Μπορείς να Ζήσεις Χωρίς Άγχος
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2016

 

anxiety1Το άγχος εκφράζει με αντικειμενικό τρόπο την εποχή μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος πληρώνει με το άγχος το τίμημα της ραγδαίας τεχνικής και επιστημονικής προόδου. Έδωσε μεγάλη αξία στα υλικά αγαθά, που αντί να τον γεμίσουν, τον άφησαν πίσω άδειο, ανήσυχο, νευρικό, με αόριστους φόβους. Έτσι ο άνθρωπος σήμερα κλονισμένος ηθικά, ψυχικά και πνευματικά προσπαθεί να θεραπευτεί με γήινα ανθρώπινα μέσα, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο άνθρωπος έχει άγχος, γιατί είναι φορτωμένος από τα άσχημα της σύγχρονης εποχής και δεν μπορεί να θεραπευτεί με ανθρώπινη συνταγή. Ένα επιστημονικό βιβλίο για το άγχος γράφει τα εξής: «Στο άγχος το άτομο ζει το δράμα της εσωτερικής ενοχής, της «αμαρτίας», του «κακού», της αδυναμίας του. Συνειδητά ή ασυνείδητα, το βάρος της ενοχής του ανθρώπου για την απομάκρυνσή του από τον Θεό υπάρχει βαθιά μέσα του και, καθώς καθημερινά μεγαλώνει όλο και πιο πολύ, ο άνθρωπος ζει μια ανυπόφορη και δυστυχισμένη ζωή».

Ας λογικευτούμε όμως.

Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος δημιούργησε το άγχος, που είναι φόβος χωρίς αντικείμενο. Φοβάται ο άνθρωπος και δεν ξέρει από τι φοβάται. Είναι, λοιπόν, έργο του Θεού να μας εξαλείψει το άγχος. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Και το θαυμαστό είναι ότι ο Θεός ξέρει από τι πάσχει ο κάθε άνθρωπος που βρίσκεται μακριά Του και Αυτός μόνο μπορεί να τον θεραπεύσει.

Όσο απλή κι αν φαίνεται η λύση αυτή, στην πραγματικότητα είναι η πιο αληθινή και η πιο λογική. Γιατί αν οι εξωτερικές κακές επιδράσεις που δέχεται ο άνθρωπος, μαζί με την φυσική του κακή τάση, δημιουργούν το άγχος, τότε αναγκαστικά πρέπει άλλες δυνατότερες εξωτερικές δυνάμεις να ενεργήσουν για να ελευθερωθεί. Πρέπει ο άνθρωπος σήμερα να ξαλαφρώσει, να πετάξει και όχι να προσθέσει. Η αύξηση των σύγχρονων απαιτήσεων, η ηδονιστική ζωή που επιδιώκει να ζήσει, αντί να τον κάνουν ευτυχισμένο, τον βυθίζουν πιο πολύ στην απόγνωση και το άγχος. Χρειάζεται, λοιπόν, υπεράνθρωπη εξωτερική δύναμη, για να νικήσει το άγχος. Και τη δύναμη αυτή την προσφέρει μόνον ο Θεός.

Μπορείς να ζήσεις χωρίς άγχος!

Ναι, μπορείς να ζήσεις χωρίς άγχος αν δεχτείς και εφαρμόσεις τη συνταγή του Θεού. Και η συνταγή του Θεού είναι: «Μετανόησε και επέστρεψε σε μένα», λέει ο Θεός «και θα εξαλειφθούν οι αμαρτίες σου και θα έλθουν καιροί αναψυχής» (Πράξεις 3:19). Είναι απαραίτητο να αλλάξεις μυαλό, να μετανοήσεις. Να λυπηθείς για την απομάκρυνσή σου από τον Θεό. Να αποφασίσεις μια για πάντα να εγκαταλείψεις την παλιά σου ζωή και να επιστρέψεις ταπεινά στον καλό Πατέρα, ζητώντας Του να σε δεχτεί και να σε ελευθερώσει.

Τότε και μόνο τότε θα μπορεί ο Θεός, με το Άγιό Του Πνεύμα, να σε θεραπεύσει από τη ρίζα του κακού, τα βάρη και τις αμαρτίες, που σου έχουν δημιουργήσει το άγχος. Τότε θα φύγει το άγχος και θα έρθουν καιροί αναψυχής. Τότε θα δημιουργήσει ο Θεός μια εντελώς, χωρίς άγχος, καινούρια ζωή. Μια ζωή γεμάτη από μόνιμη χαρά. Αυτό έκανε ο Θεός στη ζωή μας και αυτό κάνει κάθε μέρα σε όποιον Του το ζητήσει.

Μπορείς, λοιπόν, να ζήσεις χωρίς άγχος.

Μπορείς, αν εφαρμόσεις τη συνταγή του Θεού.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top