Φθινοπωρινές Σκέψεις
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2012

 

fthinoporoΒρισκόμαστε και πάλι στην αρχή μιας νέας εκκλησιαστικής χρονιάς. Ύστερα από μια περίοδο ανάπαυλας και ξεκούρασης, ξαναγυρίζουμε στις εργασίες μας και στο συνηθισμένο τρόπο ζωής. Θα επικαλεστούμε τη βοήθεια του Θεού, όπως χρειάζεται για κάθε αρχή. Θα συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, τις φροντίδες μας, για να ετοιμαστούμε για την εποχή που έρχεται. Θα πρέπει να κάνουμε ιεράρχηση των στόχων και των προσπαθειών μας.

Είναι απ’ όλους κατανοητό ότι οι καταστάσεις και οι καιροί που ζούμε είναι ιδιαίτερα δύσκολοι. Γι’ αυτό και η προσπάθειά μας θα πρέπει να είναι διαρκής. Πολλές φορές, παραπονιόμαστε για όλους και για όλα. Ξεχνάμε ίσως ότι και οι άλλοι έχουν τις δικές τους δυσκολίες και τα προβλήματά τους. Η ζωή μας πρέπει να είναι μια διαρκής προσπάθεια προς το καλύτερο, προς αυτό που είναι θεάρεστο. Τη νέα αυτή εκκλησιαστική χρονιά, πολλά μπορούμε να προσφέρουμε στο συνάνθρωπο μας και μάλιστα σε μια εποχή που τα προβλήματα από την οικονομική κρίση είναι πολλά και ποικίλα. Η προσπάθειά μας καθορίζεται και από τον τρόπο που θα διατηρήσουμε την πίστη μας στον Θεό. Η διατήρηση της χριστιανικής μας πίστης πρέπει να είναι το μέλημά μας, το πρωταρχικό. Βασική προσπάθεια του ανθρώπου είναι να παραμένει άνθρωπος. Η σωστή προσπάθεια μειώνει τα αδιέξοδα, αυξάνει την πίστη στο ευνοϊκό αποτέλεσμα.

Ας νιώσει ο καθένας μας τη δύναμη που έχει μέσα του. Η δύναμη αυτή παίρνει φτερά με τη συνεχή μας προσευχή. Μην ξεχνάμε ότι «τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις, δυνατά εστί παρά τω Θεώ» και «χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν». Η φετινή εκκλησιαστική χρονιά πρέπει να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η νέα αυτή χρονική περίοδος, μετά το καλοκαίρι, πρέπει να είναι μια σκληρή και επίμονη προσπάθεια, περισσότερο για τις πνευματικές αναβάσεις. Με μια τέτοια προσπάθεια σίγουρα θα πετύχουμε πολλά, και για τον εαυτό μας και για τους συνανθρώπους μας. Ας προσευχηθούμε όλοι, αυτή η χρονιά να είναι γόνιμη πνευματικά και παραγωγική.


Φωτεινή Ηλιοπούλου
Εκπαιδευτικός

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top