Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νιώθω Τον Θεό Κοντά Μου
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2022

 

OΛA ΔYNATA ME THN ΠPOΣEYXH

 

Νιώθω Τον Θεό Κοντά Μου

 

proseyxh

 

(Διασκευή από το περιοδικό Ζωή)

 

Πόσο Σήμερα επισκεπτόμαστε το Αντιλεπρικό Σταθμό Αγίας Βαρβάρας. Σε κάποιο μικρό σπιτάκι συναντούμε τον κ. Γεωργίου. Έχει κάμει 7-8 σοβαρές εγχειρήσεις. Πολλές φορές είχε φτάσει στο χείλος του θανάτου, αλλά θαυματουργικά είχε γλιτώσει. Πριν ένα χρόνο έκανε για δεύτερη φορά εγχείρηση στομάχου με τοπική νάρκωση, γιατί ο εξαντλημένος ο οργανισμός του δεν θ’ άντεχε καθολική νάρκωση.

 


Επειδή το ένα του μάτι παρουσίασε επικίνδυνη βλάβη, αφαιρέθηκε τελείως και δυστυχώς επηρεάστηκε και το άλλο, μ’ αποτέλεσμα να βλέπει πολύ αμυδρά.

 

Ο ηρωικός αυτός άνθρωπος ζει ήρεμα, καρτερικά το δράμα του και διηγείται τα θαυμάσια που έκαμε ο Θεός στη ζωή του. Άρρωστοι, γιατροί, νοσοκόμες μιλούν για την ηρωική καρτερία του, την εξαίρετη υπομονή του. Αντιμετωπίζει χριστιανικά τα πολλά σωματικά του βάσανα. Ακούστε τι λέει ένας λεπρός, τυφλός, με πόνους σ’ όλο το κορμί του:


«Εγώ, παιδιά μου, είμαι ένας αμαρτωλός. Μπορώ όμως να σας βεβαιώσω κάτι. Από τότε που γνώρισα εδώ μέσα το Χριστό, από τότε που εξομολογήθηκα και κοινώνησα των αχράντων Μυστηρίων, η ζωή μου έγινε μια σειρά από θαύματα. Είδα μυστηρίως, ότι στη ζωή μου έγιναν μια σειρά από θαύματα. Είδα το θάνατο πολλές φορές να με πλησιάζει, αλλά δεν φοβήθηκα καθόλου. Και όταν τελευταία μου είπαν ότι θα χάσω και το άλλο μάτι μου, είπα μέσα μου «ας γίνει το θέλημα του Κυρίου, του Χριστού μου». Εγώ νιώθω το Θεό κοντά μου, δίπλα μου. Αυτός μου χαρίζει δύναμη, χαρά, αισιοδοξία. Δοξολογώ μέρα νύχτα το Θεό για τα πολλά Του δώρα».

 

Ποιος τα λέγει αυτά; Ένας λεπρός, ένας τυφλός, ένας πολυπονεμένος άνθρωπος. Ποιο το μυστικό της ψυχραιμίας του; Η χριστιανική πίστη, η θεία κοινωνία, η συνομιλία του με το Χριστό!

 

(«Σ’ ευχαριστώ για τον πόνο», Θεόδωρος Κ. Βγόντζας, σελ. 120-121)