Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρειαζόμαστε Απαραίτητα Το Άγιο Πνεύμα
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάϊος - Ιούνιος 2022

 

ΠΕΡΙ TOY ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

 

Χρειαζόμαστε Απαραίτητα Το Άγιο Πνεύμα

 

agiopnevma

 

Ο Θεός, το Άγιο Πνεύμα, το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, είναι Aυτός που χαρίζει ζωή και πνοή και τα πάντα. Ο ερχομός Του εδώ κάτω στη γη έφερε ουράνιες αρετές και τη δύναμη του Τριαδικού Θεού στη γη.

 

Έτσι δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Κύριο για την Πεντηκοστή. Η μεγάλη αυτή και ευλογημένη γιορτή γεμίζει τις καρδιές μας με ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Ο Θεός είναι μαζί μας για πάντα. Το Άγιο Πνεύμα εργάζεται ακούραστα, προστατεύοντας, φωτίζοντας, ελέγχοντας τον άνθρωπο και ευλογώντας την Εκκλησία.

 

Η επιθυμία του Αγίου Πνεύματος είναι να έλθει και να καταλάβει τη ζωή κάθε ανθρώπου για να κάνει τον άνθρωπο έναν ολοκληρωμένο, χαρούμενο και ευτυχισμένο άνθρωπο.

 

Χρειαζόμαστε απαραίτητα το Άγιο Πνεύμα, γιατί μόνον ο Παντοδύναμος Παράκλητος μπορεί να ανακαινίσει το σύγχρονο, έξαλλο, δυστυχισμένο και αγχώδη άνθρωπο. Μόνο το Πνεύμα μπορεί να ελέγξει τον άνθρωπο να τον κάνει να συντριβεί, να μετανοήσει και να καταλάβει ότι πρέπει να επιστρέψει στο Θεό και στην Εκκλησία. Είναι, λοιπόν, απόλυτα αναγκαίο να έχουμε μια νέα Πεντηκοστή όπου πολλοί θα ταπεινωθούν μπροστά στο Θεό και θα ζητήσουν τη σωτηρία του Χριστού στη ζωή τους. Μόνο με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος θα δούμε ο κόσμος αυτός να αλλάζει και τα αγαπητά μας πρόσωπα να γίνονται καινούργιοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι.

 

Όταν με σοβαρότητα μελετούμε τη ζωή και το έργο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και των Αγίων Του, τότε καταλαβαίνουμε ότι με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος γέμισαν τον κόσμο με έργα θαυματουργικά και υπερφυσικά. Ο Κύριός μας άρχισε τη διακονία Του όταν επέστρεψε από τον Ιορδάνη «πλήρης Πνεύματος Αγίου» (Λουκάς 4:14). Ο Πατέρας Θεός τον έχρισε με το Άγιο Πνεύμα (Λουκ. 4:18) και επιτέλεσε το θαυματουργικό Του έργο. Την ίδια εμπειρία είχαν και οι Άγιοι Απόστολοι στην Πεντηκοστή. Όταν ήρθε το Άγιο Πνεύμα την Πεντηκοστή, γέμισε όλη την προσωπικότητά τους και κήρυξαν με τέτοιο ζήλο ώστε 3.000 άνθρωποι να μετανοήσουν και να σωθούν μόνον σε μια ημέρα. Μέσα σε λίγα χρόνια απέκτησαν τη φήμη ότι αναστάτωσαν την οικουμένη (Πράξεις 17:6).

 

Η επίδραση του ερχομού του Αγίου Πνεύματος της Πεντηκοστής είχε απίστευτα ευλογημένα αποτελέσματα. Η δύναμή του θεράπευσε πολλούς ασθενείς, ελευθέρωσε άλλους από δαιμόνια και ανάσταινε νεκρούς (Πράξεις 9: 40, 20:7-12). Δεν μπορούσε καμιά δύναμη να σταματήσει την υπερφυσική και θεία δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Άνθρωποι κυριευμένοι από πονηρά πνεύματα, εχθροί του Θεού, μετανοούν και γίνονται καινούργιοι άνθρωποι (Πράξεις 9:1-9, 16: 11-15).

 

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, σήμερα το Άγιο Πνεύμα, χρειαζόμαστε μια νέα Πεντηκοστή. Μόνον το Άγιο Πνεύμα μπορεί να δημιουργήσει έναν Αποστολικό και Πατερικό Χριστιανισμό. Μόνον το Άγιο Πνεύμα μπορεί να οδηγήσει τον ταλαιπωρημένο σύγχρονο άνθρωπο σε μετάνοια, σε συντριβή και σε συνειδητή ενσωμάτωσή τους στην Εκκλησία.