Πού να Ελπίσουμε σ' Αυτή την Περίοδο Κρίσης;
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2013

 

Krisi_1"Στο όνομα Του θα στηρίξουν τα έθνη την ελπίδα τους" (Ματθ. 12:21)

Το παραπάνω χωρίο αποτελεί τμήμα της προφητείες του Ησαΐα, αναφερόμενος στον επερχόμενο Χριστό, 700 χρόνια πριν έρθει. 
Σ' αυτή την δεινή περίοδο κρίσης που διέρχεται η Πατρίδα μας όλοι αναζητούμε κάποια ελπίδα, που θα μας βγάλει απ' την διαρκώς συνεχιζόμενη κατάπτωση της χώρας. Ορισμένοι αναμένουν να έρθει η λύση από κατάλληλους πολιτικούς. Πλην όμως κάθε τόσο αποκαλύπτονται ατασθαλίες που έγιναν από πολιτικά πρόσωπα, που ήταν μάλιστα υπεράνω υποψίας. Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε εναλλαγές στη διακυβέρνηση της χώρας από "κήρυκες" και "υπέρμαχους" της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανάπτυξης της χώρας.

Μα το λέει η Γραφή: "Επικατάρατος ο άνθρωπος που ελπίζει επί άνθρωπον" (Ιερεμίας 17:5). Όποτε στηριχτήκαμε σε ανθρώπους, ίσως για μια μικρή περίοδο να πήραμε λύση στο πρόβλημα μας, όμως χωρίς την οδηγία και τη βοήθεια του Θεού, χωρίς πίστη στον Πλάστη και Δημιουργό μας, η λύση δεν έχει διάρκεια ή φαντάζει να είναι σωστή και με το χρόνο αποδεικνύεται κίβδηλη.

Αντίθετα, όποιος έλπισε στον Χριστό, βγήκε πάντα κερδισμένος. Μια γρήγορη ματιά στις αγιογραφίες μιας εκκλησίας θα μας πείσει για τη σωρεία των αγίων που πίστεψαν στον Χριστό, πολλές φορές άνθρωποι άσημοι - όπως πολλοί από μας - που όμως έλαμψαν με τα έργα της πίστης τους στον Χριστό και μνημονεύονται ασταμάτητα μέχρι σήμερα. Και το πιο ωραίο είναι πως ο κατάλογος των αγίων όλο και μεγαλώνει, με προσθήκες νεοφανών αγίων, όπως ο σε όλους γνωστός άγιος Νεκτάριος αλλά και πολλοί άλλοι!

Αυτό μας αυξάνει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη να ελπίζουμε στον Χριστό ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, προσωπικό και εθνικό, όπως προφήτεψε ο Ησαΐας. 
Ας προσκαλέσουμε, λοιπόν, το Σωτήρα Χριστό στη ζωή μας και στο έθνος μας, Αυτός να μας σώσει από το λαβύρινθο που ρίξαμε τη ζωή μας και δεν ξέρουμε πώς να βγούμε. Αυτός ξέρει. Είναι ο Σωτήρας. Τη ζωή Του έδωσε για μας και τώρα αναστημένος μεσιτεύει για μας. Αρκεί εμείς να στραφούμε με πίστη σ' Αυτόν, να μετανοήσουμε για ό,τι βαραίνει την καρδιά μας, να αλλάξουμε.

Πολλοί έχουν γίνει κήρυκες της αλλαγής στην Πατρίδα μας. Η αληθινή αλλαγή, όμως, έρχεται από τον Χριστό. "Όποιος ανήκει στον Χριστό είναι μια καινούργια δημιουργία. Τα παλιά πέρασαν. Όλα έχουν γίνει καινούργια. Κι όλα αυτά προέρχονται από τον Θεό που μας συμφιλίωσε μαζί Του δια του Χριστού" (Β΄ Κορινθ. 5:17-18).

Κυριάκος Γεννάδης

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top