Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Προσευχή Δραστηριοποιεί Το Άγιο Πνεύμα
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2022

 

OΛA ΔYNATA ME THN ΠPOΣEYXH 

Η Προσευχή Δραστηριοποιεί Το Άγιο Πνεύμα

 

proseyxh

 

Μέσα στην Αγία Γραφή, όπου και όταν μιλάει για την πρόοδο στο έργο του Θεού, δύο στοιχεία τονίζονται περισσότερο απ’ όλα, «Το Άγιο Πνεύμα και η προσευχή». Το Άγιο Πνεύμα που έρχεται από το Θεό και η προσευχή που έρχεται από τον πιστό χριστιανό. Ξέρουμε ακόμα από την Αγία Γραφή ότι ο Κύριος είναι πάντα έτοιμος και πρόθυμος να δώσει όχι μόνο το Άγιο Πνεύμα, αλλά οτιδήποτε ο ευλογημένος πιστός ζητάει στο όνομα του Κυρίου Ιησού.

Αυτό, λοιπόν, που μένει για όσους από μας αγαπούμε τον Κύριο είναι η θερμή προσευχή που θα φέρει στη γη ότι ποθούμε, ζητούμε και χρειαζόμαστε. Η θερμή προσευχή ζωοποιεί και σώζει τον πιστό και τον κόσμο ολόκληρο. Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας του Κυρίου (Λουκ. 21:37, 38) και των μαθητών (Πράξεις 6:4). Ας είμαστε ειλικρινείς καθώς διαβάζουμε για τη ζωή και το έργο των μαθητών του Χριστού και όλων των Αγίων. Αν τους κρίνουμε με τα σύγχρονα στάνταρντ των πολλών δραστηριοτήτων, θα πρέπει να τους ονομάσουμε «παράλογους». «Παράλογους» γιατί δεν κινούνταν τόσο γρήγορα όσο εμείς κινούμαστε σήμερα. Γιατί «έχαναν πολύ χρόνο στην προσευχή» και όχι στη χριστιανική υπηρεσία. Βλέπουμε όμως ότι χάρη σ’ αυτήν τους την «παραλογία» οι άρρωστοι θεραπεύονταν και οι αμαρτωλοί μετανοούσαν και σώζονταν. Αντίθετα, εμείς θέλουμε να θεραπεύσουμε και να σώσουμε τον κόσμο με σύντομες προσευχές στο Θεό και με ανθρώπινες προσπάθειες.

Η σωτηρία και η πνευματική αύξηση θα έρθει στον κόσμο, όταν αναζωπυρώσουμε την προσευχή και μάλιστα την πολύ προσευχή. Η θερμή και ζωντανή προσευχή των Αγίων Αποστόλων και Πατέρων της Εκκλησίας ήταν η δύναμη που έκανε τα θαύματα.

Ο Κύριός μας ψάχνει στην εποχή μας να βρει πιστούς που θα αφήσουν «τις σημαντικές και απαραίτητες εργασίες τους» και θα βρουν χρόνο να μιλήσουν με το Θεό. Θέλει να βρει πιστούς που θα καθίσουν στα πόδια του Κυρίου για πολύ χρόνο την ημέρα, ώστε να μοιραστούν μαζί Του τις ανάγκες τους. Έτσι ο Κύριος εργάζεται. Με προσευχή και θερμή παράκληση έρχονται στον κόσμο οι ευλογίες του Θεού, τα θαύματα και οι θείες επεμβάσεις του Αγίου Πνεύματος.