Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Θυσία του Ενός Έσωσε Πολλούς
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάιος - Ιούνιος 2018

 

Κατά τη διάρκεια του Ρωσο-Ιαπωνικού πολέμου, σημειώθηκε μια μεγάλη δραστηριότητα των αναρχικών στη Ρωσία. Ανάμεσα στ’ άλλα σχέδιά τους, είχαν αποφασίσει ν’ ανατινάξουν μια σιδηροδρομική γέφυρα, για να καταστρέψουν κάποια σοβαρή αποστολή αξιωματικών. Αυτοί είχαν αναχωρήσει σιδηροδρομικώς για να ενισχύσουν τα σχέδια άμυνας του Πορτ- Άρθρουρ. Μια ομάδα τότε από αναρχικούς, εφοδιασμένη με βόμβες, έφτασε στη σιδηροδρομική γέφυρα του Τσίτιν. Κάτω από αυτή τη γέφυρα έχασκε μια μεγάλη κι’ απότομη χαράδρα! Με δύο βόμβες τότε την ανατίναξαν και αφού κατέστρεψαν την τηλεφωνική επικοινωνία με τους άλλους σταθμούς, εξαφανίστηκαν.

Μετά από ένα τέταρτο της ώρας, η αμαξοστοιχία ανύποπτη θα περνούσε με μεγάλη ταχύτητα, για να γκρεμιστεί τελικά στο βάραθρο και να θάψει 3.500 αθώους ανθρώπους, μαζί με τους αξιωματικούς. Όμως η έκρηξη από τις βόμβες της ανατίναξης ακούστηκε σε πολύ μεγάλη απόσταση και έφτασε στ’ αυτιά του γεροφύλακα της γραμμής, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε απόσταση 2 χιλιομέτρων στο δάσος για ξύλα.

Έντρομος και προαισθανόμενος τη μεγάλη συμφορά, έτρεξε και είδε την ολική καταστροφή της γέφυρας. Μόνο πέντε λεπτά είχε στη διάθεσή του για να ειδοποιήσει το τραίνο, πράγμα αδύνατο, χωρίς τηλέφωνο.

Απελπισμένος τότε, γιατί δεν είχε κοντά του τη σημαία του την κόκκινη, βγάζει το άσπρο μαντήλι του και με το σουγιά του ανοίγει την μεγάλη φλέβα του χεριού του, βάφει το μαντήλι του κατακόκκινο και το δένει στο μπαστούνι του σαν κόκκινη σημαία κινδύνου για το τρένο. Πράγματι, σε 2 λεπτά έφτασε η αμαξοστοιχία με μεγάλη ταχύτητα. Ο οδηγός, βλέποντας το κατακόκκινο μαντήλι, κατάλαβε το σήμα του κινδύνου. Έκοψε αμέσως ταχύτητα και σταμάτησε μόλις 200 μέτρα από το μεγάλο γκρεμό, μπροστά στα συντρίμμια. Όλοι τρομαγμένοι βγήκαν έξω και είδαν με φρίκη το βέβαιο θάνατο από τον οποίο γλύτωσαν. Τρέχοντας να ευχαριστήσουν τον γεροφύλακα που τους έσωσε τη ζωή, τον βρήκαν πεσμένο στη γη, λιπόθυμο, πνιγμένο στο αίμα του. Μετά από λίγο ο γενναίος αυτός άνδρας πέθανε από αιμορραγία. Με το αίμα του και το θάνατό του έσωσε 3.500 ανθρώπους.

Έτσι και το Άγιο αίμα του Χριστού σε προειδοποιεί να σταματήσεις τον κατήφορο της ασωτίας, την αδιαφορία και τον υλισμό, γιατί σε λίγο, όταν φύγεις από τον κόσμο αυτόν, θα συναντήσεις τον Κύριο Σου. Διάλεξε εσύ αν θα ριχτείς στο βάραθρο της αιώνιας κόλασης ή ο Χριστός, ο Σωτήρας σου, θα σε περιμένει με ανοιχτή την αγκαλιά Του σαν γνήσιο παιδί του.