Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Στις Φυλακές
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

 Μαΐος – Ιούνιος 2023

 

Επίσκεψη Στις Φυλακές

 

EKKNAfoto  Pie Theotimos

 

Ακολουθώντας την ρήση του Κυρίου «εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς με» (Ματθ. 25:36), τα 10 τελευταία χρόνια, με εξαίρεση ένα έτος κατά την περίοδο της πανδημίας, επισκεπτόμαστε ετησίως τις Φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα Αττικής, προσφέροντας από την αγάπη του Θεού είδη πρώτης ανάγκης για τους νεαρούς κρατούμενους πού οι συνθήκες της ζωής και οι λάθος επιλογές τους έφεραν εκεί.

 

Έτσι και φέτος, τέσσερις αδελφοί, έχοντας γεμίσει με ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής δύο αυτοκίνητα, και έχοντας συλλέξει από την αγάπη πολλών ανθρώπων χρήματα για το φιλόπτωχο ταμείο των Φυλακών, βρεθήκαμε και πάλι στο πολύ φιλόξενο περιβάλλον που μας δημιουργεί πάντοτε η διοίκηση και η κοινωνική υπηρεσία του ΕΚΚΝΑ (Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα).

 

Είναι πράγματι μία ξεχωριστή εμπειρία αγάπης να συζητάς με τους ανθρώπους πού εργάζονται στη φροντίδα των κρατουμένων: ο Διευθυντής των Φυλακών, ο Γραμματέας που ασχολείται με όλη τα θέματα καθημερινής λειτουργίας των Φυλακών, και η Προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας που μοναδικό σκοπό έχει να φροντίσει στο μέτρο του δυνατού τις προσωπικές ανάγκες των κρατουμένων.

 

Και πάλι μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε από κοντά με μία ομάδα νεαρών κρατουμένων, να τους ακούσουμε με προσοχή, και κυρίως να μοιραστούμε μαζί τους την εμπειρία της προσωπικής σχέσης που προσφέρει ο Χριστός δωρεάν σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να Τον ζητήσει στην ζωή του με μετάνοια και πίστη. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η φετινή ομάδα των νεαρών, διότι παρατηρήσαμε πως δεν ήθελαν να φύγουν από το χώρο συνάντησης και διαρκώς συνεχίζαμε να μοιραζόμαστε μαζί τους θέματα μέσα από το Ευαγγέλιο του Χριστού. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του Θεού, που απλώνεται σε κάθε ψυχή που ανοίγεται σε αυτόν, ιδιαίτερα μέσα στις Φυλακές.

 

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν περαιτέρω την επιθυμία μας να συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε τις Φυλακές ανηλίκων, με μοναδικό σκοπό το μοίρασμα της αγάπης του Θεού. Και πάνω από όλα, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε με αγάπη για κάθε ένα παιδί που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα, τα οποία αριθμούν άνω των 100. Δόξα στο όνομα του Θεού.

 

Κυριάκος Γεννάδης