Θλιβερή πρωτιά στο κάπνισμα για τις Ελληνίδες
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2013

 

tsigaro_ioul-avgΠαρότι το κάπνισμα επιβαρύνει με υπέρογκες δαπάνες υγείας τον δημόσιο κορβανά, η πολιτεία εξακολουθεί να μη λαμβάνει σοβαρά μέτρα για τον περιορισμό του και η χώρα μας κατατάσσεται έκτη στον κόσμο σε κατανάλωση προϊόντων καπνού. «Οι Έλληνες παραμένουν θεριακλήδες σε πείσμα της οικονομικής κρίσης, με το 63% των ανδρών και το 41% των γυναικών να καπνίζουν, όταν το αντίστοιχο ποσοστό των καπνιστών στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη δεν υπερβαίνει το 36% για τους άνδρες και το 8% για τις γυναίκες», δηλώνει στην “ F.S.” ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Στέφανος Φούσας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καπνίσματος. Ο κ. Φούσας επισημαίνει πως, εξίσου ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τη διάδοση του καπνίσματος στη νέα γενιά, καθώς το 14% των κοριτσιών και το 17% των αγοριών στην Ελλάδα ηλικίας μόλις 13-15 ετών ανάβουν τακτικά τσιγάρο, όταν για τα κορίτσια το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό είναι 11%.

 

Η νικοτίνη σε αριθμούς:

 

Το 13% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι ενεργοί καπνιστές. Το κάπνισμα πενταπλασιάζει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.

5-10 χρόνια ζωής χάνει κάθε καπνιστής.

4.000 ουσίες περιέχει η κάφτρα του τσιγάρου, εκ των οποίων οι 250 είναι καρκινογόνες.

3,5 εκατομμύρια ανθρώπους σκοτώνει ετησίως το κάπνισμα στον κόσμο, εκ των οποίων οι 600.000 είναι παθητικοί καπνιστές.

3,27 % δις ευρώ κοστίζει ετησίως το κάπνισμα στον ελληνικό δημόσιο κορβανά.

Το συνολικό άμεσο ιατρικό κόστος ανέρχεται σε: 1.76 δις ευρώ ετησίως.

1.800 ευρώ το χρόνο εξοικονομεί ένας καπνιστής που κάπνιζε ένα πακέτο την ημέρα, αν το κόψει.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top