ΤΑΪΒΑΝ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάιος - Ιούνιος 2016

 

2Στην Ταϊβάν, τη χώρα της τεχνολογίας, δεν είναι τόσο εύκολο να προχωρήσει ο Χριστιανισμός, ίσως και καμία άλλη θρησκεία γενικότερα.

Συγκριτικά, και παρά τις όποιες δυσκολίες που υπάρχουν, είμαστε από τις πιο δημοφιλείς εκκλησίες στην Ταϊβάν, γράφει ο πρωτεργάτης ευλογημένος ιερέας πατέρας Ιωνάς. Τα καταφέρνουμε πολύ καλά στον διαδικτυακό τομέα.

Η ομάδα που έχουμε δημιουργήσει στην Ταϊβάν, έχει μέχρι σήμερα περίπου 70.000 φίλους και κάτι τέτοιο δεν είναι μικρό πράγμα. Το μήνυμά μας φτάνει με τον τρόπο αυτό σε 1.000.000 ανθρώπους κάθε εβδομάδα.

Στο Ιεραποστολικό κλιμάκιό μας έχουμε έναν νέο συνεργάτη, τον Ιωάννη, που έχει βαπτισθεί εδώ στην Εκκλησία μας πριν χρόνια. Μόλις τελείωσε το μεταπτυχιακό του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν, το καλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, αντί να πάει να εργαστεί σε μια εταιρία, ήλθε κοντά μας να «εργασθεί» για τον Χριστό. Με τη βοήθεια του Ιωάννη μπορούμε πλέον να ανοίξουμε το διαδικτυακό σχολείο που πάντα ονειρευόμασταν, για να διδάσκουμε την Ορθόδοξη Θεολογία.

Όπως πάντα, αρχίζουμε τη Λειτουργία την Κυριακή στις 7.30 π.μ. και τελειώνουμε στις 11.30 π.μ., γιατί διαβάζουμε όλα αργά και καθαρά στα αγγλικά και στα κινέζικα.

Αγαπητοί μας αδελφοί, να προσεύχεσθε για μας, γιατί οι πειρασμοί είναι πολλοί και ο διάβολος θέλει να ανακάμψει την πορεία μας.

Πατέρας Ιωνάς

1

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top