Στην Αρχή της Καινούριας Χρονιάς
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2016

 

elehmosynhΈνας ακόμη χρόνος πέρασε και ένας καινούριος ήρθε. Τον υποδεχτήκαμε με χαρές και τραγούδια, εορτασμούς και ευχές. Κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος, κάθε πρωτοχρονιά, μαζί με τις μνήμες και την αναπόληση του παλιού που πέρασε, μαζί με τη χαρά και τη λύπη για όσα ζήσαμε και όσα χάσαμε, μαζί με τις ανακατατάξεις και τις αναθεωρήσεις που κάνουμε, η πρωτοχρονιά είναι η γιορτή του χρόνου, η στιγμή να χαιρόμαστε, γιορτάζοντας το χρόνο που μπήκε μαζί με την ελπίδα που μας έφερε ο Χριστός.

Ο άνθρωπος είναι συνδεδεμένος με το χρόνο και δεν μπορεί κανένας να τον αγνοήσει. Με τον τρόπο που βιώνει ο άνθρωπος το χρόνο του πάνω στη γη, ολοκληρώνει την πορεία που του έταξε ο Θεός. Περνάει το πρόσκαιρο της ζωής σκαλοπάτι για να ξανακερδίσει τον Παράδεισο που έχασε μετά την πτώση του. Ο χρόνος είναι μια πεπερασμένη μονάδα μέτρησης για τα ανθρώπινα πράγματα. Πεπερασμένο είναι και το μέγεθος του χρόνου για τον καθένα μας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο χρόνο θα ζήσουμε πάνω στη γη, ούτε φυσικά μπορούμε να επιμηκύνουμε τον “βιολογικό” μας χρόνο. Πρέπει η αγάπη μας προς τον Θεό να είναι μέσα μας πολύ ζωντανή, η πίστη μας μεγάλη και σταθερή και η ελπίδα μας βέβαιη και ακλόνητη. Στην κάθε στιγμή της ζωής μας να δίνουμε ένα νόημα.

Οι στιγμές φεύγουν και το αποτύπωμα του βιώματος ζει και ρυθμίζει τη συμπεριφορά μας και καθορίζει το μέλλον μας. Ο χρόνος δεν σταματάει. “Εξαγοραζόμενοι τον καιρόν” ας κάνουμε ό,τι καλό μπορούμε. Να κάνουμε πράξεις που να μένουν και ας μην αφήνουμε το χρόνο μας να πηγαίνει χαμένος. Ο άνθρωπος μέσα στην Εκκλησία του Χριστού είναι κάτι το μεγαλειώδες. Έχουμε ο καθένας μέσα μας την πνοή του Θεού, την αθάνατη ψυχή μας. Είμαστε ο καθένας πρόσωπο, για το οποίο ένας Θεός γεννήθηκε, έπαθε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε.

Μακάρι τη φετινή χρονιά να έχουμε μία ανοιχτή και ζεστή καρδιά, που λαχταράει να εγκαταστήσει τον Θεό μέσα της! Έτσι η κάθε στιγμή της ζωής μας θα έχει το δικό της ξεχωριστό νόημα. Κατά τις δύσκολες ημέρες που περνάει η πατρίδα μας και κατά συνέπεια και όλοι μας, υπάρχει ανάγκη από συνεχή προσευχή και ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση και ποτέ να μην αποκάμουμε.

Ηλιοπούλου Φωτεινή, Εκπαιδευτικός

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top