Ο Θεός πιο Δυνατός από τα Προβλήματα
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάρτιος - Απρίλιος 2013

 

Christ_Pantokrator_1Τα προβλήματα είναι οι μεγάλες ευλογίες του Θεού και οι μοναδικές ευκαιρίες της ζωής μας για να γίνουμε καλύτεροι και δυνατότεροι.

Ο Κάρολος Κέττερινγκ, φημισμένος ερευνητής της Φυσικής, έλεγε: «Δεν μπορώ να κάνω χωρίς προβλήματα. Τα προβλήματα κάνουν το μυαλό μου να δουλεύει. Τους βοηθούς μου τους συμβουλεύω να μου φέρνουν τα προβλήματά τους, γιατί αυτά με δυναμώνουν».

 

Ένας σοφός άνθρωπος είπε: «Δώσε μου έναν άνθρωπο με δέκα προβλήματα, μη μου δίνεις έναν με πέντε. Αυτός που έχει δέκα προβλήματα είναι πιο δυνατός και πιο ζωντανός από αυτόν που έχει πέντε». Όταν, λοιπόν, μας παρουσιάζονται κάποια ροβλήματα, αντί να παραπονιόμαστε, να ευχαριστούμε και να δοξάζουμε τον Θεό γι’ αυτή την ευκαιρία που μας δίνει να μάθουμε καινούργια πράγματα.

Κάθε πρόβλημα ανοίγει κι ένα νέο δρόμο για να διδαχθούμε καινούργιες αλήθειες. Κάθε πρόβλημα είναι μια καινούργια μέθοδος του Θεού για ν’ αποκτήσουμε ειδικές γνώσεις πάνω στο θέμα αυτού του προβλήματος. Γι’ αυτό, όταν μας «χτυπάει» ένα πρόβλημα, αντί να παραπονιόμαστε να ρωτάμε τον Κύριο: «Κύριε τι θέλεις να με διδάξεις με το πρόβλημα αυτό; Ποιο είναι το βαθύ μάθημα που πρέπει να πάρω»; Με την προσδοκία, λοιπόν, της μοναδικής αυτής ευκαιρίας για κάτι μεγάλο και καινούργιο, με τη δύναμη και βοήθεια του Θεού, να αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία κάθε πρόβλημα.

Όσο και να θέλουμε να ζούμε χωρίς προβλήματα, η πραγματικότητα της ζωής μάς διδάσκει ότι τα προβλήματα, σαν ζωντανοί οργανισμοί που είμαστε, πάντοτε θα υπάρχουν. Αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα βρίσκονται κάτω από τα κυπαρίσσια, στα νεκροταφεία. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα, είναι όμως νεκροί. Ένα, λοιπόν, απλό συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα είναι αποδείξεις ζωής. Και μάλιστα, όσο πιο πολλά έχουμε, τόσο πιο ζωντανοί είμαστε. Έτσι, αντί να παραπονιόμαστε, να χαιρόμαστε που είμαστε ζωντανοί και να δοξάζουμε τον Θεό που είναι πρόθυμος και δυνατός να μας βοηθήσει να τα λύσουμε.

 

Ένας σύγχρονος σοφός, όταν έρχονταν οι νέοι να παραπονεθούν για κάποιο πρόβλημα τους έλεγε: «Ω! Πώς έχεις αυτό το πρόβλημα; Συγχαρητήρια. Από το πρόβλημά σου αυτό μεγάλα και υπέροχα πράγματα θα έρθουν στη ζωή σου»!


Κάθε πρόβλημα έχει το αδύνατό του σημείο. Για να το βρεις, πρέπει να κάνεις το πρόβλημά σου μικρά-μικρά κομματάκια. Καθώς το αναλύεις, θα διαπιστώσεις, πρώτον, ότι δεν είναι και τόσο τρομερό όσο νόμιζες. Δεύτερον, θα βρεις κάτι υπέροχο στο πρόβλημα αυτό. Κάθε πρόβλημα φέρνει και ένα ανεκτίμητο δώρο, μια εμπειρία και μια βαθύτερη κατανόηση κάποιου τομέα της ζωής, που για σένα ήταν άγνωστο μέχρι τότε. Και τρίτον, θα βρεις οπωσδήποτε τη λύση. Κανένα πρόβλημα δεν είναι πιο μεγάλο από τον Θεό. Αν ήταν, τότε το πρόβλημα αυτό θα ήταν ο Θεός. Η βοήθεια του Θεού στο πρόβλημα είναι μεγαλύτερη από το πρόβλημα. Κάποιος έλεγε: «Με τον Θεό είναι αδύνατον να αποτύχεις!» Με τον Θεό στη ζωή σου μπορείς να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα. Πρέπει, λοιπόν, να ζητήσεις ο Θεός, ο Παντοδύναμος και Πανάγαθος, να έρθει στη ζωή σου. Πρέπει να παραδεχτείς ότι έζησες μακριά από τον Θεό όλη σου τη ζωή, παρά τις κάποιες «εκλάμψεις πνευματικότητας» που έχεις κατά καιρούς. Θα πρέπει να ζητήσεις ο Κύριος Ιησούς Χριστός να γίνει ο δικός σου Σωτήρας και Κύριος, ώστε ο Θεός να βάλει μέσα σου το Πνεύμα το Άγιο, το Τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Το Άγιο Πνεύμα, λοιπόν, που είναι Θεός, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να καταλάβεις το πρόβλημα και θα σου δώσει τη δύναμη να το λύσεις. Το Άγιο Πνεύμα είναι ο Ζωντανός Θεός που ενεργεί δυναμικά σε κάθε δύσκολο πρόβλημα και σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής σου.

 

Τα προβλήματα, λοιπόν, δεν είναι για να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Τα προβλήματα είναι ευκαιρίες που μας δίνει ο Θεός για να γίνουμε σοφότεροι και δυνατότεροι. Τα προβλήματα είναι υπέροχα και ανεκτίμητα, γιατί μας φανερώνουν πόσο ζωντανοί και δυνατοί είμαστε, όταν τα λύνουμε με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Τα προβλήματα, όσο και να μας στεναχωρούν και να μας πιέζουν, είναι ευκαιρίες που ο Θεός μας δίνει για να δείξουμε την πίστη μας σ’ Αυτόν.

 

Όσο μεγάλο κι αν είναι το πρόβλημα, δεν είναι πιο μεγάλο από τον Θεό. Ο Θεός τα νικάει όλα. 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top