Η Ευλογημένη Χριστιανική Οικογένεια
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2021

 

Η Ευλογημένη Χριστιανική Οικογένεια

arthrametanoiaexomologisi

Η οικογένεια ιδρύθηκε από τον Θεό για να αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Όταν η οικογένεια μένει ενωμένη, τότε και η κοινωνία μένει ενωμένη. Όταν η οικογένεια διαλύεται, τότε διαλύεται και η κοινωνία.

Ο Θεός δημιούργησε την οικογένεια για να ζει μαζί της, να τη βοηθάει, να της συμπαραστέκεται, γιατί η οικογένεια έχει εγκαταλείψει τον Θεό. Όταν η οικογένεια έχει αρχηγό, Πατέρα και Κύριο τον Ιησού Χριστό και μητέρα την Εκκλησία, τότε, όχι μόνο είναι ακλόνητος βράχος της κοινωνίας, αλλά και επιτυγχάνει την ασφάλεια και τη φυσιολογική ανάπτυξη όλων των μελών της.

Στη χριστιανική οικογένεια, κάθε μέλος της αισθάνεται άνεση, ελευθερία και ασφάλεια. Έτσι, αν κάποιο από αυτά νιώθει απογοητευμένο ή κινδυνεύει να παρασυρθεί από οποιοδήποτε κακό, τότε ο Κύριος το προστατεύει.

Όταν, λοιπόν, ο Χριστός είναι το κέντρο και το θεμέλιο της οικογενείας, η ομόνοια και η αγάπη κυριαρχούν μεταξύ των μελών της. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, σύνεση και σοφία Θεού. Η αρμονία πρυτανεύει στις καρδιές και στις σκέψεις τους. Με την αγάπη του Χριστού και τη δύναμή Του, όλοι είναι πρόθυμοι να αφήσουν τα δικά τους προβλήματα και κουβεντιάζουν με κατανόηση και πνεύμα αγάπης τα προβλήματα των άλλων. Έτσι, αποφεύγονται οι διαστάσεις και οι διχόνοιες, που οδηγούν σ’ ένα σωρό παρεξηγήσεις και πικρίες και επανέρχεται η ειρήνη στη χριστιανική οικογένεια για τη δόξα του Θεού.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, οι γονείς, ιδιαίτερα η μητέρα, να είναι συνειδητή Χριστιανή, πιστή στον Θεό, ζωντανό και ενεργό μέλος της Εκκλησίας. Η επίδραση της μητέρας είναι τεράστια σε όλες τις δύσκολες και εύκολες στιγμές της οικογένειας.

Η δύναμη του Θεού είναι πάρα πολύ μεγάλη στο να προστατεύει και να φέρνει ειρήνη στην οικογένεια εκείνη που Τον αγαπά και Τον λατρεύει. Ο Θεός θέσπισε την οικογένεια για να ζει κάθε μέρα μαζί της και να την κρατάει φως και άλας, βράχο ακλόνητο στην κοινωνία.

Μιχάλης Κανταρτζής

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top