fwteinhΈνας ακόμη χρόνος πέρασε στην άβυσσο του παρελθόντος. Ανταλλάξαμε ευχές για τον καινούργιο χρόνο, ευχηθήκαμε κάθε καλό, υγεία, χαρά, πρόοδο. Άλλοι πάλι ευχήθηκαν ευλογημένη χρονιά με πνευματική και ηθική αλλαγή στη ζωή μας. Βέβαια αυτές οι τόσο απαραίτητες ευχές που δίνουν νόημα, σκοπό και ποιότητα στην καθημερινότητά μας από λίγους συνανθρώπους μας ακούστηκαν. Άραγε υπάρχει υγεία, όταν λείπει από τη ζωή μας η πίστη στο Θεό, η αγάπη στο συνάνθρωπό μας, η ανθρώπινη επικοινωνία κι όλα τα όμορφα συναισθήματα που δίνει η αγάπη;

 

Ας συγκεντρωθούμε και ας κάνουμε αυτό το ερώτημα στον εαυτό μας. Τι σημαίνει για τον καθένα μας ένας καινούργιος χρόνος; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι 12 αυτοί μήνες είναι η μεγάλη πίστωση που μας προσφέρει ο Θεός για να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας όπως πρέπει και ίσως πολύ διαφορετικά από αυτόν που έφυγε. Να γίνει ο καινούργιος χρόνος μια αληθινή δημιουργία που θέλει αποφασιστικότητα και θέληση. Τούτος ο καινούργιος χρόνος για όλους μας θα πρέπει να είναι αληθινό “δώρο” της ζωής μας από το Θεό. Ένας χρόνος που μας προσφέρεται, έχει ανάγκη από έναν εμπνευσμένο προγραμματισμό. Υπάρχει ο υπέρτατος σκοπός στη ζωή μας που δεν μπορούμε ούτε πρέπει να τον αγνοήσουμε.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο χρόνο θα ζήσουμε πάνω στη γη. Πρέπει όμως να τονίσουμε πως η αγάπη προς το Θεό είναι απαραίτητο να είναι μέσα μας σε κάθε στιγμή πολύ ζωντανή, η πίστη μας μεγάλη και δυνατή και η ελπίδα μας βέβαιη και ακλόνητη. Είμαστε όντα ξέχωρα από κάθε τι άλλο. Ο Θεός μας έπλασε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση. Αυτό ακριβώς μας δημιουργεί μεγάλη ευθύνη, αλλά αυτό ακριβώς δίνει νόημα και ομορφιά στη ζωή μας.

«Αντί να αυξάνουμε τα υλικά αγαθά και να βελτιώνουμε τις ανέσεις μας, είναι απαραίτητο να καλυτερεύσουμε την ψυχική μας ποιότητα. Η υγεία της σκέψεως και του συναισθήματος, η ηθική πειθαρχία και η πνευματική ανάπτυξη είναι το ίδιο αναγκαία όσο και η υγεία του οργανισμού». Αυτά τονίζει στο βιβλίο του ο διανοητής και ιατρός Αλέξης Καρρέλ, ο οποίος σημειώνει: «Για να σωθεί η ανθρωπότητα χρειάζεται πλήρης μεταρρύθμιση της ηθικής ζωής και πνευματικής βασισμένη στην αγάπη». Αναγνωρίζει την προσευχή σαν πηγή ιατρικής θεραπείας. Τονίζει την επίδραση που έχει η προσευχή στην ψυχική ισορροπία του ανθρώπου. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη από το Θεό, όπως έχει ανάγκη από το νερό και το οξυγόνο. Κάθε χρόνος πρέπει να έχει σκοπό τον προβληματισμό, την αναζήτηση της αλήθειας που είναι ο Χριστός.

Με όλη μου την καρδιά εύχομαι οι 12 μήνες που μας προσφέρει το 2018 να υφαίνονται επάνω στον αργαλειό της αιωνιότητας.

Ηλιοπούλου Φωτεινή Εκπαιδευτικός

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top