δροσιζόταν από χαρά και αγάπη γι’ αυτά τα παιδιά που έχουμε βάλει στην καρδιά μας.

 

Φθάσαμε, στη φυλακή μ’ ένα αυτοκίνητο γεμάτο πράγματα. Ο κ. Διευθυντής μάς δέχθηκε με πολύ χαρά, μάς κέρασε σαν να είμαστε δικοί του άνθρωποι. Μάς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξηγώντας μας πως η λειτουργία της υπηρεσίας στηρίζεται αρκετά στην ευσυνειδησία και στο φιλότιμο του ολιγάριθμου Προσωπικού.

 

Στη συνέχεια μας οδήγησαν στο χώρο που θα βλέπαμε λίγα παιδιά ως προστασία έναντι της πανδημίας, με τα οποία ο καθένας μας μίλησε μέσα απ’ την καρδιά του με πολύ απλά λόγια για τον Θεό. Άκουγαν με προσοχή. Μας έκανε εντύπωση το πως μας κοιτούσαν. Η έκφρασή τους έδειχνε σαν να τα άκουγαν για πρώτη φορά. Σε μια περίπτωση μάλιστα, χρειάσθηκε να χρησιμοποιήσουμε την εικόνα της ανάστασης του Χριστού για να καταλάβει ο νέος. Δυστυχώς αρκετά παιδιά είναι αναλφάβητα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαβάσουν την Καινή Διαθήκη που τους προσφέραμε και μικρά βιβλιαράκια. Έκαναν πολλές ερωτήσεις και τους δίνονταν απαντήσεις. Ρουφούσαν τα λόγια.

 

Μακάρι να τους δίνεται η ευκαιρία πολλές φορές να ακούσουν για την αγάπη του Θεού, την σωτηρία του Χριστού, την σταύρωση, την ανάσταση, την αιώνια ζωή, κυρίως από τον ιερέα των φυλακών, αλλά και από πολλούς χριστιανούς που τους επισκέπτονται. Επιβάλλεται λοιπόν, στο χώρο αυτό να συνεχισθεί ένας ευαγγελισμός, που οι άνθρωποι αυτοί τον έχουν ανάγκη λόγω της στέρησης της σωματικής τους ελευθερίας. Μακάρι να δεχθούν με υπομονή τον εγκλεισμό τους και να αποκτήσουν την ελευθερία της ψυχής και την σωτηρία τους.

 

Επισκεφθήκαμε, όπως πάντα, και τα Σχολεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο. Ο κ. Διευθυντής των σχολείων μας ενημέρωσε ότι το 95% των παιδιών είχαν δηλώσει να σπουδάσουν πριν ξεκινήσει η πανδημία του κορωναϊού. Μετά, έπρεπε τα παιδιά να μένουν στα κελιά τους. Αλλά και πάλι βρέθηκε λύση. Δημιούργησαν καλωδιακή τηλεόραση και οι καθηγητές μαγνητοσκοπούσαν το μάθημα, το οποίο μπορούσαν στη συνέχεια να το δουν «καλωδιακά» μέσω της τηλεόρασης που έχουν στα κελιά τους. Εντυπωσιασθήκαμε με την ιδέα τους. Μάλιστα, η φυλακή δεν τους στερεί την εκπαιδευτική τους πρόοδο, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να φθάνουν στην ανώτατη βαθμίδα το «Πανεπιστήμιο», όπως πέρυσι που 2 παιδιά πέρασαν στο Πανεπιστήμιο.

 

Φύγαμε πολύ ικανοποιημένοι, με την υπόσχεση του Διευθυντή ότι είμαστε καλοδεχούμενοι όποτε το επιθυμούμε. Η ψυχή μας θα έχει πάντα μία θέση γι’ αυτά τα παιδιά που είδαμε και γι’ αυτά που δεν είδαμε. Τα έχουμε στην προσευχή μας, όλα όσα έχουμε συναντήσει από δεκαετίας πλέον, ώστε ο Θεός να τα φωτίζει και να τα ευλογεί.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top