Η οικονομική κρίση μας κάνει πλούσιους στον ουρανό
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2012

 

Krisi_1Αν ξαφνικά χάνει ο άνθρωπος τα κεκτημένα του, τότε απρόσμενα συναισθήματα ανησυχίας, ακόμη και φόβου, ανεβαίνουν στο νου του και κατακλύζουν την καρδιά του. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στις μέρες μας, στη χώρα μας και όχι μόνον.

Διαβάζοντας το Λόγο του Θεού, βρίσκουμε μια ομιλία του Χριστού με τους μαθητές του στο κατά Λουκά άγιο Ευαγγέλιο και συγκεκριμένα στα χωρία 12:33-34, όπου τους είχε πει:

«Πουλήστε τα υπάρχοντά σας και δώστε τα χρήματα στους φτωχούς. Αποκτήστε πορτοφόλια που δεν παλιώνουν, πλούτη μόνιμα στον κόσμο του Θεού, όπου ούτε κλέφτης τα αγγίζει ούτε σκόρος τα καταστρέφει. Γιατί όπου είναι τα πλούτη σας, εκεί θα είναι και η καρδιά σας».

Πραγματικό φάρμακο στην ανησυχία και το φόβο. Μας οδηγεί σε μια νέα διάσταση. Αγαπάς το φτωχό διπλανό σου, του δίνεις από αυτά που ουσιαστικά ο Θεός ευλόγησε και έχεις, κι έτσι αποταμιεύεις σε μια "Τράπεζα" που κανείς δεν μπορεί να τα κλέψει και όπου δεν φθείρονται οι αποταμιεύσεις με το χρόνο. Αυτή η "Τράπεζα", λέει ο Χριστός, είναι ο κόσμος του Θεού, η Βασιλεία των Ουρανών.

Και μάλιστα, είναι εκεί μαζί και ολόκληρη η καρδιά μας. Αν το καλοσκεφτούμε, στην καρδιά μας κρύβουμε όλα όσα θεωρούμε πολύτιμα. Αν, λοιπόν, θεωρούμε το διπλανό μας τόσο πολύτιμο όσο και τον εαυτό μας, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε την τεράστια αξία των παραπάνω λόγων του Χριστού προς τους μαθητές Του, που απευθύνει δια του Ευαγγελίου και σε όλες τις επερχόμενες γενιές.

Τώρα, λοιπόν, που ο αριθμός των φτωχών αυξάνεται με μεγάλο ρυθμό, τώρα είναι ο καιρός ακόμα πιο κατάλληλος σε όσους έχουν κάτι περισσότερο, να το δίνουν και να ανακουφίζουν τους αναξιοπαθούντες. Ας σκεφτούμε ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είμασταν εμείς στη θέση των φτωχών.

 

Τέλος, ας αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας και ας πάψουμε να επιθυμούμε είτε να αναμένουμε κάποια άλλη καλύτερη κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματα, χωρίς τη δική μας ενεργή συμμετοχή.

Ο Θεός να μας "φωτίζει" και να μας αγιάζει!

Κυριάκος Γεννάδης

 

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top