Νέοι Επαναστατείστε!
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2012

 

youthΕπαναστατείστε εναντίον της κοινωνικής αδικίας, εναντίον της υποδουλώσεως των φτωχών, εναντίον εκείνων που ετοιμάζουν για σας βαθιά «χαντάκια» ανεργίας. Ξεσηκωθείτε εναντίον της σαπίλας των MEDIA, εναντίον της υποκρισίας του γκουβέρνου, εναντίον όλων εκείνων που πίνουν το αίμα του εργαζόμενου. Σηκώστε το ανάστημά σας ενάντια στη σαπίλα του σκυλάδικου, της τζούρας και του πιοτού.

 

Γύρω σας πολλοί κομπιναδόροι, αετονύχηδες, απατεώνες, κλέφτες, Ρωχάμηδες και Κοσκωτάδες της υψηλής κοινωνίας. Σηκωθείτε επάνω! Ξυπνάτε! Σταθείτε όρθιοι!! Πάψτε να είστε κουτσούνια και ενεργούμενα οποιασδήποτε «στρούγκας», οποιουδήποτε «μαντριού. Είναι ντροπή…

Παιδιά μου, πρέπει να τα αλλάξουμε όλα! Όμως αυτή η ΑΛΛΑΓΗ, αυτή η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ πρέπει να αρχίσει πρώτα από μέσα μας. Δεν θα αλλάξουμε τίποτε εάν δεν αλλάξουμε εμείς πρώτα. Οι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ πρέπει να ’χουν μέσα τους τη σοφία του Θεού της Αγάπης, αλλιώς μπορεί να γίνουν οι χειρότεροι τύραννοι.

Στήριγμά σας σ’ αυτή την Επανάσταση ας είναι η ΑΓΑΠΗ του Θεού.
Ο Απόστολος των λεπρών, ο Ραούλ Φολλερώ, γράφει για σας:

«Αρνηθείτε να βάλετε τη ζωή σας στο γκαράζ. Αλλά αρνηθείτε επίσης την περιπέτεια, όπου κυριαρχεί η υπερηφάνεια, παρά η προσφορά.
Καταγγείλετε, αλλά για να εκθειάσετε.
Αμφισβητείστε, αλλά για να κτίσετε.
Η επανάστασή σας και ο θυμός σας να είναι η αγάπη. Δυνατοί είναι αυτοί που πιστεύουν και που θέλουν να κτίσουν.
Κτίστε την ευτυχία των άλλων.
Το αύριο θα έχει τη δική σας σφραγίδα.
Να είστε άνθρωποι!!!»

Και ο μεγάλος αγωνιστής της ελευθερίας, επίσκοπος Abel Muzarewa, συμβούλευε τους Αφρικανούς επισκόπους με τα εξής λόγια:

«Οι άνθρωποι είναι εξωφρενικοί, παράλογοι και εγωιστές. Αγάπα τους με κάθε τρόπο! Η τιμιότητα και η ειλικρίνεια σε κάνουν ευάλωτο. Να ’σαι τίμιος και ειλικρινής με κάθε τρόπο! Οι σπουδαίοι άνθρωποι με τις σπουδαίες ιδέες είναι δυνατόν να χτυπηθούν από ασήμαντους ανθρώπους με ασήμαντες ιδέες.
Να ’σαι σπουδαίος με κάθε τρόπο!
Ό,τι κτίζεις με πολύ κόπο, μπορεί να καταστραφεί σε μια νύχτα.
Κτίζε με κάθε τρόπο!
Παρόλο που θα δίνεις στον κόσμο τον καλύτερο εαυτό σου, θα δεχτείς κλωτσιές και χτυπήματα.
Δίνε τον εαυτό σου με κάθε τρόπο!»

Το σάπιο σύστημα σας θέλει όχι υπεύθυνους πολίτες, αλλά κοιμισμένους καταναλωτές. Σας θέλει «θεατές» και όχι «παίκτες»… Έχουν δέσει με «αλυσίδες» τις ελπίδες σας…


Σκεφτείτε… Σηκωθείτε… Περάστε στον αγώνα… Αύριο ίσως να είναι αργά… Γίνετε ενεργοί πολίτες… Τι θα πούμε σ’ αυτούς που έρχονται μετά από εμάς;;; Θα τους πούμε ότι πεθάναμε χωρίς να πολεμήσουμε;;;
Εμπρός πειθαρχημένοι, ακέραιοι, αποφασιστικοί…
Έχω, έχεις, έχουμε ΧΡΕΟΣ να πολεμήσουμε…
«Καλύτερα να πεθάνουμε όρθιοι, παρά να ζήσουμε γονατισμένοι!!!»
Στήριγμά σας και οδηγός σας η ΑΓΑΠΗ.
Το Έλεός Του να σας σκεπάζει. Έχω, έχεις, έχουμε ΧΡΕΟΣ να πολεμήσουμε.

 

(π. Κωνσταντίνος Καπετανόπουλος, Πρωτοπρεσβύτερος
Ιερός Ναός Τριών Ιεραρχών Πανεπιστημίου Πατρών, 12 Νοεμβρίου 2012
)

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top